HERKKUKORNERI – KESÄN LIGHT JUOMAT ARVOSTELUSSA!

Kesä, kärpäset ja jääkylmä hörppyy hapokasta huulille. Jos joku ei vielä tiennyt, niin meitsinhän saa supertyytyväiseksi ja säyseäksi ihan vaan sillä, että kantaa eteen kylmää ja hiilihapollista. Analyysiä lähtee hyvin niin maun, aromin ja hiilihappojen luonteesta, koska analysointi on vaan sisäänrakennettu osa elämänasennettani, hah!

Tänään testissä uutuuksia ja vanhempiakin tuttuja kevyemmistä hapokkaista ja sekalaisessa kategoriassa kivennäisvesistä limppareihin. Jos siis light-versiot ja kevyet juomat eivät kuulu repertuaariisi, niin skippaa tämä. Jos kuitenkin tämä katergoria houkuttaa, niin tärppejä varmasti irtoaa! Mennäänpä juotavan lähteille, eli testailemaan. Ryybs.

HYVÄT LIGHT JUOMAT ETSINNÄSSÄ?

Hypätäänpä arvosteluiden kimppuun!

JAFFA GREIPPI

Tämä oli kuulemma uutuus, vaikka alkuun väitinkin miehelle, että eikös Jaffalla ole light greippi ollut aiemminkin. Uutuutena tätä kuitenkin mainostettiin, eli joka tapauksessa jotain uutta tässä on.

Oho. Vähän erilainen greippilimu kuin ajattelin. Siis ei mikään mind-blowing, mutta tästä ei tule laisinkaan sellaisia teinivuosien lonkeroviboja, vaan maku on todella raikas ja freesi. Huomaa myös, ettei olla menty makeutusaineilla ja aromeilla sieltä mistä aita on matalin, vaan oikeasti luotu vähän parempaa, jota ei välttämättä heti lightiksi suorilta käsin pystyisi arvaamaan. Makuna ei sinänsä erityisen yllätyksellinen, mutta todella toimiva light-greippilimu. Jatkoon!

Minä: 4/5 & Mies: 4,5/5

LAITILAN CITRA HUMALALAVESI

hyvät light juomat

Frendi kehaisi, niin pakko oli ostaa testiin. Lähtökohtaisesti kuulosti oikein jäynältä ja ”luontaisesti 0 kcal”-kesähörppy kuulosti kiinnostavalta vaihtoehdolta. Ryybs. Oijoi! Tämähän on jännä! Vähän kuin kivennäisveden ja IPAn sekoitus. Ei siis maistu tippaakaan oluelta, mutta IPA-oluista tuttu citran aromi nousee oikein mukavasti makunystyröiden päälle.

Tämä meni heittämällä jatkoon, sillä rakastan IPAA, ja voi veljet, miten näin luontaisesti on saatu näin maistuva zero-juoma ilman makeutusaineita (vaikkeivät ne allekirjoittaneella pannassa olekaan). Mitään makeaa limuelämystähän tästä on turha odottaa, mutta todella raikas, sopivan maistuva ja ihanan erilainen kesäjuoma! Saako näitä ostettua jostain lavallisen?

Minä: 5/5 & Mies: 4/5

FREEWAY LEMON & LIME ZERO

Lempparilimun ykköspallilla mulla koreilee itselläni Sprite Zero, mutta tarkan markan likkana ja litrahuulena ei ihan hirveästi napostele maksaa kolmea euroa pullosta, joka hujahtaa alta aikayksikön (varsinkin kahteen pekkaan) ja virvoitusjuoman roolissa menee muutenkin katerogoriaan (elämää kummasti piristävä) turhake.

Nooh, pitkästä aikaa testiin Lidlin versio tästä lempiliemestäni, koska muistelisin, että tämä oli yllättävän toimiva. No mutta kyllä. Nyt mennään raikkaalla ja freesillä linjalla. Aivan eri luokkaa kuin muiden ”halpabrändien” älkömakeat ja halvan oloiset Sprite-verukit. Jos siis nimenomaan tykkää Sprite Zeron raikkaudesta ja kirpakoista hapoista, niin tämä on oikein varteenotettava vaihtoehto, ja vielä edullisesti ja kahden litran putelilla. Ei tule pohja vastaan ihan niin nopeasti!

Minä: 5/5 & Mies: 4/5

PYYNIKKI VICHY

HIMALAYAN SALT & LEMON

Tämä kuulosti mukavalta, eli hörppyä kehiin. Hmm. Noh, vichyä. Hyvää sellaista. Mutta jotenkin nimi viittasi siihen, että selkeämpää makua on luvassa. Sitruunaa en osaisi tästä ilman nimeä sanoa, ja tietämättä nopealla vastauksella kutsuisin tätä maustamattomaksi vichyksi. Toki oikein hyvät ja miellyttävät hapot ja toteutuksena raikas, mutta jotenkin jäin vähän odottamaan, että tämä olisi maistunut jollekin tai vähintään tarjonnut hieman eksklusiivisempaa makua. Hirvittävän vaikea antaa arvosanaa, koska eihän tämä huono ollut, mutta jotenkin odotti enemmän.

Minä: 3/5 & Mies: 3/5

COCA COLA ZERO CHERRY

Verkkokauppa.comista bongattu kesäjuominki, josta lava lähti kerralla kantoon. Ensitölkin jälkeen selviää, menikö ”perhepakkaus” vihkoon vai osuiko häränsilmään.

No mutta. Tämähän on parempaa kuin muistin (tai oletin). Odotin tästä makeaa Dr. Peppermäistä hörpsyä, mutta voi veljet miten maukas ja raikas kulaus. Voisin jopa kehaista paremmaksi kuin normi Cokis Zero. Yllätyin, sillä Cokis ei ole maistunut juurikaan viime aikoina, mutta tätä hörppi tuon tölkin oikein mielellään. Thumbs up!

Minä: 4,5/5 & Mies: 4,5/5

NOKIAN PANIMO BREWER’S PREMIUM

INDIAN TONIC

Oispa GT. Noh, sitä aikaa odotellessa testiin laitetaan tässä naapurissa Nokialla purkitettu sokeriton tonic-vesi. Tonicia tulee harvemmin testailtua ihan näin virvoitusjuomana, ja kylkeen mieluusti sujauttaisin hieman Napue Giniä, karpaloa ja rosmariiniä, mutta toisaalta alkoholitonta driksua kaipaillessa voisin sanoa toimivan oikein hyvin näinkin. Maku on oikein freesi ja tonicille tuttu voimakas kitkeryys nousee kielelle. Lopputulos ei laisinkaan makeutusaineinen. Voisinpa tällaisen vetäistä näin holittoman tarpeeseen toistekin!

Jos et pidä karvaasta tonicista, niin tämä ei ole luultavasti edes kokeilemisen arvoinen. Sen sijaan, jos esimerkiksi Gin Tonic kuuluu lempidriksuihisi, niin tölkistä irtoaa oikein passeli ja virvoittava holiton kesähörppy.

Minä 4/5 & 3,5/5

WHAT THE FANTA

Uuu. Konseptina niinkin mielenkiintoinen, että että jokaisessa pullossa voi olla täysin yllätyksellinen maku, jolloin et voi etukäteen tietää mitä saat! Juoman väri ja ulkoasu pullossa on läpi kesän muuttumaton, mutta makuina voi olla lähes mitä vaan vaikkapa marjaisasta omenaan. Itse olen onnistunut bongaamaan jo päärynän ja omenan, mutta vielä on kesää jäljellä! Kuulemma tiskiveden makuista sitruunaakin oli tarjolla kaverin puheiden perusteella, mutta omat sattumat ovat osuneet vähintään nelosen tasoiselle pisteytykselle.

Minä: ?/5 & Mies: ?/5 (hähä, koska makuhan voi olla mitä vaan, mutta idea 5/5!)

Adidas T-paita: *TÄÄLTÄ

Jäätelöpainotteisista Herkkukornereista poiketen en pyöräyttänyt tästä kategoriasta yhteenvetoja pisteistä ja siten lopullista rankingia. Tämä ihan siksi (näinkin vakavan aiheen äärellä), että juomat olivat jo lähtökohtaisesti eri luokkien edustajia, eikä esimerkiksi limppareiden ja kivennäisvesien vertaaminen keskenään tuntunut kovinkaan relevantilta vaihtoehdolta. Eli mennään siis sillä, että hörppiminen on kivaa ja elämän pieniä iloja! 😉

Nesteyttävää viikonloppua joka huuleen!

TSEKKAA MYÖS:
Herkkukorneri – Lemppari energiajuomani

EDELLINEN JUTTUNI:
Isoja & pieniä muutoksia kotona + projektina lastenhuone

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset

treeni-ja-ravinto hiilihydraatit onnellisuus
Kommentit (4)
 1. Nää on mun lenppareita!! 👏😍

  1. piiapajunen
   14.6.2020, 21:11

   Haa! Samoilla makumaailmoilla 😍

 2. huippuja nää ! löytyykö nuo uutuudet aina sattumalta vai miten ei itellä osu silmään tämmösiä kauppareissuilla ? 😀

  1. piiapajunen
   14.6.2020, 21:13

   Mahtava kuulla! 🤩 Me ehkä aika aktiivisesti harrastellaan uutuuksien bongailua ja mies varsinkin tykkää tutkia ja pyöritellä kaupassa aina kaikkien hyllyjen tarjontaa tarkemminkin 🙈

Kommentointi suljettu.