Piia Pajunen
Piia Pajunen

HYVÄT NETFLIX-SARJAT – 5 VINKKIÄ JAKOON!

hyvät netflix-sarjat
Etsinnässä katsomisen arvoiset ja hyvät Netflix-sarjat? Koska kevät ei ole vielä tarpeeksi pitkällä, että valo riittäisi täyttämään pimeät illat, niin mikäs sen parempaa, kuin heittää iltaisella potslojot sohvan pintaan kiinni, ja kaivautua viltin alle ottamaan lepiä koukuttavan sarjan pauhatessa töllöstä. Ainakin meidän taloudessa katsomisen arvoiset hyvät Netlfix-sarjat ovat toisinaan olleet melkolailla kiven alla, eikä mieltä kutkuttavia tärppejä voi olla koskaan liikaa. Perinteen mukaan pistetään jakoon meillä läpi luukutetut hyvät Netflix-sarjat muillekin laatuviihteen kaipuisille sieluille! Tuosta nuin!

HYVÄT NETFLIX-SARJAT

PIMEÄ (DARK)

Saksalainen mysteerisarja, joka on ehdolla Saksan vuoden parhaimmaksi sarjaksi, enkä tosiaan ihmettele. Laadulla ja selkeästi myös riittävän osuvalla budjetilla toteutettu mysteerisarja, joka tuo hieman mieleen Stranger Things-tyylisiä viboja, mutta hieman eurooppalaisempaan makuun sopivammin. Koukutti jo ensimmäisestä jaksosta alkaen, ja kaikki 10 jaksoa hujahtivat plakkariin aika vauhdilla. Sarja toki vaatii toisinaan hieman keskittymistä ja hoksottimia, mutta sen arvoista tuon vintin käyttäminen todellakin tässä yhteydessä on!

ALIAS GRACE

Kuusiosainen minisarja, joka pamahti kyllä ihan ykkössuosikkieni joukkoon! Voi kun vastaavia saisi tarjolle lisää! 1800-luvun Torontoon sijoittuva minisarja murhasyytteeseen asetetusta nuoresta palvelijanaisesta, jonka tarinaa ja mieltä avaamaan tarttuva psykiatri pyrkii selvittämään totuuden tapahtuneen murhan takaa. Ah. Voisinpa nollata muistini, ja katsoa tämän uudestaan!
hyvät netflix-sarjat

ATYPICAL

Draamakomedia nelihenkisestä perheestä, jossa 18-vuoden iän saavuttanut autistipoika rikastuttaa ympäristön elämää. Konseptina ei kuulostanut kovin houkuttelevalta, mutta toteutus on aivan loistava! Sopivasti tunnetta, ihmissuhdekoukeroita sekä ainakin allekirjoittaneeseen uppoavaa huumoria. Ei todellakaan liian lekkeriksi menevä kokonaisuus, ja draaman puoli todella uskottavaa ja syvällekin osuvaa. Tämä sujahti kokoon aivan liian nopeasti, ja seuraavaa tuotantokautta odottelen jo innolla!

ERASED

Mysteerisarjaa eetteriin lisää, ja tällä kertaa heitetään kehiin japanilaista tuotantoa. Mystinen kaappaaja on vauhdissa, ja on yhden henkilön kontoilla pelastaa läheisensä kylmältä ja lopulliselta kohtalolta seilaamalla ajassa edestakaisin. Tämä Netflix-originaali oli kyllä äärimmäisen mukavaa vaihtelua länsimaalaiselle sarjatykitykselle, ja toi myös esille muutenkin mielenkiintoisia näkemyksiä ja sarjatoteutuksia kansainvälisissä merkeissä.

THE AFFAIR

Salasuhteesta kertova, voisinko sanoa, hieman aikuisempaan makuun oleva palkintojakin kahminut draamasarja. Nimensä mukaisesti sarja uppoutuu salasuhteen kiemuroihin, jonka kyljessä selvitelläänkin kinkkistä murhaa ja syvennytään erinäisiin perhesuhteisiin. Toisinaan sarja eteni vähän hitaamman puoleisesti, mutta eli jos et kestä yhtään rauhallisempaa etenemistahtia, niin silloin en suosittele. Ehdottomasti kuitenkin tuijottamisen arvoinen tuttavuus, jonka ensimmäisen tuotantokauden tuijotteli oikein kernaasti loppuun asti.

hyvät netflix-sarjat
Harmaa neuletakki: TÄÄLTÄ* // Stretch-farkut: TÄÄLTÄ*

Tästä pärähtivät ilmoille tämänkertaiset viisi katsomisen arvoista ja koukuttavaa Netflix-sarjaa, jotka tuli hyvillä fiiliksillä toljotettua läpi. Toki aivan jokaisen sarjan kohdalla ei ole käynyt yhtä onnekkaasti. Timelessiä yritettiin lähteä katsomaan, mutta konsepti ei vain napannut. Outlanderkin jysähti pohjaan (oli ehkä huono valinta heti Game of Thronesin jälkeen) ja Arrowikin hyvän alkuvauhdin jälkeen teki tenät mielenkiinnolleni, kun homma ei tuntunut etenevän piirun vertaa. The Dome meni myös parin kauden verran silmät suurina, mutta kolmas tuotantokausi meni niin yli ja pelleilyksi, että päätimme pistää
Hyvät Netflix-sarjat ovat toki ennen tätäkin tiivistä tehotujausta olleet jaossa, joten jos nämä eivät tärpänneet, niin tsekkaapa toki nämä aiemmat suositukseni

Viihteellistä viikon puoltaväliä joka sohvalle!

Vilkaise myös:
156cm / yli 60kg – eli tasan sopivan painoinen
&  7 x Hetket kun hävetti

Edellinen juttuni:
Meitsin häälook – Meikki & Hiukset

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (22)

 1. heidi

  Jehesh! Itse sain just kolme kautta Crazy ex-girlfriendiä pakettiin alle kahdessa viikossa ja poikaystävän kanssa katsottu This is us ja muutkin antavat odotella jatkoa, joten olo on suorastaan tyhjä. Näistä varmaan ainakin muutama täytyy laittaa testiin, päästään taas tuijottelemaan muutakin kuin toisiamme. Tänks!

  • Piia Pajunen

   Oijoi! Kiitos puolestaan sulle huikeista tärpeistä! Tää on just parasta jakaa omia täällä blogissa, koska saa itse aina vastineeksi uusia! 😀 Joten kiitos sulle!

 2. v

  Alias Grace oli kyllä täyttä kultaa! Voin suositella HBOn puolelta Handmaid’s talea jos kiinnostaa vastaava rauhallisesti etenevä mutta hyvin tiivistunnelmainen sarja 🙂
  Seuraavaksi otan työn alle ton Darkin, vaikuttaa hyvälle!

  • Piia Pajunen

   Alias Grace oli kyllä huippu! Ja hei kiitti tota HBO:n puolelle osuneesta tärpistä! Tarkoitus olisi nyt jossain vaiheessa taas ottaa hetkeksi tämä palvelu vaihteeksi käyttöön (Vikings kiinnostaa), niin voisi kurkata sieltä tuon Handmaid’s talen! Tänks!

 3. Susanna

  Hei!
  Dark ja Alias Grace katsottu myös ja tykkäsin paljon! Erased kuulostaa hyvältä, täytyy katsoa.
  Voisin suositella Netflixistä The Sinnerj a HBO:lta Handmaid’s tale, jos ette ole vielä katsoneet.

  • Piia Pajunen

   Heiiii kiitos sulle näistä tärpeistä! Kumpaakaan ei ole katsottu ja tuota HBO:n tärppiä suositeltiinkin jo tuossa yllä, eli sitä suuremmalla syyllä siihen voisi tutustua!

 4. S

  Suosittelen ehdottomasti katsomaan the fall! Todella koukuttava ja huippu näyttelijä suoritukset.

  • Piia Pajunen

   The Fallia on suositeltu noissa aiemmissa postauksissani kommenttikenttien puolella ennenkin pariin otteeseen, joten kaipa se olisi vihdoin pistettävä tykitykseen! Omalta listalta se löytyykin jo Netflixistä odottamasta, eli seuraavaksi kehiin sitten se! Kiitos!

 5. Heidi

  Yks Netflixin suurkuluttaja täällä myös!
  Alias Grace oli ihan täyttä timanttia, toi Dark ei sit taas uponnu jotenki yhtää. Hirveen hidastemponen ja jännittävintä oli musiikki, jäi multa siis kesken 😀
  Affairia oon tuijotellu sillon kun se tuli telkkarista ja se on mustakin ihan pätevä draamasarja.
  Mindhunter, Rita (tanskalaiset osaa) ja Paljastavat valheet osui Netflixin antimista nyt viime aikoina parhaiten ja aina varma HIMYM sadatta kertaa 🙂
  Täytyypi ottaa tosta työn alle ainakin toi Atypical 🙂

  • Piia Pajunen

   Joo tosta Darkista oon kuullu kanss tosi jakautunutta palautetta. Osa tykkää ihan kympillä ja osa taas ei syty ollenkaan. 😀 Mindhunter itseasiassa katottiin just kanssa, ja se oli kyllä hyvä! Toi Rita kuulostaisi houkuttelevalta ja oon itekin syttynyt noihin muihin kuin britti- ja jenkkisarjoihin näin vaihteluksi. 🙂
   Kiitos siis sinnekin näistä vinkeistä, jes! Ihan parasta tosiaan tehdä näitä postauksia omista suosikeista, kun saa aina niin hyviä tärppejä takaisin!

 6. Sari

  Americans on todella jännittävä ja monta kautta katsottavaa, amerikkalaisen perheen vanhemmat ovat venäläisiä agentteja. Juoni on hyvä eikä sarja käynyt pitköveteiseksi missään vaiheessa. Toinen hyvä on Shooter (kertoo entisestä tarkka-ampujasta).

  • Piia Pajunen

   Shooter tsekattiin täälläkin läpi ja osui ja upposi! Tuo Americans taitaakin ehkä lojua mulla omalla listalla, joten kaipa sekin on sitten laitettava pyöritykseen tässä piahkoin! 😉 Kiitos sulle näistä, jes!!

 7. Mikaela

  Ozark, BLACK MIRROR, Altered Carbon!!

  • Piia Pajunen

   Black Mirror oli ihan hiton hyvä (etenkin kolmoskausi) ja taisin kuule juuri laittaa tuon Altered Carbonin omalle listalle tänään aamulla, kun jostain syystä eksyin Netflixiin tarjontaa selailemaan. Ozark on ollut mulla kanssa houkutuslistalla, mutta oon pohtinut että onko se liian inhorealistinen ja melankolinen. 😀 KIITOS siis sulle näistä!

 8. Henni

  Ootko kattonu Siltaa? Netflixissä on vaan eka kausi, niitä on kuitenkin 4. Tosi hyvä pohjoismaalainen sarja!

  • Piia Pajunen

   Siis SILTA ON MUN YKKÖSLEMPPARI IKINÄ! Ihan paras! Nelostuottari on kuitenkin katsomatta vielä, kun meni Areenasta niin vauhdilla ohi juuri kuin meillä oli häähärdellit ja häämatkat häiriötekijänä. 😀 Pitää siis odotella, että toi nelonen tulee jonnekin streampalveluun kokonaan, kun kolme ekaa nappasi niin lujaa!

 9. Anonyymi

  Netflixistä Rahapaja! Espanjalainen jännärisarja, ja yllätti täysin. Erittäin hyvä =) koukuttava juoni ja tulisieluiset ja ihanan ilmeikkäät näyttelijät!

  • Piia Pajunen

   Oijoi! Espanjalainen jännäri kuulostaa jo itsessään aika houkuttelevalta, joten täytyy tuikata omalle listalle! KIITOS!

  • Henni

   Tää oli huippu!

 10. Matilda

  Pakko tulla kommentoimaan kun sulla on näissä listoissa lähes täysin samoja kun omat lempparit! Eli uskoisin että nämä katsomatta olevat tulee osumaan täydellisesti joukkoon 🙂
  Vinkkinä vielä omat lempparit jos ei ole tullut kattottua niin Grace&Frankie piristää pimeämpääkin päivää ja samoin leppoista katsottavaa oli Unbreakable Kimmy Schmidt! Ja jos kiinnostaa hömppädraamaa niin Keskustytöt oli todella koukuttava, etenkin kun ihailen tuota 20-30-luvun tyyliä.
  Kiitos siis taas vinkeistä, lähtee saman tien Atypical pyörimään!

  • Piia Pajunen

   Hei tota Grace & Frankieta on kyllä kehuttu kanss monessa muussakin tuutissa, eli kaipa sekin on heitettävä sinne omalle listalle, ja tuo Unbreakable Kimmy Smidt vaikuttaa kanssa todella osuvalle! Ja itseasiassa meinasin just aloittaa tuon Keskustytöt yksi päivä! 😀
   Kiitos siis sulle ihan megana näistä tärpeistä, ja ilmeisesti meillä voiskin olla aika samankaltainen makumaailma näissä, joten testiin menee!

 11. Ida

  Black list on paras netflix ja viaplaysta sarja

Kommentoi »

Comments are closed