EIKÖ SUA YHTÄÄN HÄVETÄ?

Eikö sua yhtään hävetä? Eikö sua pelota, jos kaikki tuijottaa? Miten uskallat tehdä noin? Hmm. Pääsääntöisesti ei, hah!

”Muija vetää avannosta pyyheturbaani päässä Cittariin”

En olisi edes ajattelut, ettei ruokakauppaan voisi mennä uimahallin tai sauna+avanto-kombon jälkeen komea pyyheturbaani päässä. 😀

”Jos mä tekisin tota liikettä omalla salilla, niin kaikki kattoisi”

Tästä kuulen ihan jatkuvasti, ja hämmennyn todella usein, koska en voisi edes kuvitella, että tietyissä treeniliikkeissä tai muodoissa olisi mitään erityisen omituista (esim. alkulämmittelyissä tai vatsavariaatioissa). En ainakaan itse ole koskaan kokenut tuijottelua tai pään pyörittelyä, ja jos itse joskus erehdyn tuijottamaan jengiä, niin se on 99% sitä, että joku vetää jotain hyvännäköistä settiä (tai omistaa helmet kuteet).

Kyllä salilla saa muutakin tehdä kuin jalkaprässiä ja hauiskääntöjä yhdellä tapaa. Ikinä ei myöskään pääse oppimaan, jos ei koskaan uskalla poiketa. Ja jos urheillessa (tai muualla elämässä) määrittää tekemisensä omassa päässä luotujen muiden ajatusten pohjalle, niin menettää helposti ja paljon.

”Vetää keskustan läpi nallehaalari päällä”

Mun nallehaalari on a) paras b) äärimmäisen käytännöllinen esim. treenimatkoilla c) hävyttömän mukava ja lämmin. Nallehaalarissa liikkuminen on joka naisen oikeus.

”Jos toilailet jossain julkisella paikalla, ja joku sut tunnistaa. Tai ylipäätään tunnistaa sut jossain tilanteessa”

En yleensä säädä mitään sellaista, mikä nyt olisi kovin överiä. Tiedän kyllä, että toisinaan aika monessakin yhteydessä joku voi mut tunnistaa. En koe tätä oikeastaan ollenkaan kiusalliseksi, mutta joskus vähän heikomilla hetkillä haluaisi vaan olla niin, ettei kukaan tunnistaisi.

”Olla esillä somessa ilman meikkiä?”

Nääh. Se oon silti minä. Olisi ihan hemmetin vaikeaa tehdä tätä hommaa, jos koko ajan pitäisi kytätä peiliä ja yrittää olla jotain, mitä en ole. Varsinkin monissa treenikuvissa luontaisesti meikkiä ei ole, koska en erikseen meikkaa treeniä varten, vaikka sen perään (tai yhteydessä) voisikin napata matskua.

”Jakaa asioita avoimesti somessa”

Itseasiassa aika paljon jää joka tapauksessa jakamatta. Silti hämmennyn, kun saan palaututetta suorapuheisuudestani ja avoimuudestani. Varsinkin, jos vähän edes raottaa haastavia asioita omasta takaa (vaikkei kaikkia pystyisi/mahtuisi edes avaamaan), sillä eihän kenelläkään elämä helppoa ole. Mielestäni asioista puhutaan aivan liian vähän, ja suotta vaiettuja ja hävettyjä asioita on ylipäätään liikaa.

”Kysyä kaikkien kuullen, jos et ymmärrä”

Eihän se tyhmä ole joka kysyy, vaan tyhmä on joka jättää kysymättä. Aikoinaan lukiossa olin varmasti yksi iso ”pain in the ass” matikan ja kemian opettajien kohdalla, koska minähän kysyin niin kauan, että meni oikeasti jakeluun. Siinä saattoi mennä tovi, mutta kannatti. Tuntien jälkeen opiskelukaverit kiittelivätkin tästä toisinaan, koska he eivät itse olleet uskaltaneet kysyä samoja mietityttäviä asioita.

yhtään hävetä

Matto: TÄÄLTÄ*
Sementtipöytä: TÄÄLTÄ*

Joskus luin hyvän vinkin (en kuollaksenikaan muista mistä), miten oppia pois kaavoista ja saada tietynlaista rentoutta ja uskallusta omaan elämään. Sen voisi kuulemma aloittaa ihan vaan sillä, että siirtyy vaikka hampaita pestessä pois vessasta. Ja itseasiassa tästäkin sain kerran isot naurut, kun vaeltelin illalla kämpässä hammasharjaa suussa suhisten. Mustahan siinä ei ollut mitään outoa, ja itseäni hämmenti enemmänkin se, miksi ne hampaat edes pitäisi pestä koko ajan seisten lavuaarin ääressä.

Oman näköistä keskiviikkoa sinne!

TSEKKAA MYÖS:
Inspistä aamupaloihin – 3 x Lempparismoothie

EDELLINEN JUTTUNI:
Lihasryhmän treenaus useammin viikossa? Meitsi vastaa!

VALMENNUKSET:
PROVE-valmennusten startit 2.9.

hyvinvointi itsetunto
Kommentit (18)
 1. Noooouuuu!! Hammasharjan kanssa EI vaelleta mihinkään, valuu tahnat pitkin kämppää! 😲🤤😂😂😂

  1. piiapajunen
   22.8.2019, 10:29

   Sitä varten meillä on HUULET 😂😂

 2. Heh. Meillä on mies aivan kypsä, kun mä poikasen kanssa haahuilen ympäri kämppää hampaita pestessä. Illalla ei vaan pysty hoitamaan harjaamista veskissä, aamulla kyllä onnistuu. 🙂

  1. piiapajunen
   22.8.2019, 10:28

   Haahuilu on vaan ihan parasta, ja miksi ne hampaat pitäisi ylipäätään pestä hiljaa paikallaan nököttäen. 😀

Kommentointi suljettu.