MEITSIN HÄÄLOOK – MEIKKI & HIUKSET

häälook kiharat
häälook prime umppu
Tättärää, tässä tulee toivottu häälook-postaus! Siitähän onkin jo tasan kuukauden päivät kun osaltamme oltiin pienissä häissä, mutta järisyttävän huikeat muistot ja upeat kuvamatskut säilyvät elossa ja pitkään! Sain juuri muutama päivä sitten käsiini ison kasan kuvia häistä ja häävalmisteluista, ja nyt päätin pikkuhiljaa niitä lähteä tänne blogin puolelle ripottelemaan. Kuvaajana häissäni toimi Tiina Uimaluoto, joka oli räpsimässä huikean 12 tunnin ajan kuvia purkkiin laittautumisesta Primessä ja kaasojen kanssa aamutakeissa hölmöilemästä myöhäisen illan kreisibailaamiseen saakka.
Häälook ja sen luominen tuntuvat aiheuttavan monille tuleville morsmaikuille suurta huolta. Oma vinkkini onnistuneen häälookin luomiseen tulevat jo heti kättelyssä tässä:

 • Luota ammattilaiseen sekä lookin suunnittelussa että toteutuksessa. Säästyt stressiltä, pohtimiselta sekä vaihtoehtojen tulvalta, ja saat usein samalla tilanteeseen toimivimman ja kestävimmän lopputuloksen.
 • Häälook kuuluu olla kantanjansa näköinen, eli pysy tyylillesi uskollisena. Se, mikä sinusta tuntuu luonnollisimmalta, saa sinut todennäköisimmin tuntemaan olosi kaikkein upeimmalta itselle tärkeänä päivänä. Trendien ja massan mukana on aivan turha viipottaa, jos ne eivät sinua ja sielunelämääsi pue.
 • Säästöä saat, jos teet lookistasi jotain itse. Tähän kannattaa lähteä vain, jos tiedät hanskaavasi homman kokemuksen syvällä rintaäänellä ja olevasi viilipytty myös tiukassakin tilanteessa.
 • Kukaan ei huomaa, onko korvissasi olevat helmikorut aidot vai ”ehdat henkkamaukat”. Kukaan ei myöskään kiinnitä huomiota, onko hiuskiekurasi kolme senttiä sivummalla tai huulipunasi asteen kylmempi, mitä olit ajatellut. Joten relax. Olet upea silti!

Itselläni kultakutrieni osalta menostani vastasi luonnolisesti jo vuodesta 2012 luottokampaajanani toiminut Umppu. Kävin Umpulla Primessä noin puolitoista viikkoa ennen alttarille astumista laittamassa ensin omien suortuvieni värjäyksen sekä teippipidennykset freesiin kuosiin, ja samalla hahmoteltiin vähän ideaa lopulliseen lookiin. Molemmat oltiin jo alusta asti sillä näkemyksellä liikenteessä, että pukuuni ja muutenkin tyyliini ehkä luonnollisimmin sopisivat avoimet ja klassiset kiharat, sillä en ole oikeastaan koskaan ollut kovinkaan kampausnaisia (paitsi nyt se treeniponnari ja hätänuttura).
Tiesin kokemuksen lujalla rintaäänellä, että teippipidennykset pitävät kiharan kuosissa kovassakin menossa, ja niinhän siinä kävikin, että kiekurat olivat iskussaan vielä kolmelta yöllä seitsemän tunnin kreisibailaamisputken päätteeksi. Nailed it. Jos kuitenkin tiedät, ettei oma tukkasi pidä kiharaa kunnossa, tiedät joutuvasi olemaan tekemisissä myös ulkoilman kanssa sekä tanssilattia huutaa nimeäsi liiankin rajusti, niin suosittelen pohtimaan kampaajasi kanssa muita vaihtoehtoja, jos varmalla menolla haluat päästä. On kyllä tietty täysin makuasia, että onko puolen yön jälkeen hiusten täsmällisellä asennolla enää muutenkaan merkitystä. 😉
häälook kiharat häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook prime umppu häälook huulipuna
Meikin kohdalla mulla oli melko selkeät sävelet, ja tuon naamarin taioin kuosiin muutoin täysin itse, mutta Umpun varmoihin sekä osaaviin käsiin jätin hyvillä mielin luomet ihan vain siksi, ettei tarvitsi tuhlata omaa aivokapasiteettiäni toteutuksen miettimiseen (score). Huulet olivatkin kohdallani se meikin tärkein osuus, sillä tunnustan olevani aikamoinen huulipuna-addikti. Tyylilleni uskollisena halusin huuliini jotain pientä särmää, sillä tylsän huulet eivät kuulu sanavarastooni. Tietty häälook ei ollut omalla kohdallani se paikka, jossa iskettäisiin övereitä ja shokkiväriä kehiin.
Umpulta sainkin kestävyydeltään erinomaisen suosituksen Lancomen Matte Shakerista, ja sävyksi sattuman kautta valikoitui juuri näköiseni ja aivan upea Pink Power. Huulet rajasin sekä pohjustin laatikostani löytyneellä vadelmanpunaisella Lumenen rajauskynällä, ja eipä noita huulia tarvinnut korjata koko päivänä (voitolla yöhön, boom). Myöskään mies ei lähtenyt alttarilta morsiammen suutelun jälkeen punaa suunpielissään (sulhanen approves), shampanjalasin reunat säilyivät kirkkaana ja puna ei liuennut edes hääpöydän herkkuja antaumuksella mussutellessa, eli tämä meni kyllä ehdottomasti jatkoon sekä arjessa että muissakin tiukoissa tilanteissa!
Toki häämeikissä ison osan tekivät myös volyymiripset, jotka olin huollattanut Cosveran Jennillä juuri kaksi päivää ennen häitä. Ensimmäistä kertaa ikinä kajosin myös kestolakkauksiin juuri päivää ennen häitä, ja täytyy todeta, että Kauneushoitola Beautiful Youn Johanna pisti rautaisella ammattitaidolla myös häämatkankin yli pitkälle kestäneet kauniit kynnet. Ja kyllä. Kestolakkausten tielle jäätiin, heh!
häälook prime umppu

häälook
Postauksen kuvat: Tiina Uimaluoto

Ja hei väliaikatietona näin lopuksi mainittakoon, että kyllä. Videomatskua häistä on tulossa Tubeen, mutta tämä saamaton (okei okei kiireinen) tuore morsmaikku ei ole vielä kerennyt (uskaltanut työtaakkaa peläten) kajota vieläkään tallennettujen videomatskujen kimppuun. Tiedän kyllä muistikortille tallentuneen aivan hävyttömän paljon huikeaa matskua, joten nyt täytyisi kai ottaa itseä niskapersotteella napakasti kiinni, ja alettava editointihommiin!
Tämän tapahtumista odotellessa huikkailen vielä viimeiseksi, että Instagramissa on btw menossa kaksi huikeaa skabaa ihan vain sen kunniaksi, että viime viikolla IG-seuraajissa pamahti rikki huikea 40 tuhannen seuraajan rajapyykki. Käykäähän kurkkaamassa skabat TÄSTÄ (päättyy tänään tiistaina) ja TÄSTÄ (aikaa torstaihin asti). Lykkyä siis pyttyyn!

Häikäisevän kaunista tiistai-iltaa joka kypärään!

Vilkaise myös:
Ykkösmeikit, jotka reissussa mukana!
& Naimisissa – Huhheijaa mitkä häät!

Edellinen juttuni:
Miltä ruoka-annokseni näyttävät? 8 x arkiruokaa!

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (2)
 1. Kysymys huulipunasta! Onko toi kuvassa näkyvä pakkaus sample vai saako matte shakereita tollaisella huulikiilto-applikaattorilla? Omissani on typerän muotoinen applikaattori, jolla ei saa läheskään yhtä tarkkaa jälkeä kuin tuollaisella litteällä applikaattoriosalla. Kaunis morsian ja niin itsesi näköinen! Puna sopii kuin nakutettu!

  1. Piia Pajunen
   21.2.2018, 19:56

   Toi itseasiassa oli sample, ja mulla on toinen punaisempi sävy normiversioina. Oon samaa mieltä kyllä tosta sudista, että samplessa huomattavasti parempi!
   Ja iso kiitos sulle! Toi puna oli kyllä sävyltään niin mua. 🙂

Kommentointi suljettu.