Piia Pajunen
Piia Pajunen

MITÄ MEINAAN ELÄMÄLLÄNI?

uggit
Uusi vuosi ja uudet kujeet? Mitäs jännää sitä allekirjoittaneen elämänkirjoihin meinaa tänä vuonna ilmaantua? No hei! Ei kertokaahan mullekin, jos joku sattuisi tietämään, hah! Hyvin pitkälle elämässä pääsi potkuttelemaan hyvin selkeällä kaavalla. Elämä on nuorelle ihmiselle yllättävän selkeäksi tehtyä. Käyt koulusi, harrastelet jotain ja elämäsi rytmittyy sutjakasti koulujen lukuvuosien perusteella. Vähän myöhemmin tässä sivussa tapahtuva työnteko astuu kuvaan, mutta sekin luistaa aika omalla öljyllään. Entäs sitten kun ne koulut on käyty, ja pitäisi olla ”valmis” ja ”iso”? Mitä silloin kuuluisi elämällään tehdä?
Siinä tuntuu lentävän moni niskapersotteella lumihankeen niin että heilahtaa, ja kylmää kyytiä on luvassa. Kompassi osoittaa vähän sinne jos tuonnekin, ja hämmennys valtaa mielen. Se hetki, jolloin nimenomaan kaiken piti olla selvillä ja takataskussa piti olla ne parhaimmat eväät ja ässät elämään, niin tuntuukin tuoneen mukanaan entistä suurempaa tuuliajoa.
Been there. Done that. Ja vähän lottoan, etten ole ainut.
uggit
Kulunut vuosi opetti ja vahvisteli itselleni ajatuksen ihan oikeasti siitä, että muutos on väistämätöntä ja elämän kulkua ei voi pysäyttää ei hyvässä saati pahassakaan. Vielä enemmän kupoliini iskostui se ajatus, ettei elämästä tule to-del-la-kaan koskaan valmista, ja se on omalla tavallaan seilaamista eteenpäin. Elämää ei voi ennustaa, ja varmin keino selvitä voittajana tässä lottoarvonnassa on pitää mieli viekkaana ja pilke silmäkulmassa. Sehän tästä touhottamisesta tällä planeetalla ihan totta tekee niin mahtavaa, kun elämässä voi sattua ja tapahtua, ja yllätyksiä voi piillä minkä tahansa kulman takana. Siitä vain pitää riipoa kaikki ilo irti, ja jos vielä heittää vähän huumoria kylkiäisiksi, niin kyllä ainakin mulle maistuu!
No mites se vuosi 2018? Helppoa vuotta en kyllä ennusta tästäkään, mutta eihän se elämän sellaista kuulu ollakaan. Sopivasti haastetta sekä ylä- ja alamäkiä, niin kyllä tuntuu sitten hyvältä, kun luistaa, liukuu ja onnistuu. Ketuiksihan osa jutuista menee aina, mutta yleensä sitäkin suurempi osa hujahtaa maaliin että huiskahtaa, jos vain jatkaa pökön heittämistä pesään.
En halua kasata tälle alkaneelle vuodelle sen suurempia odotuksia, vaikka uumoilen vahvasti, että tänä(kin) vuonna tapahtuu ja paljon! Toistaalta mitään perustavanlaatuisia muutoksia ole (okei vähän ehkä yritän pissiä itseänikin silmään) tarkoitus toteuttaa eikä elämää pistää täysin risaiseksi, mutta varmasti merkittäviä juttuja tulee pamahtamaan ilmoille. Toki tämän vuoden kaltaista tykitystä en ehkä haluakaan, mutta työmoraaliani en silti ole biojätteeseen heivaamassa. Onnensa eteen on tehtävä töitä, ja tällä duunirintamalla ei ainakaan ole tarkoitus jäädä tuleen makaamaan.

uggit
Takki: Helly Hansen // Trikoot: Ellos* // Uggit: täältä*

Tämä vuosi tuo tullessaan paljon myös uutta ja jännittävää, ja osa jutuista jopa vähän joinakin hetkinä kauhistuttaa. Lopputuloksesta ei ole siis hajuakaan kokonaiskuvan kannalta, mutta usko on luja, että sopasta tulee oikein hyvä ja maistuva. Veikkaan, että kattilaan sujahtaa matkan varrella myös sellaisia mausteita, joiden olemassa olosta en vielä tiennytkään, ja sehän tässä kutkuttaakin perskannikoita oikein olan takaa.
Noh, ehkäpä ensimmäinen muikea juttu tulee olemaan tuo siviilisäädyn vaihtaminen rouvashenkilöksi, ja siitä se tämä vuosi lähtee taas luikkimaan eteenpäin ihan hyvällä pohjalla. Viekkaita juonia ja jokerikortteja löytyy kyllä takataskusta, ja niitä olisi tarkoitus lähteä tässä hiljalleen läimimään, ja kyllä tekin niistä pääsette pikkuhiljaa kärryille, kun kunkin vuoro koittaa. Katsotaan millainen pakka on saatu kasaan vuoden lopusta, joten kaipa sitä on iskettävä Uggit lumihankeen ja ruvettava tarpomaan vaan! Vuosi 2018, täältä mä tuun!

Mahtavaa alkanutta vuotta 2018 joka kolkkaan!

Tsekkaa myös:
Kohta juhlitaan häitä! Miten homma etenee?
Oletko hukassa elämäsi kanssa?

Edellinen juttuni:
Kun onnistumisten vuosi ei tuntunut miltään

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (2)

  1. Heta

    No olipas ilonen, joskin aika salamyhkänen teksti. 😀 Mahtavaa alkanutta vuotta sullekin!

    • Piia Pajunen

      Kiitos! 😀 Salamyhkäisyyttä on ilmassa, kun perskules itselläkään ei ole oikeastaan mikään kuvio vielä lukkoon lyöty ja selvillä… hahah 😀 Ja vitsit kun tekisi mieli huudella vaikka ja mitä, ja vihaan itsekin aina kaikkea typerää some-vihjailua, mutta liikaa on vielä kysymysmerkkejä joka suuntaan ilmoilla, haha!

Kommentoi »

Comments are closed