HODARI-BUFFET – SAIRAAN HYVÄÄ JA HELPPOA!

HODARI-BUFFET
DIY hodari-buffet! Siis ah, kuinka hyvää ja helppoa! Meillä pamautettiin ensimmäistä kertaa hodari-buffet kehiin vappulounaan merkeissä, ja piru vie, miten se upposi kuin kuuma veitsi voihin kaikille vieraille pöydän ympärillä. Todettiin konsepti niin maistuvaksi, että ollaan tarjottu hodareita vieraille tässä toukokuun aikana pariinkin otteeseen, sillä ne tuntuvat maistuvan lähes jokaiselle, ja jokainen voi itse koota mieluisansa kokoonpanon hodarisämpylän sisään. Eipähän ole kylässä kävijät todellakaan valittaneet, heh.

Koska hyvää ei pidä sisällään pidätellä, niin laitetaanpa tässä parin ässät jakoon. Tässä kolme valmista ideaa sisältöihin niin fitimpään kuin fätimpäänkin makuun!

DIY HODARI-BUFFET

HERKKUHODARI

 • Hodarisämpylöitä
 • Rapsakoita juustonakkeja
 • Juustoraastetta
 • Kurkkusalaattia tai maustekurkkukuutioita
 • Paahdettua sipulirouhetta tai paistettua sipulia
 • Ketsuppia ja jenkkisinappia (esim. French’s)

TEX MEX HODARI

 • Perinteinen hodarisämpylä
 • Laadukas rapea nakki
 • Guacamolea (kotikutoinen aina parempi)
 • Salsaa
 • Kermaviilikastiketta (esim. Taco, Ranch tms.)
 • Nachomuruja

KEVYTHODARI

 • Hodarisämpylä (tai muu sämpylä valinnan mukaan)
 • Atria Rehti Kevyt 5% kalkkunanakki
 • Kevyt salaattikuutioita (esim. Apetina 3%)
 • Suolakurkkukuutioita ja punasipulisilppua
 • Sokeroimatonta ketsuppia ja jenkkisinappia

HODARI-BUFFET

MITEN VALMISTELLA?

 1. Nakit itse suosittelen höyryttämään kattilassa ritilän päällä, mutta aivan mainiosti ne voidaan valmistaa myös grillissä, pannulla, uunissa tai vaikka jopa mikrossa.
 2. Täytteet voi pilkkoa (jo etukäteen), valmistella ja laittaa tarjolle kulhoihin, joista jokainen nälkäinen mussuttaja voi koota oman mieleisensä kokonaisuuden!
 3. Sämpylät lämmittyvät nopskaa myös uunissa, grillissä tai mikrossa, ja jälkimmäinen toimi meidän kotitarjoiluissa oikein hyvin. Tämä kannattaa suorittaa viime hetkellä, sillä sämpylät jäähtyvät nopeaa.

Vink vink! Älä sniiduile luovuudessa! Heitä täytevaihtoehdoiksi mitä tahansa maan ja taivaan väliltä, sillä rohkeat toteutukset ovat yleensä niitä mehukkaimpia. Nakkejakin voi heitellä kypsymään eri laatuja ja hodarisämpylöihin kannattaa myös panostaa.
HODARI-BUFFET

Adidas-mekko: TÄÄLTÄ*

Itse pyöräytetty hodari-buffet voisi toimia erinomaisesti myös kevään ja kesän juhlissa, sillä valmistelut ja pilkkomiset voi hoitaa näppärästi etukäteen ja soosit saa turautettua väliin vaikka suoraan purkeista tai tehdä isoihin kulhoihin edellisenä päivänä valmiiksi. Tämähän oli itseasiassa meillä myös häissämme yhtenä iltapalavaihtoehtona, vaikka lopulta päädyimmekin megapitsoihin, heh!

Herkullista viikonloppua joka nassuun!

Kurkkaa myös:
3 x Itsetehdyt hampurilaiset – Taivaallista!
& Milloin syömisestä tuli näin vaikeaa?
Edellinen juttuni:
Miten selvitä elämästä hengissä?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram

treeni-ja-ravinto reseptit
Kommentit (4)
 1. Eipäs ole tullut mieleenkään jotenkin ajattelee hodarit roskaruokana/snägäriruokana/tivoliruokana tai lastenjuhlissa. Itsekin syönyt viimeksi teininä, en kyllä koskaan oikein välittänyt. Enkä nyt tiedä olisiko edes gluteenitonta hodarisämpylää? Jäätelöbuffettiin kyllä törmännyt lastenkutsuilla. En usko että toimisi ainakaan missään ”hienoissa” juhlissa kuten häissä(tai en tiedä…)mutta vapaammissa kyllä. Ainakin rippijuhlissa. Onko sulla muuten kesällä paljon suku/kaverijuhlia tiedossa? Nakit vinkkinä ettei ”poksahda” laittaa haarukalla reikiä ennen lämmittämistä. Sämpylät tulee tosi hyviksi rapeiksi myös leivänpaahtimessa tai vohveliraudalla jos omistaa. Tai hei miksei grillata koko setti?

  1. Piia Pajunen
   31.5.2018, 13:27

   Eiköhän noita hodarisämpylöitä nykypäivänä löydy myös gluteenittomana, ja voihan aina itsekin tuikata nakin täytteineen ihan jonkun muun gluteenittoman sämpylän väliin tai leipoa vaikka itse. Hodaribuffeteihin olen kyllä törmännyt monissa hääjuhlissa, kun häiden alla tutkiskelin netistä safkavaihtoehtoja juhliin. Grillissä muuten lämpiäisi varmasti nuo sämpylätkin oikein näppärästi. Hyvä idea! 🙂

 2. Meillä on tiedossa ihan ns perinteinen hodaribuffet häissä iltapalana. Perus nakit kurkkusalaatteineen ja muine höysteineen 🤩 ootan jo tätä iltapalaa vaikka häihin vielä vajaa vuosi 😁

  1. Piia Pajunen
   31.5.2018, 13:28

   Siis sairaan hyvä setti! Meilläkin oli tuo yhtenä vahvana iltapalaehdokkaana häihin, mutta päädyttiin sitten tilaamaan megapitsat (halkaisija 80cm), niin päästiin helpolla. 😀

Kommentointi suljettu.