EN PYSTY VALMENTAMAAN KAIKKIA SOMESSA

valmentamaan
Somekanavat piippaavat yötä päivää. Viestiä pukkaa ämpärikaupalla suunnasta ja toisesta, ja siis pakkohan tähän on heti aluksi todeta, että niitä on aivan mahtava saada, sillä vuorovaikutus on tämän homman yksi parhaimmista puolista! Minua siis todellakin saa ”häiritä” ja viestejä pistää tulemaan, mutta pyytäisin teiltä kaikella rakkaudella pientä armollisuutta näissä konsultointipyynnöissä.
Snapchatissa pyydetään arvioimaan omia treeniohjelmia, antamaan vatsalihasvinkkejä ja vinkkaamaan korjauksia ruokavalioon. Blogin kommenttiboksiin lävähtää omat strategiset mitat, treenimäärät ja popsitut kalorit ja pyydetään ohjeistusta miten saisi kiinteytymisen liikkeelle. Sähköpostiin pamahtaa koko henkilön elämänkerta ja ongelmien vuodatus, ja pyydetään apua, että miten tässä tilanteessa saisi kropan tikkiin. Ja näitä siis saattaa tulla kymmeniä päivittäin huolimatta onko arki vai viikonloppu, ja olenko kotosalla, ulkomailla reissun päällä tai omaa polttariviikonloppua viettämässä.
Nyt mun on pakko nostaa välillä omat kädet pystyyn, ja todeta yhteen ääneen, etten millään pysty lähteä arvioimaan yksilöiden ravinto-ohjelmia tai ratkaisemaan yksilöllisiä ongelmia rasvanpoltossa blogini kommenttikentässä, sähköpostissa tai Snapchatissa, sillä minulla ei vain yksinkertaisesti riitä aika saati oma jaksaminen siihen. Allekirjoittaneella on tässä kova tahkominen omien elämän kuvioiden, duunin painamisen sekä tavoitteellisen treenin kanssa, ja ihan totta teen toisinaan aika julmetun pitkiä päiviä. Lomaa en ole pitänyt paria päivää pidempään kuin viimeksi vuonna 2016. Lisäksi aikaa olisi löydettävä omille läheisille, vapaa-ajalle sekä rehelliselle lepäämiselle ja omat häätkin on tässä järjestettävänä, joten aika ei vain millään riittäisi kaikkien auttamiseen, vaikka kuinka haluaisin. Minä en siis voi olla jokaisen ilmainen ja 24/7 päivystävä valmentaja, vaikka olisihan sellainen palvelu nyt kieltämättä aivan ihana.

Se, että vajailla lähtötiedoilla edes lähtisin antamaan selkeitä ohjeistuksia ja toimintamalleja ihmisille, olisi melko epäammattimaista ja suorastaan vastuutonta. Vaikka kuinka minulle kerrottaisiin lähtöpainot, kalorit, treenimäärät ja tavoitteet, niin tästä puuttuu niin järkyttävän paljon informaatiota, jotka vaikuttavat siihen, mitä olisi hyvä seuraavaksi lähteä kokeilemaan. Ja lisäksi jos nämä kaikki minulle kerrottaisiin, sen analysointiin ja vastauksen kirjoittamiseen menisi aivan järkyttävän paljon aikaa ja vaivaa. Näitä kun ei tule sitten vain yhtä, vaan treeniohjelmaa, nykytilan analyysia ja ruokavaliokonsultaatiota pyydetään niin hurjalla volyymillä ja ihan yötä päivää. Teitä silmäpareja kun pyörii jo siellä ruutujen toisella puolella sellainen määrä, että siinähän meinaa sumeta jo nyt vintti tältä tytöltä. 😀
Jos haluaisit bongata hyvän pakaratreenin, vinkkejä keskivartalotreeniin ja liikkuvuuden lisäämiseen, monipuolisen kotitreeniohjelman tai ohjeistuksia käsilläseisontaan niin Google ja YouTube ovat tässä ihan ykkösvälineitä! Sinne vaan hakusanoja joko suomen tai ameriikan kielellä, niin johan löytyy ja varmasti paremmin ja kattavammin kuin mitä itse pystyisin näistä ikinä jakamaan Snapchatin viestikentässä. Mikäli kuitenkin tuntuu, että olet oman treeni- ja ravintoasioidesi kanssa hukassa ja oma suunnittelu sekä toteutus ei tunnu sinulla toimivan, niin en voi muuta kuin lämmöllä suositella asiantuntevan personal trainerin tai valmentajan hankkimista edes lyhyeksi ajanjaksoksi. Jo kolmen kuukauden valmennusjaksolla oikealla valmentajalla voit päästä eroon ikuisesta pään seinään hakkaamisesta. Lisäksi nykyään on saatavilla todella kattavia ja laadukkaita nettivalmennuksia, joissa hintakin on enemmän kuin kohdillaan.
valmentamaan
Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin. Annan toki erittäin mielelläni vinkkejä ja vastailen ilomielin ytimekkäisiin ja selkeisiin kysymyksiin koskien treeniä, ravintoa sekä henkistä puolta, ja postaustoiveita otan aina ilolla vastaan! Antakaa siis tulla vaan, ja pyrin niitä tässä tasaiseen tahtiin toteuttamaan minkä kerkeän, mikäli niihin minulla riittää oma tietämys ja ymmärrys. En siis pysty ottamaan kantaa esimerkiksi fysioterapiaosaamista vaativiin ongelmiin tai antamaan nykyseillä osaamistaustallani ohjeistuksia juoksuharjoitteluun, ja esimerkiksi akrobatiavalmennus tai salitekniikoiden fiksaaminen vaatisi jo hands-on-tyypistä valmennussessiota. Niitä siis en voi mitenkään Snapchatissa lähteä konsultoimaan.
No mikäs virka tällä blogilla sitten on? Täällä nimenomaan haluan tarjota työkaluja, joilla jokainen halukas voisi pyrkiä kehittämään omia toteutusmallejaan ja itseään niin henkisesti kuin fyysisesti. Valmiita ratkaisuja en siis voi tarjota, eikä siinä olisi yksinkertaisesti mitään järkeä. Sellaisia ei välttämättä muutenkaan suoraan ole olemassakaan. Tiedonjanoa ja oppimisen intoa jokaiselle kehiin, sillä netti ja ihan vanhan liiton kirjastoistakin löytyy ihan järjetön määrä niin pätevää tietoa. Ah, oppiminen on oikeasti meinaan kivaa!
Hyvään lopputulokseen voi oikeasti päästä montaa reittiä, mutta tavoitteeni on täällä blogin puolella tarjota erilaisia vaihtoehtoja ja apuvälineitä siihen, jotta jokainen voisi omiin tavoitteisiinsa päästä. Omalla päättelykyvyllä ja tiedonhankinnalla pääsee jo pitkälle, jos heittää hetkeksi ne tunteet sivuun, ja pyrkii miettimään asioita järkiperäisesti. Lisäksi tietyt asiat oikeasti selviävät vain kokeilemalla, ja niin olen itsekin tässä nykytilaani päätynyt. Kokeillut, erehtynyt ja kokeillut jotain muuta. Rakastan analysointia, ongelmanratkaisua ja strategian luomista, ja sitähän nämä hommat loppupeleissä vaativat. Eivätkä treeni- ja ravintoasiat ole mitään rakettitiedettä, ja kun peruspohja on kunnossa, niin tuloksia tulee huolimatta syötkö neljä vai viisi kertaa päivässä tai käytätkö kaksi- vai nelijakoista ohjelmaa.

valmentamaan
Adidas-treenitoppi: TÄÄLTÄ* // Aim’n-trikoot: TÄÄLTÄ*

Välillä on siis itse uskallettava kokeilla eri toimenpiteitä rohkeasti. Jokainen valmentajakin lähtee aina valmennettaviensa kanssa kokeilemaan, mikä tällä toimii. Kaikille ei oikeasti toimi samat asiat, joten valmentajankin on työssään vain kokeiltava ja lähdettävä jostain liikkeelle. Kun nähdään, miten kroppa ja ihminen reagoi tehtyihin muutoksiin, voidaan vasta lähteä pohtimaan seuraavia siirtoja tavoitteita kohti. Jos itse haluat pärjätä omillasi, niin tätä samaa joudut tekemään myös itse.
Mieti, analysoi nykytilaa, hanki tietoa, sovella ja kokeile. Kenelläkään ei ole tarjota sinulle 100% varmuudella toimivaa vastausta suoraan, eikä sitä voi olla valitettavasti minullakaan. Ja edelleenkin, jos et itse tiedä, minkä siirron seuraavaksi tekisit, niin silloin vain sitä ammattitaitoista valmentajaa hankkimaan, ja voin kertoa, että tätä tuskin tulet katumaan! Kaikki ei kuitenkaan voi olla ihan ilmaista, mutta pieni taloudellinen panostus voi tuoda mukanaan jotain sitäkin arvokkaampaa. Lisäksi valmentajan pestaamisella tuet aina suomalaista yrittäjyyttä ja pusket verorahoja lisää Suomenmaahan. Win-win kaikille, boom! 😉
PS. Tämä teksti oli siis kaikella rakkaudella kirjoitettu, ja antakaahan kommenttiboksin edelleen laulaa, sillä sen homman te todellakin osaatte! Jau! Muistakaahan vain, että ihan kaikessa en aina pysty auttamaan tai jokaisen personal trainerina toimimaan, ja laittakaahan ne kiperimmät kysymykset Snäpin sijasta mieluummin tänne, jolloin niihin on koneen näppiksellä huomattavasti näppärämpi vastata. Pus! <3

Puhtia viikon puoleen väliin!

Vilkaise myös:
Eikö treeni mene perille? Tässä 7 kovaa vinkkiä!
& Onnistuneen dieettamisen ainekset

Edellinen juttuni:
Aamutreeni toimimaan – Miten syödä ja valmistautua?

♥  SEURAA MINUA  ♥
YouTube // Bloglovin // Facebook // Instagram
Snapchat: piiapajunen

Kommentit (16)
 1. Voi Piia, my heart goes out to you! Voin vain kuvitella millaiseen viestitulvaan hukut PÄIVITTÄIN. Itse saan työni puolesta myös osani samankaltaisista somessa tapahtuvista pyynnöistä ja kysymyksistä, joihin ihan oikesti löytäisi nopeammin ja helpommin vastauksen googlella. Ihmiset eivät aina ihan käsitä sitä mitä pyytävät ja vaativat toisilta, ihan täysin tuntemattomilta ihmisiltä – ilman mitään korvausta. Kaikki pitäisi tosiaan saada mulle, heti ja nyt sekä ilmaiseksi tottakai. Teet jo blogillasi hienoa työtä, jaat vinkkejä ja inspiraatiota tuhansille ja taas tuhansille seuraajillesi. Tässä maailmassa, kun ei välillä mikääm tunnu riittävän. Haluan uskoa, että monelta tämä tälläinen toisen ammattitaidon ja ajan pyytäminen on silkkaa ajattelemattomuutta. Toisilta se varmasti sitä onkin, toisilta sitten ihan vain ahneutta. Eihän meistä kukaan menisi valokuvaajan studiollekaan koputtelemaan ja pyytämään ilmaista hääkuvausta vain siksi, että näki tämäm ottamat kuvat paikassa x.
  Tsemppiä – ja hei pidä pari päivää lomaa! <3

  1. Piia Pajunen
   11.1.2018, 18:09

   Joo mäkin uskon, ettei monikaan tee tuota kyselyä (sulla saati mulla) tahallaan, eivätkä aina ymmärrä kuinka paljon jonkun parilla lauseella pyydetyn ohjeistuksen taakse voi kulua aikaa ja vaivaa varsinkin, kun niitä tulee jatkuvalla syötöllä. Ja kun näihin usein ei pystyisi edes vastaamaan takaisin sillä parilla lauseella. 😀
   Google ja YouTube ovat kyllä kovia välineitä, joista löytyy ihan ja vaikka mitä, jos vain viitsii opetella alkaa sieltä asioita tutkiskelemaan. Sieltä olen paljon ammentanut tietoutta ja sekoittanut tätä jo olemassa olemaan tietoon sekä kokemukseen. Oppiminen ja asioiden tutkiminen pitäisi saada ihmisille huomattavasti innostavammaksi! 😀

 2. Mie oon ihan julmasti käyttänyt sinnuu henkisenä valmentaja ja motivaattorina 🙂 siulla on (yleensä) mahtava energia ja jaksat pitää huolta itsestäsi ja selkeesti nautit siitä! Mie aina saan pienen energiabuustin siun viesteistä Jan videoista. Ja niin kun sanoit, siekin oot vaan ihminen! Ja se jos mikä motivoi itseäni treenaamaan ja liikkumaan, koska tulee ajatus että no perskuta! Kyllä sitä itekkin pystyy koviin suorituksiin kun vaan tekee töitä! Ps. Huippu postaus! Ja tsemppiä häiden järkkäämiseen! 🙂

  1. Piia Pajunen
   11.1.2018, 18:12

   Heiiips! <3 Saahan ja kannattaakin kaikki minusta nyhtää irti mitä eri kanavoihin tuotan, ja sehän onkin just parasta hyötykäyttöä, mitä kaikelle tälle ulosannille voi pistää, jes!! 😀 Ja aivan mahtava kuulla, että meitsin touhotuksesta saa puhtia omiinkin treeneihin ja elämänmenoon, jeaaah! 😉

Kommentointi suljettu.