Katso ympärillesi

Kun on nyt päässyt kunnolla lomailun makuun, niin tekisi mieli haalia lisää matkailun tuomia avartavia kokemuksia. Rantatuolissa imiessäni avosylin D-vitamiinia itseeni selailin jo sormet älypuhelimen näytöllä syyhyten jo seuraavia potentiaalisia lomakohde-ehdokkaita ja houkuttelevia matkatarjouksia. Kun annat pikkusormen, niin hemmetti vie se käsi lähtee aina samalla. Pätevä tapa välttää matkakuumetta on siis pysytellä tiukasti Suomen kamaralla. Jatkolomakuumetta ei helpottanut yhtään eilinen päiväretki yhdelle Unescon maailmanperintökohteista, vitivalkoisten kalkkikivikerrostumien ääreen Turkin Pamukkaleen, jossa lämpimiin turkoosina heijastuviin vesialtaisiin pääsi kahlailemaan ja heittämään täysin potslojot. Kannatti lähteä!
Pamukkale Turkki

Pamukkale Turkki 3
Äkkilähtö Turkki
Pamukkale Turkki
Pamukkale Turkki
Matkalle tänne etelän auringon alle tarttui mukaani pelin hengen mukaisesti uusin numero eräästä matkailulehdestä, jota tuli myös selailtua silmät kiiluen aurinkotuolissa merituulen hellästi hulmuttaessa Välimerenilmaston villiinnyttämää leijonanharjaani. Näkökenttäni tarkentui mielenkiintoiseen juttuun, jossa pohdittiin suomalaisia vastineita upeille punapuumetsille tai vuononäkymille, joita kaukaa saapuva turisti voisi Suomi-vierailullaan tulla henki salpaantuneena ihastelemaan.
Ympärillään olevia asioita alkaa tosissaan liian helposti pitämään itsestään selvyytenä, ja joskus voisikin olla hyvä pysähtyä katselemaan ympärilleen. Miltä oma asuinympäristö näyttäisikään toiselta puolelta maapalloa saapuneen turistin silmin? Voisiko oma kotikatu olla jonkun mielestä erittäin mielenkiintoinen tai jopa eksoottinen? Saisiko lähimetsikkö supisuomalaisine havupuineen ja sammalpeitteineen aikaan ihailevia huokailuja?
Tätä lehden pääkirjoitusta lukiessani tuli myös ajateltua, mitä mahdollisia upeita luontokohteita Suomessakin voisi olla vielä omakohtaisesti kartoitettavana. Kotimaanmatkailulla säästäisi ainakin pari jeniä matkabudjetissa, ja äkkilähdön voisi ottaa vaikka tunnin varoitusajalla heittäessä kassit takakonttiin ja siirtyessä baanalle.
Kovinkaan kauas ei edes tarvitse lähteä näkymiä ihailemaan, ja kotiin Tampereelle palatessani taidankin suunnata Tampereen Pyynikille porrastreenin pariin ja ottaa lämmittelyhölköttelyä kallioiden päällä Pyhäjärven piirtyessä koko kauneudessaan silmien eteen. Tätä ennen nautiskelen viimeisistä hetkistä polttavan rantahietikon ääressä, ja naureskelen mielessäni ajatukselle, että meikäläisestä on myös ilmeisesti tulossa vanha tai ihan pelkkä aikuinen, sillä pyörittelen ihan tosissani tällaisia ajatuksia tuolla vintillä.
xoxo,
Piia
Edellinen juttuni: Hakuna Matata!
Snapchat: piiapajunen
Instagram: piiapajunen

Kommentit (5)
 1. Kiva lukea näitä sun lomapostauksia ja valloittavia kuvia! Toivottavasti siitä ei ole ollut liikaa vaivaa. Sama juttu mullakin kun olin äsken Mallorcalla; ei ole koti-ikävää vaan alkaa jo suunnittelemaan/haaveilemaan seuraavasta kohteesta. Matkakuume vain yltyy. Ei vaan aina muista että, Suomessa on niin hienoja paikkoja, että kotimaassakin voi matkustaa ja saada elämyksiä jopa parempia kun ulkomailla. Ekologisempaa ainakin, eikä tule kielimuuria vastaan. Ja säästyy rahaa, ainakin useimmiten.

  1. Piia Pajunen
   15.6.2016, 22:27

   Kiva kuulla, että lomapostaukset kiinnostavat! En mä näitä kirjoittelisi, jos se ikävältä tuntuisi, hehe 😀 Ja olet täysin oikeassa tuon kotimaanmatkailun kohdalla!

 2. Eikö aamutreeni nappaa? - Piia Pajunen
  16.6.2016, 10:22

  […] Edellinen juttuni: Katso ympärillesi […]

Kommentointi suljettu.