MIKSEI JOULUNA(KAAN) SAISI OLLA VATSA TÄYNNÄ?

*Sisältää mainoslinkkejä

olla ähkyssä

Oijoi! Kohta pääsee joulupöytään ja santsaamaan juustoja ja suklaata sohvalla viltin alla. Kyllä ihmisen taas kelpaa! Joulu on juhlapyhistä ehkäpä oma henkilökohtainen suosikkini, ja siksipä siitä nautiskelenkin oikein kernaasti täysin vatsoin. Samaan aikaan netti on pullollaan kaikenmaailman vinkkejä, miten selvitä ilman jouluähkyä. Kummalliseksi on tämä maailma välillä mennyt, kun tuntuu, ettei joulunakaan ole normaalipainoisten ja liikkuvien ihmisten sallittua imaista majoneesillä vuorattua lohileipää huuleen ja napsia suklaata menemään, vaikka mieli kovasti tekisi.

Aiempina vuosina olenkin aina saanut kasapäin kyselyitä vinkkivitosista tai vähintäänkin kikkakolmosista, joilla voisi selvitä ilman ruokakoomaa ja safkaövereitä joulupöydässä. Ilmeisesti saarnaaminen on kannattanut ja oma kantani mennyt perille, sillä tänä vuonna en ole saanut vielä ainuttakaan! SCORE!

Mä en ymmärrä, että miten länsimaisen ihmisen elämä on mennyt nykyään mennyt siihen, että kaikkea pitää suorittaa ja kaikessa asiassa pitäisi pysyä jossain tietyssä muotissa. Vaikka täällä Suomessa meillä on valloillaan ylipainoepidempia ja sen aiheuttamat sairaudet, niin on myös paljon, jotka eivät tästä kärsi, ja tekevät silti syömisestä välillä niin hemmetin vaikeaa. Mä olen aina tottunut puhumaan ruuasta rakastaen ja sitä ylistäen, ja mun varttuessa nuorena ja määrätietoisena urheilijana ruuan syöminen oli vielä coolia ja ei kenelläkään tullut mieleen, ettei herkutella saanut. Karkkilakkoja tehtiin lähinnä sen takia, että viikkorahat säästyisivät ja koko aikaa ei tekisi mieli karkkia. Välillä voisi olla hyvä pysähtyä miettimään, että millaista elämää oikeasti itse haluaa elää ja minkä vuoksi tiettyjä asioita tekee.

Tip tap! Yksi päivä sinne tänne!

Tiedän, että osaa jo vähän etukäteen huolettaa, että entä jos jouluna lähtee ihan täysin lapasesta. Mulla on teille tähän pieni salaisuus. Jos sun elämäntyyli on oikeasti terveellinen ja kunnossa, niin joulunpyhät eivät sitä kaada mihinkään. Sun keho ja hyvinvointisi on oikeasti koko elämäsi summa, ja yksittäiset juhlapyhät eivät tässä yhtälössä kuuluisi olla kovinkaan suurella kertoimella mukana. Jos pari päivää pystyy tuhoamaan kaiken ”kovan työsi”, niin elämäntyylisi ei ole alun alkaenkaan kovin vakaalla pohjalla, ja tällöin kannattaa pohtia, että mikä niissä muissa 363 päivässä on vikana.

Ajatusleikkinä heittäisin myös ilmoille, että haluaisitko oikeasti elää kaikki tulevat joulut ja juhlapyhät aina stressaillen niistä syömingeistä, ja miten ne tulevat vaikuttamaan kroppaasi ja ulkonäköösi. Tämä rentoutuminen syömisten osalta on myös taito, jonka voi opetella. Pitää vain uskaltaa antaa välillä olla ja ottaa pieniä askeleita sinne rennompaan suuntaan. Ei elämän tarvitse olla aina yhtä rajoittamista ja sääntöjä, vaan on oikeasti tärkeä taito myös osata välillä päästää vapaalle. Tip tap ja lusikkaa huuleen, jos mieli niin huutaa. Omnom!

Jumpsuit: TÄÄLTÄ*

Ja hei! Jos tulee jouluna vähän mussuteltua reippaammin menemään, niin ainakin treeni kulkee tämän jälkeen varmasti kuin öljytty käki! Meitsi ainakin aikoo ottaa tästä kaiken ilon irti heti pyhien perään ja painaa PR:t paukkumaan! Sitten joulun jälkeen vaan kasuaalisti normaaliin ruokaan kiinni, niin kyllä se siitä taas lähtee rullaamaan. Turha myöskään sinne vaa’alle on heti hypätä, ja antaa sen lojua kaapissa vaikka loppiaisen yli, niin säilyy joulu- ja mielenrauha. 😉

Maistuvaa joulua juuri sulle!

TSEKKAA MYÖS:
Milloin karjalanpaistista tuli likaista?

EDELLINEN JUTTUNI:
Mitä lukea joululomalla? 9 x Hyvää kirjaa!

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

Kommentit (11)
  1. Tämä! Jouluna pitää ja kuuluu syödä itsensä ähkyyn ja vielä vähän päälle. Sitten on mukava perheen kanssa rentoutua loppu ilta joulutunnelmissa ja tehdä sama vielä joulupäivänä! Tapaninpäivänä voi hieman keventää eikä vetää itseään aivan niin täyteen.
    Ihanaa (ruuan täytteistä) joulua!

    1. Siis juurikin näin! Jos ruoka maistuu ja on itselle tärkeä asia siinä joulussa ja yhdessä olossa, niin ei siitä ole väärin nauttia! Sitten parin päivän jälkeen kummasti alkaa tekemään mieli muutenkin vähän kevyempää safkaa pyhien jälkeen. 😀 Ihanaa joulua sinnekin!

  2. Juurikin näin. Ihmiset panikoi ’joulukiloista’, vaikka ei niitä kiloja oikeasti tule. Se on vaan muutama herkkupäivä enemmän kuin normaalisti. Hyvällä omatunnolla pääsee takaisin siihen normaaliin arkirutiiniin kiinni, kun on jouluna herkutellutkin.

    1. Naulan kantaan! Jos joulu pystyy tuhoamaan koko paketin, niin kyllä siinä normaalissa menossa on jo lähtökohtaisesti jotain vikana, jos joulun jälkeen kaikki on pilalla. Ei se parista päivästä kiinni ole. 🙂

Kommentointi suljettu.