7 x MITÄ FIILISTELEN JUST NYT?

Jotenkin tuossa pääsiäisen aikaan aloin pääsemään ihan erilailla tähän koronakotimoodiin kiinni. Kun sai vähän yrittäjinä tasoitettua tilannetta, ja tuntuu, että työmäärä on jälleen inhimillisellä tasolla sekä stressilevelit eivät enää pauku satasella rikki, niin on ollut ihana vaan hengitellä syvään. Ja nauttia ihan niistä pienistä asioista, jotka oikeasti tekevät siitä arjesta ja elämästä edes iiiihan pikkuriikkisen parempaa.

Ja joo, kyllähän tässäkin välillä moni asia hajottaa ja on hajottanutkin, mutta nyt on ollut pääosin todella rauhallinen ja seesteinen olo. Sellainen, että vaikka moni asia välillä huolettaakin, niin että kaikki kyllä varmasti järjestyy. Tässä kirjoitellessa kuuntelen just Dire Straitsia ja Eppu Normaalia kahvikuppi kourassa, ja fiilaan samalla beben potkuja tuolla kummussa. Vatsa on täynnä hyvää ruokaa, ja mies odottelee mua katselemaan iltapäivä-Netflixiä. Ehkäpä vielä pyöräytän pienet spinning-sessiot olkkarissa myöhemmin. Mutta vaan jos oikeasti huvittaa. Eli kaikki hyvin just nyt.

Mitä kaikkea muuta on tässä tullut fiilisteltyä täältä kotoa käsin? Mikä buustaa mieltä just nyt? No tässä niitä tulee!

MITÄ FIILISTELEN JUST NYT?

KODIN EHOSTAMINEN

korosteseinä

Meillä täällä pienet kodin ehostusprojektit ovat hiljalleen pääseet vauhtiin, ja sehän vasta sytyttää. Eilen pistettiin maalisutia heilumaan korosteseinän kohdalla, ja kerkesin jo tehdä samaan huoneeseen tauluseinän suunnitelman valmiiksi. Ai että! Muutenkin pyöriteltiin taas vähän kotisuunnitelmia eteenpäin, ja vitsit miten piristää mieltä, kun asiat etenee. Edes askel kerrallaan.

Tässä välissä vähän rakkautta sinne ruudun toiselle puolelle tauluteipeistä vinkkaamisesta erääseen aiempaan postaukseeni, jossa harmittelin tuota taulujen kiinnittämistä seinään, kun ei haluaisi hyvää seinää lähteä rikkomaan nauloilla tai nastoilla. Nyt on tauluteipit hankittu ja taulutkin kohta perästä. Ootte best. <3

PUHTAAT SATIINILAKANAT

satiinilakanat

Lakanat pitäisi kuulemma vaihtaa aina kerran viikossa (jos olet varteenotettava vastuullinen aikuinen ja mallikansalainen), mutta meillä kyllä tämä venyy yleensä paljon pidemmäksi (eli ei olla). Nyt ollaan koronakevään aikana piristetty kotijumitusta ihan sillä rutiinilla, että vaihdetaan joka viikonloppu puhtaat lakanat. Kuinka parasta voikaan olla sujahtaa viikonloppuna aina freesattuun sänkyyn. Ah. Tästä viikkotaisesta lakanoiden vaihdosta saa myös paljon aikuisuuspisteitä.

Ollaan tässä viimeisen parin vuoden aikana hiljalleen myös uusittu meidän lakanavarastoja. Kun ollaanhan sitä yhdessä asuttu jo vuodesta 2009, ja alle parikymppisenä suurin osa hankituista edullisemmista lakanoista on alkanut olemaan jo aika hyvin kulahtaneita. Siksi on ollut ihana hankkia nyt hiljalleen laadukkaampia lakanoita vanhojen tilalle (alennuksista tulee usein tehtyä hyviä löytöjä). Enää en hanki muita kuin satiinilakanoita, koska parasta. Tai pyörrän heti sanani. Haaveilen kunnon pellavalakanoista, eli ehkä sellaisetkin vielä joku päivä. Saa vinkata, jos sulla on näihin joku lyömätön suositus!

NEULOMINEN

Tässä olen kyllä yllättänyt itseni. Ei siis sillä, koska olen ihan pienestä tytöstä asti touhunnut kovasti käsilläni ja yläasteellakin ompelin itselleni vaatteita liukuhihnalta ja puikoillakin pistettiin koreasti jopa villapaitaa myöten. Sen verran on kuitenkin tässä ”myöhemmällä” aikuisiällä tarttunut tuota projektia ja tekemistä elämään muutenkin, niin eipä ole paljoa jaksanut käsityöt kiinnostaa. Nyt kuitenkin olen innostunut ihan vain istahtamaan alas ja pistämään silmukkaa toisen eteen. Kylkeen kahvikuppi ja vaikka äänikirja, niin kyllähän siinä helposti tovi pyörähtää ja mieli lepää.

HUONEKASVIT

huonekasvit

Parasta kotona. Olisi ihan hirveän himo hamstrata kasveja lisää kotiin, mutta tässä tilanteessa ei hirveästi houkuttele mennä pyörimään kaupoille metsästämään mieleisiä kasveja ja ruukkuja. Ja ehkä myös pitäisi saada kotia muutenkin vielä pidemmälle iskettyä uomilleen, että tietäisi oikeasti mitä kasveja, mihin huoneisiin ja miten sijoitettuna edes lähtisi etsiskelemään. Peikonlehtiä etenkin houkuttelisi adoptoida lisää, mutta olen aika kranttu niiden kanssa, etten kelpuuta ihan mitä tahansa yksilöä, heh.

HEDELMÄLAUTASET & DIPPIREHUT

Näitä menee meillä melkein joka päivä. Mieskin on innostunut kasvisten ja hedelmien napostelusta ihan uudella tapaa, ja olen jopa yllättynyt, kuinka usein tämä ihan omaehtoisesti alkaa väsäämään meille naposteluun tuoretta tavaraa ja kiikuttaa kaupasta omaehtoisesti hevi-osastolta kattavaa repertuaaria kotiin. Kelpaa!

Tästä kyllä täytyy sanoa, että lapsienkin ravintokasvatuksessa toimivat kikat ovat toimineet ihan aikuisella miehellä (hän totesi tän itsekin), hah! Eli kun vaan kärsivällisesti ja toistuvasti pistää esille kasviksia ja hedelmiä ”kivassa muodossa”, niin jossain vaiheessa niitä alkaa sinne suuhun sujahtamaan ihan huomaamatta. Enkä ole kertaakaan painostanut. 😀

Dippi tehdään lähes aina Lidlin kreikkalaiseen 2%-jugurttiin, joka kuuluu meidän ”aina kaapissa”-osastoon. Sopivan paksua ja aivan täydellinen dippipohjaksi (ja muutenkin arkikäyttöön jugurttina).

RUUANLAITTO

Viime aikoina on tosiaan tullut häärittyä keittiössä huomattavasti enemmän intohimolla kuin aiemmin. En kyllä syytä pelkkää kotoilua vaan myös vähän tuota auringonpaistetta, valoisampia päiviä ja kevättä. Olen jo useampana keväänä huomannut tän saman ilmiön tapahtuvan keittiön puolella.

Illastakin jaksaa vielä innolla tarttua paistinpannuun (no ei nyt joka päivä), kun iltakuudelta paistaa edelleen aurinko. Tuntuu, että päivässä on enemmän tunteja, niin saa enemmän aikaiseksi, eikä ole kuudelta vielä valmis vaihtamaan yökkäriä niskaan, hah! True story btw. Talvisin mä saatan aika useinkin vaihtaa yökkärit kuuden pintaan päälle. 😀

IHON JA KASVOJEN HOITO

Kylppäri- ja wc-remontin jäljiltä sain keskitettyä ja rauhoitettua oman ”spa-pisteeni” pienempään vessaan. Kun putelit ja purkit on kauniisti esillä, eikä hyllyissä pyöri 30 eri jämää vaan oikeasti pelkät käytössä olevat, on aamu- ja iltarutiineista tullut paljon selkeämpiä ja rauhoittavampia. Myös ne kasvonaamiot eivät jää pyörimään sinne purnukkapaljouteen, vaan niitä tulee käytettyä nyt säännöllisesti.

Tietty tuon etukummun koko ajan kasvaessa ja ihon levitessä sen mukana on tullut kyllä olennaiseksi öljytä ja rasvata palloa aamuin illoin. Jotenkin se on vain rauhoittavaa. Varsinkin kun saa usein monoa tuon yksiön sisältä kättä vasten tätä huolto-operaatiota suorittaessa. Siitä tulee vaan niin hyvä fiilis. Oheishuomiona todettakoon, että myös kynsinauhat ovat aiempaa paremmassa hapessa, kun öljyllä on tullut lotrattua aamuin illoin tuota hipiää.

AURINKO JA KEVÄT

Kliseistä, mutta eihän siitä mihinkään pääse, kuinka hyvää tuo valoilmiö tekee meille peräpohjolan ihmisolennoille. Luojan kiitos tämä eristäytyminen tuli nyt keväälle eikä esimerkiksi marraskuun kaamokseen ja synkkään pimeyteen. Rakastan tätä valoa, ja tuntuu, että meidän kotikin pääsee ihan uudella tapaa oikeuksiinsa pitkän talven jälkeen. Kun meilläkin on isot ikkunat kolmeen eri ilmansuuntaan, niin ai että miten olenkaan rakastunut tähän kotiin ihan uudelleen. Ja miten seesteinen fiilis onkaan käydä pissittämässä koiraa aamulla raikkaassa aamuilmassa ja ihailla lähes autioita Tamperetta naapuruston osilta ja katsella heräilevää sinistä taivasta.

fiilistelen just nyt

Röchnisch-urkkatoppi: *TÄÄLTÄ
Adidas-highwaist-trikoot: *TÄÄLTÄ

Mitkä pienet tai miksei isotkin asiat siellä päässä sytyttää just nyt? Mikä rauhoittaa tai antaa hyvää fiilistä?

Syviä hengityksiä uuteen viikkoon!

LUE MYÖS:
Murehtiminen, miten upea asia!

EDELLINEN JUTTUNI:
Raskaus Q&A – Laidasta laitaan

VALMENNUKSET:
Prove-valmennukset kotitreeni-lisätarjouksella!

hyvinvointi mita-minulle-kuuluu onnellisuus
Kommentit (7)
 1. Näin viime yönä unta, että oot igssä nimellä piudepaude 😂💕
  Ei liittynyt mitenkään postaukseen mutta tulinpahan silti kertomaan jos vaikka joskus loppuu luovuus nimimerkin keksimisessä 🙈

  1. piiapajunen
   19.4.2020, 17:54

   Hahahaah! Pitäisköhän vaihtaa? 😂 Mut miten huikeeta, että oon pamahtanut jo sun uniin asti 😄

 2. Kerro heti millaisia tauluteippejä? 😎

  1. piiapajunen
   20.4.2020, 11:53

   Ihan siis sellaista paksua kaksipuolista teippiä, jota saa mm. rautakaupasta (ja ehkäpä jopa ihan marketeistakin) nimellä tauluteippi. Pitää taulut seinässä eikä revi maaleja irti ja saa poistettua seinästä sitten myöhemmin nätisti irti ilman damagea pintoihin. 🙂

Kommentointi suljettu.