Kiinnitetty postaus

HYVIÄ ÄÄNIKIRJOJA? TÄSSÄ PARHAAT TÄRPIT!

Kaupallinen yhteistyö: BookBeat

Hyviä äänikirjoja

Kesä, kärpäset, kylmä jääkahvi ja äänikirja! Se kausi alkaa olemaan taas täällä, jolloin aurinkoa palvoessa ja lenkkeillessä pitäisi keksiä kuunneltavaa korvanapeista, ja kulkevathan ne talonmaalaus- ja pihaprojektit ainakin piiiikkuisen mukavammin hyvän kirjan juoksuttamana. Parasta multitäskäämistä, jossa jää vielä oikeasti voitolle!

No mitä sitten kannattaisi pistää pyörimään kuulokkeista? Tässä useampi pätevä vinkki BookBeatin kätköistä!

Hyviä äänikirjoja:

HARRY POTTERIT

Vaikka olen jo aikuinen, niin mikään ei ole parempaa, kuin siirtyä hetkeksi J. K. Rowlingin luomaan rinnakkaistodellisuuteen. Koska kukapa ei haluaisi maistella Bertie Bottin jokamaunrakeita, seikkailla Tylypahkan pyörivissä portaissa, lentää luudalla ja taikoa suojeliuksia?

OSKARI SAARI – AKI HINTSA – VOITTAMISEN ANATOMIA

Yksi parhaista ja vaikuttavimmista kirjoista, joita olen koskaan kuunnellut. Mennyt jatkoon myös miehellä, siskolla ja äiskällä. Kirja, joka tarjoaa sopivasti ajateltavaa, perspektiiviä ja järkeä elämänmenoon. Alkuun uumoilin pitkään, että kirja keskittyisi jostain syystä urheiluun, mutta aihepiirit iskeytyivät kyllä luihin ja ytimiin ja lähes jokaisella elämän osa-alueella. Kaikki kunnioitus edesmenneelle Hintsalle.

KATE MORTON – PALUU RIVERTONIIN

Äärimmäisen koukuttava 1920-luvun ja 1990-luvun Englannin välillä nerokkaasti pomppiva romaani. Mitä tapahtuikaan oikeasti Rivertonin kartanossa? Mikä rooli oli kartanon isäntäväellä ja palvelijolla kohtalokkaisiin tapahtumiin? Salaisuuksia, intohimoa ja mielenkiintoista maailmankuvaa. Tämän jälkeen oli pakko saada lisää Kate Mortonin teoksia (kuuntelujonoon meni)!

THOMAS ERIKSON – IDIOOTIT YMPÄRILLÄNI

Jos vähintään joka toinen ympärilläsi tuntuu olevan vatipää, niin lue tämä! Samaan aikaan äärimmäisen viihdyttävä sekä silmiä avaava teos, jonka jälkeen ymmärrät ihmisiä ehkä hieman paremmin, ja samalla huomaat alitajuisiesti värikoodittavasi ihmisiä punaisiin, keltaisiin ja sinisiin, hah!

LARS KEPLER – JOONA LINNA DEKKARIT

Nämä! Nopealiikkeiset ja yllättävät Joona Linna-dekkarit sitovat nerokkaasti yhteen useamman eri rinnakkaistarinan. Tämän sarjan teoksien lukemista ei malta lopettaa sitten millään kesken, ja ruotsalaisen salanimellä toimiva pariskunta vaan tekee nerokasta jälkeä. Muista ehdottomasti lähteä liikkeelle Hypnotisoijasta (osa 1)!

HERNIIKKA RÖNKKÖNEN – MIELIKUVITUSPOIKAYSTÄVÄ

Ääneen repeilyä ja pyöriviä silmiä. Näitä huomasin itsekseni toteuttavan pyöräillessäni kuulokkeet korvilla ja Mielikuvituspoikaystävän pauhatessa tajuntaani. Äärimmäisen hämmentävää, suorasanaista ja mitään säästelemätöntä tavaraa tiiviissä paketissa.

MARIA VEITOLA – VEITOLA

Sairaan mielenkiintoinen elämäkerta nuoren naisen kasvusta, parisuhteesta, työurasta ja perheen perustamisesta. Vertaistukea monelle näiden kanssa painivalle, jossa Veitolan kerronta on avointa, rehellistä ja kaunistelematonta. Ihan kuten elämäkin on. Parasta musta tämän Bookbeatin äänikirjan syvyydessä on, että lukijana on Veitola itse.

Itsellä luku- ja kuuntelulista kesälle kasvaa kasvamistaan, ja huomaan klikkailevani ”tallenna”-näppäintä yhden jos toisenkin mielenkiintoisen teoksen kohdalla BookBeatin appissa. Seuraavat kirjat tönivät jo toisiaan kuuntelujonossa, sillä jokaisesta olen saanut hyvää painetta ja lämpimiä suosituksia lähipiiristäni:

 • Matthew Walker – Miksi nukumme? Unen voima
 • George R. R. Martin – Valtaistuinpeli (koska Game of Thrones, uh)
 • Heather Morris – Auschwitchin tatuoija
 • Mark Manson – Kuinka olla piittaamatta paskaakaan
 • Michelle Obama – Minun tarinani

Jos et ole vielä testannut BookBeatin äänikirjoja, niin nyt sä pääset testaamaan ilmaiseksi kuukauden verran (kesäkuulle kuunneltavaa, jes!), ja ilmaisen BookBeat-kokeilun pääset lunastamaan suoraan TÄSTÄ tai kampanjakoodilla ”piiapajunen19”. Ei sitovia määräaikoja, joten hyviä äänikirjoja luukuttamaan sielun oikein kyyllyydestä!

Löytyykö sulta takataskusta hyviä äänikirjoja, jotka ehdottomasti pitäisi laittaa kuuntelu- tai lukulistalle? Laitahan kommenttiboksia laulamaan, koska kyllä hyvä pitää kiertoon laittaa!

EDELLINEN JUTTUNI:
Miten treenata, kun kalenteri on täynnä?

♥  MUUALLA:  ♥
PROVE-valmennukset // YouTube // Bloglovin // Instagram

hyvinvointi elamantapa
Kommentit (16)
 1. Ehdottoman iso suositus kuinka olla piittaamatta paskaakaan -teokselle! Aivan huikea kirja ja pisti kyllä ajatuksia liikkeelle. Se on ollut tähän mennessä paras kuuntelmani äänikirja, myöskin tuo voittamisen anatomia oli kyllä tosi inspiroiva! Suosittelen lisäämään sun listalle vielä Henriikka Rönkkösen bikinirajatapauksen: vähintään yhtä hyvä kuin edeltäjänsä! Ja sopivan lyhytkin niin sen kuuntelee parissa sessiossa 🙂

  1. piiapajunen
   22.5.2019, 11:00

   Tän sun viestin vuoksi mun oli pakko laittaa tuo Kuinka olla piittaamatta paskaakaan pyörimään ensin kotikajareista siivoamisen oheen ja lopulta jatkaa päivän rientojen oheen myös kuulokkeissa (6h teos oli helposti lähestyttävä). Tsiisus miten HYVÄ! Jäin koukkuun, joten kiitos siitä, että innostit mua ottaan tän kuunteluun jo heti etunenässä! 😀

 2. Auschwitchin tatuoijalle ja Michelle Obaman kirjalle suositukset täältä👌🏻Auschwitchin tatuoija oli sen verran rankka tarina, että piti välissä kuunnella jotain kevyempää😅

  1. piiapajunen
   22.5.2019, 11:01

   Joo näistä oonkin saanut molemmista hurjasti suosituksia, ja itsehän rakastan vähän raskaampia tarinoita, joten veikkaan vahvasti, että tulee uppoamaan allekirjoittaneeseen!

Kommentointi suljettu.