Netflix-tärppejä

Hämärtyvä syysilta. Sohva. Kuppi kuumaa. Lämpimät villasukat ja viltti. Mikä tästä puuttuu? No tietenkin Netflix.
Nyt kun tuo hulivilikesä on vihdoin takana päin, ja kotona on kerennyt viettää oikeasti aikaa, niin Netflixin kulta-aika alkaa olemaan meidän taloudessa taas käsillä. Netflix-tärppejä tuntuu olevan jokainen viihteenkaipuinen sielu lähes poikkeuksetta jossain vaiheessa aina vailla, joten laitanpa jakoon osan omista lemppareistani. Lista on myös kokonaan herra Leivoksen hyväksymä (lukuunottamatta Neitsyt-Janea). Tästä näin, olkaapa hyvät!
Netflix-vinkkejä

Moderni Perhe

Elin pitkään siinä uskossa, että Moderni perhe on jengille yhtä selvää pässin lihaa kuin Frendit, eli jokainen on tätä sarjaa pläräillyt läpi. Viimeaikaiset havainnot ovat kuitenkin osoittaneet oletukseni osittain vääräksi, joten tämä hullun hauska komedia oli pakko nostaa heti ykkösenä esille. PS. Phil Dunphy on mun idoli! <3
Netflix-tärppejä

Silta

Heittämällä yksi parhaista sarjoista, joita olen koskaan katsonut, ellei jopa paras. Sarjan päätyi katselulistalle ylenpalttisen joka puolelta korviini päätyneiden hehkutusten johdosta. Aluksi epäilin suuresti, etten koukuttuisi ruotsalais-tanskalaiseen rikossarjaan, mutta voi kuinka väärässä olinkaan. Sarja ahmittiin läpi parissa päivässä, koska oli vain yksinkertaisesti pakko. Onneksi tähän on tekeillä vielä neljäskin kausi, vaikka kolmaskin yhä uupuu Netflixistä, joten katsottavaa riittää vielä tulevaisuudessaki
Netflix-vinkkejä

Jessica Jones

Ensimmäinen oikeasti minua sytyttänyt Marvel-tapaus, joka näin jälkikäteen tarkastellessani toimi alitajuntaisesti porttiteorian tavoin muihin Marvel-sarjoihin, joita nyt on jo kolme rullattu läpi. Pysyi sopivasti asialinjalla, eikä lähdetty överiksi vedettyihin supersankaripelleilyihin, joita luulin Marvelin puskevan ainoastaan ulos.
Netflix-vinkkejä

Stranger Things

Aivan huikean omintakeisella kasarifiiliksellä musiikkeja myöten varustettu yliluonnolliseen mysteeriin keskittyvä sarja, joka tuli ahmittua vähän turhankin vikkelään lävitse. Hyvä scifi on turhan harvassa, mutta tämä sytytti, enkä ilmeisesti ole ainut, joka tästä kuluneen kesän hitistä syttyi. Parasta tässä kyllä oli tuo mieletön kasarifiilis!

netflix-tärppejä

Orphan Black

Edellisen päälle vähän lisää scifiä, mutta jos hyvään tapaukseen törmää, niin pakkohan se on jakaa. Klooneja ja huikeita roolihahmoja. Säpinää, jänniä juonenkäänteitä ja vähän sivussa kevyttä huumoriakin. Herätti ajattelemaan, kuinka paljon ympäristö meitä voikaan muovata.
netflix-vinkkejä

Jane the Virgin

Neitsytlupauksen tehnyt nuori nainen keinohedelmöitetään vahingossa, joten elämä heittää aikamoisen voltin kertaheitolla. Komediaa ja tarkoituksellisen yliampuvaa draamaa näppärästi ja nerokkaasti yhteen paketoituna. Sarjan juonesta tai sen lukuisista villeistä käänteistäkään ei pääse tippumaan kärryiltä, sillä aivan huikea ja omintakeinen tarinankerrontatyyli ei päästä hämmenystä valloilleen.

netflix-tärppejä

Heavy Water War

Täysin villinä korttina valittu minisarja Heavy Water War oli yllättävän mielenkiintoinen ja historiaa valottava tapaus, joka lukeutuu luokkaan ”sarjat, joita et ole kuitenkaan katsonut”Natsit tarvitsevat raskasta vettä Norjasta toteuttaakseen atomipommisuunnitelmansa, ja Norjan liittoutuneet joukot pyrkivät sabotoimaan tämän operaation.
Kommenttiboksiin ottaisin kernaasti vastaan myös teidän suosituksianne, joten antakaahan paukkua, niin meidänkin residenssissä riittää tuijoteltavaa koko pitkän syksyn ajan!

Edellinen juttuni: Koululiikuntatraumoja

Kommentit (14)
 1. Punttimimmi
  19.9.2016, 18:49

  Modern Family, Orphan Black ja Silta on kans mun ihan lemppareita! 😀 Jos et ole vielä katsonut Blacklistiä, niin laita seuraavaksi pyörimään. Ihan loistava sarja!

  1. Piia Pajunen
   19.9.2016, 21:55

   Tsekkasin just ton Blacklistin kuvauksen, ja kuulosti just siltä, että täytyypä itsekin laittaa se ehdottomasti kokeiluun! Jes! Kiitti vinkistä! 🙂

 2. erittäin lämpimästi suositellen: breaking bad, better call saul, luther, marcella, house of cards. 10/10

  1. Piia Pajunen
   19.9.2016, 21:58

   Breaking Badistä tuli tsekkattua ykköskausi läpi, mutta vaikka olikin ihan hyvä, niin ei onnistunut varsinaisesti koukuttamaan kumpaakaan meistä. Ainakin pikavilkaisulla etenkin tuo Luther ja Marcella vaikutti todella mielenkiintoisilta, että täytyypä tuikata ne omalle listalle vuoroaan odottamaan! Tänks! 🙂

Kommentointi suljettu.