Kehu päivässä pitää hymyn huulilla

Pohjustanpa tämän raapustuksen sillä, että olen suorastaan todella otettu ja hämmentynyt kaikista viime aikoina saamistani ihanista kommenteista ja palautteista. Kiitos ja kumarrus teille ihmisolennoille, jotka olette minulle vaivautuneet suunne avaamaan tai kommenttiboksiini kirjallisesti kauniita sanoja näpyttelemään. Pelkästään kivojen ja mieltäylentävien kommenttien pohjalta ei tietenkään voi elää saati itseään määrittää, mutta kyllä ne nyt hemmetti soikoon kummasti aina piristää! Ystävien ja läheisten sanat merkitsevät tietenkin aina eniten, mutta täysin puskista tullut spontaani kehaisu itsellesi tuntemattomalta ihmiseltä voi varsinkin kasvotusten vastaanotettuna saada kummia aikaan ja nostaa hymyn huulille koko loppupäiväksi.
image
Olen itsekin viime aikoina rohkaistunut jakamaan kehuja, tai oikeastaan toisinaan ehkä jopa hämmentämään tuntemattomia ihmisiä, heh. Tämä tapahtuu kohdallani usein salilla, ja pienen yksinäisyydessä suoritetun analyysini pohjalta tämä johtuu kaiketi siitä, että treeniympäristössä olen eniten omassa elementissäni ja siten hieman itsevarmempi sekä rohkeampi kuin muualla. Tällaisena suomalaisessa kulttuurissa kasvaneena likkana olen nimittäin sitä mieltä, että suun avaaminen tuikituntemattomalle henkilölle ilman pakottavaa syytä vaatii ripauksen rohkeutta ja itsevarmuutta oli asia sitten kuinka iloinen tahansa. Tämä korostuu etenkin siinä vaiheessa, kun päätät mennä hämmentämään täysin vierasta samaa sukupuolta edustavaa henkilöä kevyellä avausrepliikillä: ”Pakkoa sanoa, että sulla on aivan mahtava peräsin.”
Täysin suotta olen usein jännittänyt ja ottanut rohkaisuryyppyä treenivitargosta, sillä vastapuolen alkuhämmenyksen jälkeen henkilön kasvoille on noussut varsin valloittava hymy. Ja mikä parasta, tämä hymy on salaman lailla siirtynyt myös omaa naamavärkkiäni koristamaan. Tähän molemminpuoliseen iloon on vaadittu vain keskimäärin kymmenen sekuntia omasta ajastani ja kehu koskien tuntemattoman ihmisen upeita lettejä, päheitä treenipöksyjä tai mahtavaa takalistoa. Kehujen jakaminen onkin siis eräänlainen win-win-tilanne, jossa molemmat osapuolet voivat vain voittaa. Eli jos kaipaat ripauksen iloa tai piristystä omaan päivääsi, piristä ensin kaveria tai täysin tuntematonta jantteria vaikka bussipysäkillä! Toimii muuten satavarmasti, ja potkii muuten paremmin kuin kuppi kahvia!
Mahtavaa vappua aivan jokaiselle jantterille, ja kokeilkaapa heittää tässä juhlatuoksinnassa edes yksi kehu tuntemattomalle ihmiselle. Jos suonissasi virtaa punasolujen lisäksi edes pikkaisen skumppaa, niin homman pitäisi olla vieläkin helpompaa, joten käytäpä tilaisuus hyödyksesi, hah! Oma vappuni menee kyllä tuttuun tapaan täysin selvillä vesillä sporttisissa merkeissä, mutta voisin itsekin ottaa omasta neuvostani vaarin, ja pistää ilon sanallisesti kiertämään!
xoxo,
Piia
 

Kommentit (10)
 1. Tää on niin totta! 🙂 Tulee itsekin tosi hyvälle mielelle! Oon tätä silloin tällöin myös salilla harrastanut. Olen kehunut esimerkiksi yhden naisen käsivarsia, kun niistä huomasi, että on tapahtunut muutosta. Kyseessä siis nainen, jonka kanssa olen usein samaan aikaan salilla aamuisin ja ollaan käyty varmaan vuoden päivät samaan aikaan ja tosiaan oikeasti huomasi, että käsiin on lihaa tarttunut. Tuli itelle heti parempi mieli, kun tajusi kuinka iloiseksi toinen tuli, kun olin huomannut hänen edistyneen. Naiset varsinkaan eivät itse edes välttämättä tajua, että ovat kehittyneet. Itse ainakin aina mietin, että ei tässä mitään tapahdu vaikka kuinka vääntää! 😀 Vaikka välillä tulee sellanen olo, että mitäköhän toikin luulee, kun mä tälleen vaan alan kehuskeleen! 😉 Mutta mitäpä sitä miettimään. Kiva vaan kun tulee toiselle hyvä mieli!

  1. Piia Pajunen
   29.4.2016, 14:49

   Äläpä muuta virko! Ja tuo on kyllä totta monien naisten kohdalla (myös itseni), ettei sitä kehitystä ja muutosta aina huomaa, kunnes joku siitä iloisesti huomauttaa. 🙂 Ja eipä ainakaan itse ole tullut mietittyä mitään negatiivista/kummallista henkilöstä, joka on spontaanisti minua lähestynyt kehun kanssa, joten miksipä sitä miettimään mitä kehujen kohde ajattelee, kun iloiseksi sillä oman kokemuksen pohjalta porukan vain saa 🙂

 2. Viimeksi kun suunnilleen samoilla sanoilla kehuin naisen peräsintä kuntosalilla sain välittömän leiman otsaan ja kaikki alkoivat välttelemään minua ja selän takana kutsumaan pervoksi 😐

  1. Piia Pajunen
   29.4.2016, 15:49

   Hahaha! Tuo peräsimen kehuminen ei ikävä kyllä taida toimia välttämättä vastakkaiselle sukupuolelle. 😀 Mutta nyt kun rupesin miettimään, niin tuo on kyllä toisaalta ikävää, että vastakkaista sukupuolta kehuessa saa usein erilaisen vastaanoton, vaikka kehu olisi ihan vilpitön…

Kommentointi suljettu.