Yrittäjänä olemisen ihanuus (sisältää sarkasmia)

Yrittäjän elämää saatetaan kadehtia monestakin syystä. On vapaat työajat, voi tehdä töitä melkein missä vain riippuen valitusta alasta, ei ole tilivelvollinen kenellekään, työpaikka ei ole tiettyyn tilaan tai paikkaan sidottu, joka mahdollistaa hyvin vapaan liikkumisen vaikka matkustelun merkeissä jne. 

Kyllä, yrittäjyydessä on monia mahtavia puolia, mutta myös näillä vapauksilla on hintansa. Olen toiminut yrittäjänä nyt alle 1,5 vuotta ja tämä aika on kasvattanut henkisesti ihan älyttömästi.

yrittajyys verot

Soitin juuri tänään Verotoimistoon nostaakseni loppuvuodelle arvioitua tuloa ja sieltähän sitten napsahti oikein tuntuvasti lisää ennakkoveroa maksettavaksi. Summat alkavat olla sen verran suuria. että kyllä siinä vähän silmiä joutuu pyörittelemään. On aivan eri asia maksaa verot omin pikku kätösin, kuin palkkakuitin kautta.

Yrittäjähän maksaa joka kuukausi ennakkoveroa tietyn summan, joka on suunnilleen sama mitä palkkatyöläinen maksaa joka kuukausi verottajalle. Tämän lisäksi maksan myös arvonlisäveron, eli ihan jokaisessa ilmoittamassani hinnassa on mukana 24% arvonlisävero. Jos 3 kuukauden etävalmennuksen hinta on vaikkapa 199€ niin saan siitä siis käteen vain 151 euroa.

Moni kauhistelee personal trainereiden kovia hintoja, mutta hintoihin on laskettu kaikki työhön käytetty aika. Esimerkiksi ohjaukseen salilla menee helposti 2-3 tuntia, kun laskee mukaan työmatkan, kiireettömästi vedetty ohjaus ja työhön valmistautuminen, jonka teen itse jo ennen paikalle menoa. Teen työni aina arvokkaasti ja sen vuoksi olen aina ajoissa ja haluan antaa aina parastani asiakkaalle, joten valmistaudun myös hyvin. 

Moni ei ehkä ymmärrä sitä, että yrittäjyys tarkoittaa sitä, että sinun täytyy ihan oikeasti yrittää ja MYYDÄ joka ikinen kuukausi.

Yrittäjä ei voi elää ilman myyntiä ja jatkuva rahavirta kertoo siitä, että liikeidea on toimiva. Joka kuukausi aloitat tyhjästä ja teet töitä sen eteen, että myyntiä tulee. Yrittäjällä täytyy olla todella hyvä stressinsietokyky, koska stressiä tässä työssä ei voi välttää.

Mulla ei ole ketään, joka mua auttaisi, joten teen kaiken työn itse ja sen vuoksi olen myös ylpeä työn hedelmästä, jota saan nyt katsoa kun ensimmäinen alle kokonainen vuosi yrittäjyyttä on takana. 

Olen ollut monia vuosia myös työelämässä ja olen kyllä nähnyt omin silmin, miten työpaikalle mennään suoraan sanottuna lorvimaan. Kahdeksan tunnin päivästä tehdään töitä tehokkaasti ehkä puolet ja loppuaika istutaan somessa tai puuhataan ihan jotain muuta.

En sano, että kaikki ovat tälläisiä, mutta kyllä niitä palkkoja maksetaan välillä ihan turhanpäiväisestä työstä.

yrittajyys verot

Yrittäjä ei voi lorvia päivääkään, jos mielii tulla hyvin toimeen. Mulla ei ole arkea, eikä viikonloppua, on vain päiviä. Töitä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin ja niitähän tehdään silloin kun niitä on tarjolla. Kesän jälkeen on alkanut sesonki ja töitä on silloin painettava, vaikka mieli haluaisi lomalle.

Vaikka normaali työntekijä on sidottu tiettyyn työnantajaan ja työaikoihin, on työssä kuitenkin paljon vapauksia. Sen lisäksi joku toinen hoitaa stressaamisen myynnistä.

Moni ei ehkä ymmärrä, että miten paljon töitä teen. Suurin osa valmennuksistani ovat verkkovalmennuksia, mutta ne ovat myös todella henkilökohtaisia. Olen osana asiakkaideni elämää ja teen varmasti joskus jopa enemmän, kuin olisi tarpeellista. Se johtuu siitä, että en tee tätä työtä rahasta, vaikka toki pyrin jatkuvasti kasvattamaan tulotasoani, koska jokaisen on pohja rakennettava.

Personal training -yrittäjyyden lisäksi myös bloggaaminen on yksi työ ja sen lisäksi opiskelen ammattikorkeakoulussa. Hommaa kyllä riittää, mutta silti en vaihtaisi päivääkään.  

Sanoisin nyt melkein 1,5 vuoden yrittäjänä olemisen jälkeen, että en kyllä vaihtaisi päivääkään. Koskaan ei saa sanoa koskaan ja jos tilanne sen vaatii, niin toki voin palata normaaliin päivätyöhön ja onhan mulla koulutuskin ihan toiselta alalta sitä varten.

Vaikka yrittäjyys on välillä maailman raskainta hommaa niin on se useimmiten myös maailman ihaninta.

Tämä työ on mulle intohimo ja sen vuoksi herään jokainen aamu innoissani uuteen päivään. Asiakkaiden muutokset motivoivat myös itseäni ja näen niin paljon erilaisia ihmisiä, että tämä työ opettaa ymmärtämään myös elämää joka päivä paremmin. Tämä työ on osa omaa henkistä kasvuani ja auttaa kuukausi kuukaudelta ja viikko viikolta ymmärtämään, että haluan tehdä juuri niitä asioita tässä elämässä, joilla on mulle eniten merkitystä. 

Edellisessä postauksessa kerroin mitä ajatuksia lähestyvä fitness syksy minussa herättää

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *