ISOJA JA PIENIÄ MUUTOKSIA KOTONA & SISUSTUKSESSA

Loppuvuosi tulee olemaan tässä taloudessa aika järjetöntä hullunmyllyä, sillä ah-niin-ihana putkirempparuljanssi valtaa meidän keskustaneliön ja koko taloyhtiön (ja kiristää pinnaa, hah). Jouluun mennessä homma pitäisi olla purkissa että lävähtää, ja mitä meidän kämppään tulee, niin lokakuun lopussa pitäisi olla tuliterä kylpyhuone sekä pienempi wc kiiltävänä käsissä. Aijai. Not bad.

Vaikka hanuristahan tämä säätö on, niin jumantsuikka tätä on kyllä odotettu enemmän kuin mitään joulua penikkana, koska kohta kolme vuotta tässä asunnossa on asuttu, ja putkiremppa on ollut läsnä kaiken aikaa. Muuten meidän asuntohan on melko hyvässä iskussa, mutta kylppäri sekä erillinen pienempi wc on jäänyt melkolailla, noh, ajastaan jälkeen (ei mitään viimeisintä fäijjöniä).

Tässä sivussa kuitenkin on hiljalleen tehty ehostuksia muualle kämppään. Olen itse melko varovainen sisustaja, tai oikeastaan ehkä enemmänkin voisin sanoa suosivani selkeitä linjoja, mutta jonkinnäköistä ”voimaa” suosin skandinaaviseen tyyliin sitoen. Jos jotain en omaan kotiini halua, niin pientä tilpehööriä ja epämääräisiä koriste-esineitä. Kaikella pitää olla funktio, ja mieluummin pelkistetty kuin liian ”täysi”, ja siksi harkitsen todella tarkkaan ennen uusia hankintoja. Mutta kun oikea osuu kohdalle, niin tiedän heti mitä haluan.

TYÖHUONE / VIERASHUONE

Rakastan meidän työhuoneen sinertävän harmaata korosteseinää, ja tähän sävymaailmaa täydentämään osui silmään aivan nappivalinta työpöydän valaisimeksi. Illat kun alkavat hämärtyä, ja aiemmin työhuoneessa läppärin suhistessa olen iltaisin pärjäillyt lähinnä näytön valaisemana (pimeän työluolan syövereiden sankarina). Tuo selkeä mutta silti niin vahvan luontoinen pöytävalaisin oli siis paikallaan!

Tuohon tummalle seinälle olen haaveillut jonkinnäköisestä seinälle kiinnitettävästä tauluhyllystä, pienestä muusta hyllystä tai kehikkotyylisestä ilmoitustaulusta. Vaikka tykkäänkin aika simppelistä linjoista, niin jotain tuohon seinälle voisi sopia. Toisaalta en silti teidä, että sotiiko tämä omaa selkeää linjaani vastaan, mutta tämä jääköön vielä hetkeksi hautumaan. Seinälle kiinnittäminen kun on myös itselläni kohtuu suuren kynnyksen takana, sillä siistin seinäpinnan tuhoaminen sattuu hieman aina sydämeen, hah.

Pörrömätto: TÄÄLTÄ*
Tyynynpäällinen: TÄÄLTÄ*

OLOHUONE

muutoksia kotona

Olohuoneeseen vaihdettiin kesäkuussa sen luonteeseen sopivampi ja hieman isompi valaisin. Tätä ”varjostinta” ennen tilalla oli melko samankaltainen timantinmuotoinen musta ja pienempi versio, mutta rakastuin tähän hieman suoria linjoja rikkovampaan vaihtoehtoon, joka myös kokonsa puolesta toimii isossa ja avarassa tilassa selkeästi paremmin.

Tänä kesänä muutama uusi huonekasvi löysi tiensä meille kotiin, ja halusin ”asetteluun” lisäsärmää etenkin tuolle pitkään haaveilleeni monsteralle. Metallinen jalusta osui tähän aivan täydellisesti, ja nostaa kasvin henkevämmin ilmaan ja hieman arvoisampaan asemaan vahvalla mustalla korostaen.

By the way. Olisko jollain hyviä tärppejä, mistä löytäisi oikeasti tyylikkäitä (ja myös tuolle kahden kilon rääpäleelle mukavia) koiran petejä? Ihan hirvittävän rumia ja erikoisen värisiä vaihtoehtoja on tarjolla, enkä välttämättä halauisi olohuoneeseen tassunkuvilla varustettuja metsästysmajan sisustukseen mätsääviä ruskeita rumiluksia. Kyllä se koira pedin omakseen tunnistaa, vaikkei siinä tassun kuvia olisikaan. 😀

Metallinen kukkaruukku: TÄÄLTÄ*

Kattovalaisin: TÄÄLTÄ*

Pörrömätto: TÄÄLTÄ*

Tänään lähdetäänkin miehen ja Pöpön kanssa putkirempan alkuruljanssia pakoon Jyväskylään kotikonnuille, ja katsotaan minkälaisia kikkailuita ja säätöjä joudutaan tässä parin seuraavan kuukauden aikana suorittamaan niin asumisen, työnteon (terkuin kaksi kotoa käsin normaalisti työskentelevää yrittäjää), peseytymisen, pyykinpesun ja ihan vain hei vessareissujen osalta. Lokakuun loppua odotellessa!

Ja psst. Elloksella on nyt kotikampanjassa -20% alennus kodinssisustuksesta ja huonekaluista merkkituotteita myöten 3.9. asti. Tarjousnumerolla 405715 (ja etusivun kamppislinkkistä) saat aktivoitua alennuksen. Kurkkaa kodin valikoima TÄÄLTÄ*.

Kotoisaa viikon alkua jokaiseen huusholliin!

LUE MYÖS:
Millaista on tehdä töitä oman miehen kanssa?
EDELLINEN JUTTUNI:
Yksipuolinen VS monipuolisesti kehittävä salitreeni

Kehittävää valmennusta:
PROVE-valmennusten startit 2.9.

Kommentit (18)
 1. Ah, sama ongelma. Ei omistaja eikä koira (chihuherra) kaipaa kirkkaan väristä karvaista tassupetiä hapsuilla. Biltemassa oli ainakin aiemmin mustia nahkaisia (tekonahka) petejä, pieniäkin kokoja.

  1. piiapajunen
   27.8.2019, 10:08

   Siis tämä! Koiranpeti kun kuitenkin on tavallaan yhtälailla sisustuselementti ja huonekalu siinä missä sohva tai ruokapöytä, niin miksi sen pitäisi olla riemunkirjava sekä tassuilla ja paloautoilla koristeltu hirvitys (myös paloautoilla koristeltuihin koiranpeteihin ON törmätty).

   Biltemassa pitäisi kyllä muutenkin käydä koira-asioilla, koska siellä kuuleman mukaan löytyy myös noille minikoirille sopivia lelujakin hyvä valikoima. Peruskoot leluista kun ei mahdu tuon tirriäisen leukaperiin millään. 😀

 2. Vitsit miten kaunista teillä!

  Kärkkäisellä ja Hööksillä verkkokaupoissa myydään tosi basic, ihan jopa kauniita koiranpetejä! Ainakin meidän nelijalkaiset viihtyykin karva-alustoillaan, ja löytää tosiaan perille ilman tassujen jälkiäkin.

  1. piiapajunen
   27.8.2019, 10:10

   Kiitos sulle! Silloin ainakin kun tavarat ovat paikallaan, niin meillä koti on kyllä tosi kiva. 🙂

   Kärkkäisen petejä kerettiin tuossa alla jo kehua, ja pitäisi kyllä käydä kurkkaamassa ihan livenäkin, kun Kärkkäinen löytyy täältä Jyväskylästä putkiremppaevakosta. Pitää myös tsekata Hööksinkin valikoima, joten kiitos vinkeistä!

Kommentointi suljettu.