Konttaa tai kuole

Voin kertoa, että nyt vähän jänskättää. Olen jo vuosikaudet haaveillut, että menisin ja riipaisisin jonkunlaisen extremerunin tai muun täysin järjettömän ja mielenvikaisen kansanjuoksun, jossa pääsisi vähän tekemisen meininkiin muikealla fiiliksellä ja pilke silmäkulmassa. Maratonit tai sen puolikkaat eivät minua lähtökohtaisesti liiemmin kiinnosta, sillä homma on mieleeni liian tavallista ja tylsää. Oman urheilulajini otan jo riittävän tosissani, että vastapainoksi täytyisi olla jotain ihan muuta. No sehän sitten otti ja kesti, mutta vihdosta viimein olen päätynyt tilanteeseen, jossa tulevana lauantaina on edessäni kuulemma elämäni rankimmat 400 metriä Kuopiossa. Red Bull 400-rallia olisi luvassa neiti Malytchevan kyljessä, ja katsotaan onko molemmilla edessä viimeinen hengenveto vai kulkeeko tossu vielä tämänkin jälkeen.
Pääsin ottamaan esimakua tähän riipaisuun viime torstaina, kun kuvattiin pientä pätkää skabaan valmistautumisesta kotihuudeillani Jyväskylässä Laajavuoren legendaarisilla hyppytorneilla. Sen verran jyrkkää oli nousu, että todellakin konttahommiksi se pakostikin meni, ja jos en muuta taktiikkaa oppinut tulevaa lauantaita varten, niin ainakin osaan viilata kynnet valmiiksi lyhkäisempään malliin. Rankkaa oli, eikä muuta voi sanoa, ja reisiä pakotti vetojen jälkeen koko illan eikä pohkeissakaan kovin vetreä fiilis ollut seuraavana päivänä. Katsellaan siis kuinka askel liikkuu ensi sunnuntaina varsinaisen kisavedon jälkimainingeissa, mutta jos nyt hotelliaamiaiselle asti selviäisi omin jaloin, niin siinä on jo tarpeeksi syytä hymyyn. Alla olevasta lyhyen ytimekkäästä videosta voi tsekkailla viime torstain toimintaa ja samalla saada tulevan lauantain juonen päästä kiinni.

image
Onneksi olen pitänyt tuota koneiston suorituskykyä kisakaudenkin jälkeen jonkin verran yllä, että uskon saavani edes kohtuullisen ajan tai selviävän vähintäänkin hengissä, vaikka voitokkaammat sijat jäävät varmasti suosiolla erilaisten kestävyysurheilijoiden kontolle. Sen verran kuitenkin löytyy tuota kilpailuviettiä, että oli kyse sitten korttimatsista tikkiä tai erä polttopalloa, niin pakko on pistää kaikki peliin. Pari perkelettä saattaa lentää ilmoille, mikäli henki vain pihisee, mutta uskon, että sen verran löytyy kimmellystä tämän likan silmäkulmasta, että naurunremakkaakin saattaa jostain välistä raikua.
Tuikkaahan Snapchattiisi seurantaan sellainen nimimerkki kuin piiapajunen, niin pääset seuraamaan viikonloppuna reaaliajassa menoa ja meininkiä paikan päältä. Tietty jos kalenterisi huutaa tyhjyyttään ja palleja sattuu löytymään, niin suosittelisin tuota pikaa ilmoittautumaan mukaan ja kurvaamaan lauantaiksi Kuopioon. Kelikin näyttäisi olevan kuin morsian, joten nyt tekosyyt nurkkaan ja ylittämään itseään (sekä matkalle hyytyneitä kavereitaan) Puijon komeisiin maisemiin. Sotamaalit poskelle ja lähtökuoppiin sutimaan! Aijaii!

unspecified-16
unspecified-17
Lauantaina saan siis yhden kohdan viivattua yli bucket listiltäni, ja tulee kyllä olemaan niin hauskaa, että jalkaa jo vipattaa valmiksi. Seurakin on maan mainioin, mikä tekee hommasta varmasti vielä hauskempaa. Jos teillä on muuten hyviä kokemuksia tai vinkkejä muista huikeista sporttihenkisistä kesätapahtumista, niin vinkatkaa niistä ihmeessä tuonne kommenttiboksiin. Olisi kiva tänä kesänä päästä tsekkailemaan muitakin hauskoja tapahtumia ja kierrellä kauniin kesäistä Suomenmaata.
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Iskelmää, kyykkyjä ja elämää

Kommentit (3)
 1. Osuva pakaratreeni sadepäiville - Piia Pajunen
  26.5.2016, 18:23

  […] Edellinen juttuni: Konttaa tai kuole […]

 2. hiihtäjäsorsa
  26.5.2016, 20:26

  Oi mä niin haluaisin kanssa osallistua tonne 🙁 Harmi vaan et asun Helsingissä eikä mulla oo autoa tai nyt mitään muutakaan mahdollisuutta päästä paikan päälle. Lisäksi voikohan tonne enää edes ilmoittautua xd No mut toivottavasti on hauskaa kaikilla ketkä paikalle pääsee!

  1. Piia Pajunen
   27.5.2016, 13:44

   No äkkiäkös sitä bussiin tai junaan hyppää, tai vaihtoehtoisesti pakottaa mukaan kaverin, jolla on auto käytössä, heh! 😀 Ilmoittautua vielä meinaan pystyy!

Kommentointi suljettu.