Piia Pajunen
Piia Pajunen

6 x HYVÄT KIRJAT – MITÄ LUKEA SEURAAVAKSI?

Etsinnässä hyvät kirjat, joihin kannattaisi tarttua? Raapustelin alkukesän kohdalla samankaltaisen koostepostauksen lukemistani hyvistä kirjatärpeistä, ja yllätyksekseni postaus osoittautui ihan hämmentävän suosituksi. Jes! Jengi siis ilmeisesti edelleen nauttii perinteisten kirjojen lukemisesta näin digitaalisella aikakaudella! Toki äänikirjathan ovat myös vallanneet alaa, ja itsekin olen näihin tänä kesänä päässyt tutustumaan. Välillä on kiva kuunnella, ja toisinaan taas uppoutua perinteisen pokkarin pariin.
Osasta tämän postauksen kirjoista tykkäsin enemmän ja osasta vähemmän, mutta hyvät kirjat ovat aina makuasioita, joista saa ja ehkä vähän kuuluukin kiistellä, hah! Siksi listasin myös ne, joista en pitänyt niinkään paljon, sillä uskoisin, että jollekin muulle ne voisi upota vähän lujemmin. Huonohan mikään ei näistä ollut, vaan toiset vain upposivat eräitä kovemmin. 😉

6 x HYVÄT KIRJAT

MARIA VEITOLA – VEITOLA

Ensimmäinen ikinä kuuntelemani äänikirja, josta isot propsit myös sille, että lukijana toimi itse Maria Veitola. Todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättänyt omaelämäkerta, johon oli osittain hyvin helppo samaistua tai saada näkökulmia omassakin päässä pyöriviin kinkkisiin kysymyksiin tai ympärillä näkyviin ilmiöihin. Rohkeaa ja suoraa puhetta työstä, urasta, parisuhteesta, tyylistä, varttumisesta, perheestä ja äitiydestä sekä koko paketista yhdessä. Upposi ja lujaa allekirjoittaneelle.

JOJO MOYES – PARILLISIA JA PARITTOMIA

Tämä oli kirja, jolta odotin huomattavasti hieman enemmän. Moyesin ”Ole niin kiltti, älä rakasta häntä” sulatti sydämeni täysin, ja olin aivan myyty. En missään nimessä sano, että kirja olisi ollut huono, muttei se vaan uponnut minuun. Neljän eri kertojan roolissa eteenpäin viety tarina meni omaan makuuni vain hieman nuorten kirjaksi, sillä kaksi kertojista oli lapsia, mikä vähän latisti omaan makuuni tunnelmaa ja söi uskottavuutta.

A.J. FINN – NAINEN IKKUNASSA

Todella koukuttava trilleri, joka tuli ahmittua hetkessä läpi. Ennakkoluuloistani huolimatta tämä osoittautui yhdeksi suosikeiksini tänä kesänä tykitettyjen kirjojen osilta. Vaikka idea neljän seinän sisään linnoittautuneesta naapureita kyttäävästä naisesta ja tämän havainnoista ei suoranaisesti sytyttänyt näin lähtökohtaisesti, niin kokonaisuus oli mielestäni hämmentävän onnistunut ja juoni kutkuttavan koukuttava.
hyvät kirjat

LUKE ALLNUT – TAIVAS ON MEIDÄN

Taivas on meidän keskittyy vanhempien kamppailuun kuolemansairaan lapsen ympärillä. Kirja oli itselleni ihan mukiinmenevä tuttavuus, mutta väitteet ”kirjaa ei voi lukea liikuttumatta” ja ”vuoden riipaisevin” jäi osaltani vähän vaisuksi, tai sitten minulta puuttuu vielä se oma lapsi, johon tätä tarinaa ja sen tunteita heijastaa. Juoni oli kuitenkin sopivan selkeä, ja vakavasta aihepiiristään huolimatta mukavan helppoa ja jouhevaa luettavaa. Tämä tuli ahmittua läpi parissa päivässä kesämökillä.

KHALED HOSSEINI – LEIJAPOIKA

Kirja, josta sain paljon suosituksia edelliseen postaukseeni teiltä lukijoilta. Koskettava ja paikoittain melko karukin kuvaus nuoren pojan kasvamisesta aikuiseksi myllerryksessä olevassa Afganistanissa. Kirja avasi huomattavasti maailmankuvaani ja Afganistanin tilannetta parhaimmillaan sekä huonoimmillaan. Yllättäviä juonenkäänteitä, herkkiä tunteita sekä järkyttäviäkin kohtauksia. Kaikkia näitä tasapainossa.
hyvät kirjat

JØRN LIER HORST – TULIKOE

Mielenkiintoinen dekkari palkitulta norjalaiselta kirjailijalta, jossa selvitellään isoisältä perinnöksi jääneen talon ja kassakaapin paljastamia salaisuuksia sekä kaupunkia järkyttänyttä murhatapausta. Kyseissä dekkarista pidin sen jonkinasteisesta realistisuudesta, sillä osassa dekkareissa tuntuu juonenkäänteet tuntuvat toisinaan lähtevän vähän turhankin laukalle. Toki kirjailija on itse työskennellyt poliisina, joka näkyi positiivisella tavalla teoksessa ja sen yksityiskohdissa. Vahva suositus dekkareiden ystäville.
hyvät kirjat

Huppari: TÄÄLTÄ* // Farkut: TÄÄLTÄ*

Mikä on ollut sulla viime aikojen suosikki lukemistasi kirjoista? Tärppejä saa heittää kehiin kommenttiboksin puolelle, koska kohta alkaa olemaan taas yksi kirja ahmittu, ja lisää vinkkejä tarvitaan! Ei meinaan tule enää iltaisin uni ilman rauhoittavaa lukuhetkeä peiton alla. 😉

Lukuintoa alkusyksyyn!

KURKKAA MYÖS NÄMÄ:
5 x Hyvät Netflix-sarjat – 5 vinkkiä jakoon!
& Elämäni pätkänä – ”Vain alle 160cm jutut”

EDELLINEN JUTTUNI:
Miksi siitä turvotuksesta pitäisi päästä eroon?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

Kommentit (19)

 1. Proffa

  Mulla on tällä hetkellä menossa kolme klassikko tiiliskiveä eli Tolstoyn Sota ja rauha, Melvillen Moby Dick ja Dumas’n Kolme muskettisoturia 😅 Hetki sitten tuli myös raapaistua taas yksi osa George R. R. Martinin A Song of Ice and Fire -sarjaa (sitä mihin Game of Thrones perustuu)… Näist mitään en välttämättä heti kättelyssä suosittele ellei kovanluokan klassikot tai fantasia uppoa, mutta Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys voisi olla sullekin mieluisa lukukokemus.

  • Piia Pajunen

   En ehkä usko, että kovin ”tiukat” klassikot olisivat ehkä ihan mun juttuja, tai sitten vain lukion äikän tunneiltä näistä on jäänyt traumoja. 😀 Vähän nuo Game of Thronesin kuviot kyllä kiinnostaisivat silti kokeilemaan, koska GOT vei sarjana sydämeni, ah. <3 Ja googlettelin heti tuota Olemisen sietämätön keveys-teosta, ja se voisi kyllä ehkä tosiaan upota. Kiitos näistä!

 2. Emmi

  Oi, kiitos vinkeistä. Minun ehdoton lempparini on tänä kesänä ollut Alan Bradleyn Flavia De Luce-dekkarit (ei minusta ainakaan pelottavia eikä raakojakaan vaan sellaisia mukavan jännittäviä ja aivosoluja herättäviä). Todella koukuttavia ja pienet kemiapläjäyksetkin tehty mielenkiintoisiksi. Erityisesti kirjasarjan ensimmäinen osa oli menestys, kaikki muutkin ovat imaisseet mukaansa, mutta eivät ehkä ihan niin voimalla kuin ensimmäinen.

  • Piia Pajunen

   Kaikki jännä ja aivosoluja kutkuttava houkuttaa mua ja lujaa, joten pitää ehdottomasti napata tästä tärppiä takataskuun! Kiitos näistä!

 3. Kaisu

  Lucinda Riley, seitsemän sisarta. Alku ehkä jäykkä mutta lopulta lähtee käynyiin ja oonkin ahminu tän parissa päivässä 😂👌. Sain tämän suosituksen myös tutultani.

  • Piia Pajunen

   Heii! Ahmittavia kirjoja ei voi koskaan olla liikaa! Pitää ehdottomasti kurkkailla tämä! 😀

 4. Henna H

  Jesjesjes mahtavaa saada uusia lukuvinkkejä! Tällasena lukutoukkana kun lukee parhaimmillaan 15 kirjaa viikon aikana, on ihan kiva saada uusia kirjaehdotuksia muiltakin 😀
  Ootko lukenut S.K. Tremaynen kirjoja (jääkaksoset, tulilapsi, ennen kuolemaani)? Näistä oon tykänny hirmuisesti, erityisesti ekasta ja vikasta kirjasta, ja suosittelen lukeen jos vielä et oo!

  • Jonna / Palasia arjestani

   Miten sä ehdit lukemaan 15 kirjaa viikossa!? 😱 Asiaan, Jääkaksoset on niiiiin hyvä!!!

  • Henna H

   Oon ollu lapsesta asti tosi nopee lukija, sellanen 200 -sivuinen kirja menee helposti parissa, kolmessa tunnissa 😀

  • Piia Pajunen

   Siis tsiisus! Nyt ei voi muuta kun hattua nostaa, ja susta tuli pelkän tän kommentin perusteella mun idoli! 😀 Ja kiitos noista tärpeistä, ja tuolla lukukokemuksella pitää vinkit ottaa kyllä tosissaan. PS. En vaan pääse yli kuinka siisti olet! 😀

 5. Jenya

  Mun lomalukemisena on ollut Clive Cusslerin kirjat, Stephanie Meyerin Kemisti-trilleri ja lempparikirjailijan Risto Isomäen uusin Haudattu uhka-trilleri. Action uppoaa muhun kovaa 🙂

  • Piia Pajunen

   Trillerit kyllä toimii mulla todella lujaa, joten nämä pistetään kanssa tärppilistalle ehdottomasti. Kiitos! Ja pitäisi tosiaan testailla myös noita suomalaisten kirjoittamia trillereitä myös, joten Isomäki houkuttelisi siksi. 🙂

 6. Suski

  Jos Khaled Hosseinista tykkäsit, niin ehdottomasti suosittelen lukemaan tyypiltä vielä kaksi muuta kirjaa:
  ”Tuhat loistavaa aurinkoa” & ”Ja vuoret kaikuivat”.
  Itsekin aloitin leijapojalla ja heti piti etsiä lisää kirjoja samaiselta kirjailijalta.

  • Piia Pajunen

   Juurikin tuosta Tuhat loistavaa aurinkoa -kirjasta mä oon saanut lähipiiristäni myös niin paljon kehuja, että se lähtee lukuun, kun sen käsiini vain saan! 😀

 7. EK

  Sain just luettua Cilla&Rolf Börjlindin Nousuvesi-kirjan (dekkarisarjan ensimmäinen osa). Ihan huippu kirjoitustyyli ja niin jännittävä tarina, en varmaan koskaan oo lukenut kirjaa näin nopeasti. Kannattaa tutustua jos et oo vielä lukenut 🙂

  • Piia Pajunen

   Oi jes! Lisää dekkareita! Ja ihana saada tällaisia ihan itselle tuntemattomia vinkkejä, ja pistetään lukulistalle! Kiitos!

 8. Mmar

  Voin suositella lämpimästi Elena Ferranten Napoli-sarjaa. Neliosainen kirjasarja kertoo kahden tytön/naisen ystävyydestä ja kasvutarinan. Odotan jo innolla että pääsen lukemaan neljännen osan.

 9. Alexandra

  Kiva kun näissä sun vinkkipostauksissa on aina keskenään erityylisiä kirjoja 🙂 Luen tällä hetkellä Parillisia ja parittomia ja Veitolan kirja on varauksessa. Kaikki jännät kirjat vinkkaan eteenpäin poikaystävälle.

 10. Suvi

  Kannattaa lukea Jenny Offill- Syvien pohdintojen jaosto. Luin sen pari kuukautta sitten ja jäi jotenkin hassusti ajatuksiin pyörimään.

Kommentoi »

Comments are closed