MITÄ OLEN OPPINUT MIEHELTÄNI?

Tässä kun yli 12 vuotta yhdessä porskuteltu, niin onhan sitä tullut opittua ja omaksuttua tuolta kaverilta yhtä jos toistakin. Osa olennaisempia. Osa taas vähän vähemmän olennaisempia. 😀

MITÄ OLEN OPPINUT MIEHELTÄNI?

Kahvin juomisen

Ehkä merkittävimpänä alkusysäyksenä pidän tässä kuitenkin kolmivuorotyötä paperitehtaalla, mutta tämä mustan kullan ryystäminen ei mitä luultavimmin olisi jatkunut kesäduunin jälkeen ilman kahviin menevää kanssahörppijää. ”Otatko kahvia, jos keitän?”

Petaamaan sängyn

Tai oikeastaan kuulemma en. Mun jälki ei kuulemma kelpaa, mutta mä en olekaan hankkinut sängyn petaamiseen vuoden koulutusta kurkkusalaatteihin sonnustautuneena. 😀 Mutta lähinnä se, että sänky pedataan joka aamu.

Sijoittamisen jalon taidon

Olen aina ollut melko säästeliäs ja rahoistani tietyllä tapaa tarkka. En kuitenkaan olisi aloittanut sijoittamista niin aikaisin tai osannut lähteä pyörittämään vastaavanlaista ”sijoitusstrategiaa”. Toisaalta en vieläkään ole jaksanut paneutua tarkemmin sijoittamisen tarkkoihin yksityiskohtiin, mutta ymmärrän kokonaiskuvan ja kauaskantoisen toimintamallin sijoitusasioiden taustalla, ja erotan, mikä on riskialtista ja mikä taas ei niinkään. Ja tällä hetkellä kun korona tuhoaa sijoitussalkkua, niin osaan silti ottaa ihan iisisti.

Taco-salaatin

Tämän kimppuun pääsin jo heti lukioiässä, ja voi veljet! Eli perinteisen vihersalaattipohjan päälle jauhelihaa, nachoja, jalopenoja, juustoraastetta ja kunnolla soosseja päälle. Salsaa, juustodippiä ja ranskankaremaa. Avot!

Että kaiken se oikeasti kestää

Että on mahdollista, että toinen on siinä ja pysyy. Vaikka elämä toisi eteen ihan järjettömiä asioita, ja vaikka itse olisi kuinka riekaleiksi revittynä.

Rationaalisuutta

Kun on ollut parisuhteessa yli kymmenen vuotta äärimmäisen rationalisella lähestymistavalla toimivan ihmisen kanssa, niin kyllä se tarttuu. Toki itselläkin on luontaista taipumusta tähän, mutta tästä on saanut uutta perspektiiviä moneen. Toisaalta välillä se on aiheuttanut ristiriitoja, kun kaikkea ei voi ihan aina järjellä ratkaista. Ja silloin menee vintti vaan enemmän solmuun.

Uusia makuja elintarvikeuutuuksien kautta

Vähintään kerran viikossa kauppakasseista löytyy kovimpia ja polttelevimpia uutuuksia! Oli sitten kyse välipalatuotteista, jätskeistä, juomista, leivistä, maitotuotteista tai mistä tahansa, niin uutuudet on jo näpeissä. Tai jos ei ole, niin ne osataan luetella kuin apteekin hyllyltä. ”Oli muuten tällainenkin uutuus tullut kauppoihin.”

Että Frendit on sarjana todella jees

Tää katsottiin yhdessä DVD-bokseilta alusta loppuun uusiksi läpi jo vuonna 2008, ja nyt sopivasti 12 vuotta myöhemmin menee Netflixistä taas yhden kerran.

Että on lapsia, jotka eivät juurikaan leiki

Mies on elävä esimerkki tästä. Kuulemma rakentelu, tutkiminen ja kiipeily oli kivempaa kuin pyöritellä lelu-ukkeleita jossain mielukuvitusmaailmassa. Siksi hän veikin pienenä päiväkotiin lelupäivänä jukkapalmunsa. 😀

Random fakta väliin: Tuo lapsuudessa selkeästi rakas jukkapalmu eli vielä meidän yhteisessä kodissamme vuoteen 2014 asti, jolloin se otti yhtäkkiä jäätävän kasvupyrähdyksen ja lopulta kuoli. Kyynel.

Tuotantotaloutta

Vaikka itselläni on tutkinto juuri tuotantotalouden puolelta, niin kun on naimisissa henkilön kanssa, joka näiden asioiden parissa on tehnyt myös tiiviisti työtä parillakin eri alalla, niin keskusteluiden ja pallotteluiden kautta on saanut ihan älyttömästi lisää ymmärrystä käytännön kentältä. Teollisuuden ja tuotannon prosesseja sekä toimitusketjun ja riskien hallintaa. Myös elintarviketeollisuuden ja pakkausmerkintöjen ihmeellinen maailma on tullut tutuksi. 😀

Että ihminen voi olla kävelevä Google

En ymmärrä, miten yhteen päähän voi tarttua niin paljon nippelitietoa ihan aiheesta riippumatta. Ja jokaisesta mitä ihmeellisemmästä asiasta tuo vaan tietää edes jotain, ja osaa vielä myöntää, missä oman ymmärryksen ja tiedon raja menee (koska mä vihaan ”pätemistä”). Jos jollekin kannattaa kilauttaa kiipelitilanteessa ”Haluatko miljonääriksi”-ohjelmassa hikoillessaan, niin tälle kaverille.

oppinut mieheltäni

Trikoopaita: *TÄÄLTÄ
Neulehousut: *TÄÄLTÄ

Miehen kanssa ollaan myös yhdessä opittu, miten onnistutaan peittoamaan tuo kuvissa esiintyvä kahden kilon (siika) karvamonsteri kynsienleikkuusessiossa, ja selviämään vielä voittajina tästä titaanien taistosta! Sellasta tähän maanantaihin. Ei mulla muuta. 😀

Mojovaa maanantaina!

TSEKKAA MYÖS:
12 vuotta yhdessä – Miten lähellä olikaan, ettei olisi?

EDELLINEN JUTTUNI:
Herkkukorneri – Uusia jätskejä testissä!

VALMENNUKSET:
Prove by Piia-valmennukset myynnissä NYT!

hyvinvointi parisuhde perhe
Kommentit (2)
  1. Ootte kyllä ihania<3

    1. piiapajunen
      11.3.2020, 18:07

      Kiitos ja pus! <3

Kommentointi suljettu.