Kalorini ja makrojakaumani tällä hetkellä

Sis. mainoslinkkejä*

Off-kauteni alkaa olemaan ensi viikon jälkeen taputeltu, ja hiljalleen olisi aika lähteä kiristelmään kohti toukokuun lopussa starttaavaa kisakautta. Shieet, miten nopeasti hujahti taas tämäkin aika!
Ilman sen pidempiä alkulöpinöitä voidaan sukeltaa itse astian ääreen. Itse syön tällä hetkellä proteiineja noin 150g, hiilihydraatteja lepopäivinä 300g ja treenipäivinä 350g sekä rasvaa noin 65g. Kalorit vaihtelevat treeni- ja lepopäivien välillä noin 2400kcal-2700kcal välillä. Mitään megabulkkia en siis ole ottanut, ja omaan varteeni suhteutettuna (156cm kääpiö) tämä on ihan passeli määrä ravintoa. Treenipäivinä en varsinaisesti syö enempää hiilihydraatteja aterioiden yhteydessä, vaan otan hiilihydraatin näppärästi treenijuomassa treenin aikana, joka potkii treenitehoja mukavasti ja ilmaantuu käyttöön silloin, kun kroppani sitä eniten tarvitsee.
bomber
Edellinen kisapreppini päättyi viime vuoden maaliskuun alussa. Hiilihydraatteja olen nostanut tästä lähtien välillä viikoittain ja välillä parin viikon välein noin 5 grammaa kerrallaan, jolloin kroppa on pysynyt menossa mukana, ja rasvaa on lisätty matkan varrella muuten hiljalleen. Alussa toki tein muutamia selkeästi isompia nostoja, jotta homma lähti rullaamaan ja sain arkeen ja treeneihin lisää toivottua buustia. Tämä hiljalleen eteneminen on vaatinut ennen kaikkea kärsivällisyyttä, mutta toiminut itselläni kuin junan vessa, ja aineenvaihdunta on tehostunut hyvin edellisen kisakauden jälkimainingeista. Jos uusi kisapreppi ei lähtisi parin viikon päästä käyntiin, niin jatkaisin asteittaista sapuskan nostamista edelleen.
Nykykunnosta pääsisin erittäin edustavaan rantakuntoon ilman nälkää ja kovin alas vedettyjä kaloreitakin, mutta tuo kuivan kesän oravaksi räävittu kisakunto kesän ammattilaislavoille (tai yhtälailla ihan sinne SM-lavoille) on toki asia erikseen, ja loppuviikoilla sitä joutuukin sitten menemään vähän sinne viivan alapuolellekin. Ja tässä vaiheessa voin jo ilmoittaa (joku kysyy tätä aina kuitenkin), että kisakauden kaloreita on minulta turha kysyä, koska ensinnäkin niitä nipistetään pienillä muutoksilla pikkuhiljaa, eli ne vaihtelevat suuresti pitkin preppiä. Toisekseen ihan oikeasti porukka kopioi näitä kisaajilta, jossa ei taas ole yhtään mitään järkeä, joten haluan omalta osaltani olla sotkematta kenenkään vinttiä tältä osin.

bomber-2
Talvi-bomber TÄÄLTÄ* // Aim’n trikoot TÄÄLTÄ* // Valkoiset tennarit TÄÄLTÄ*
 
Se, mitä määriä minä syön, ei pitäisi missään vaiheessa vaikuttaa sinuun. Itsekin olen joskus vuosia taaksepäin sortunut vertailemaan hämilläni omia kaloreitani somessa niitä esitteleviin muihin naispuolisiin henkilöihin. Paljon on pyörinyt verkkokalvoilla kaikennäköiset vertailukohteet kuinka vähän tai paljon pitäisi syödä. Olen ajatellut olevani jotenkin tehottomampi urheilijayksilö, kun en pystykään imemään hyötykäyttöön kolmen ja puolen tonnin kaloreita samoin kuin joku superaineenvaihdunnan omaava itseni mittainen hobitti tai ihan perinteisellä aineenvaihdunnalla varusteltu 180 senttinen 80 kiloinen aktiivitreenaaja. Niinpä.
Jälkikäteen on tullut onneksi järkeä päähän, vaikka onneksi olen tuolloinkin tajunnut toimia oman tilanteeni puitteissa, enkä ole lähtenyt sohlailemaan omiaan vain siksi, että ”joku muu”. Me olemme kaikki erilaisia, ja olemme erilaisilla taustoilla liikenteessä. Pää saattaa välillä sekoittua tässä informaatiosillisalaatin epämääräisessä ristitulessa, mutta se on toisaalta ihan normaalia. Se kuitenkin ratkaisee, että luotatko omaan tekemiseen ja prosessiin, vai lähdetkö sohlaamaan omien epärealistisien vertailukohteiden tai haahuilevien tunteiden pohjalta. Siinä on vissi ero. 😉

Tällaista päässäni tällä kertaa. Leppoisaa alkanutta viikkoa! 

Edellinen juttuni: Parhaimmat treenitrikoot IKINÄ!

Seuraa minua:
Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (19)
 1. Paljonko painat? Näytät Niin hyvältä!!

  1. Piia Pajunen
   23.1.2017, 20:37

   Hih, kiitos! Viime viikolla puntarilla käytyäni elopaino näytti inasen vajaa 61 kiloa, eli onhan siinä 156 senttiin tavaraa, haha! 😀

 2. Hei Piia! Sun blogi on ainoa fitness-aiheinen blogi, jota seuraan. Paitsi että vaikutat todella kivalta ja omilla aivoillasi ajattelevalta tyypiltä, kirjoitat ihan superhyvin, mitä kaltaiseni kirjallisuustieteen opiskelija arvostaa suuresti. Kiitos kaikista pätevistä vinkeistä ja inspiraatiosta – jatka samaan malliin!
  Ps. Tuo elopainosi kyllä taas paljastaa, että kiloja ei kannata kyylätä, vaan vaikkapa peiliä sen sijaan. Näytät upealta!

  1. Piia Pajunen
   24.1.2017, 18:57

   Kiitos sulle ihanasta kommentista, ja olen oikein otettu palautteestasi kirjallisuustieteen opiskelijana! 😉 Ja vaaka on tosiaankin hyvä renki mutta huono isäntä! Peili paljastaa paljon enemmän, ja tapa jolla itsensä kantaa määrittää paljon enemmän kuin vaakalukema.

Kommentointi suljettu.