Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Voisin muuttaa maalle

Melkein viikko maalla

Vietin torstaista sunnuntaihin Lahden lähellä Orimattilassa hyvän ystävän luona. Emme olleet nähneet melkein vuoteen, kun ystäväni oli ollut ulkomailla töissä. Oli ihanaa nähdä ja ihanaa oli myös se, että sain viettää hetken maalla. Eihän Orimattila ihan täysin maalaiskaupunki ole, koska sieltä löytyy paljon palveluita.

Asunto, jossa olimme sijaitsee kuitenkin syrjässä myös Orimattilasta ja nautin niin paljon pitkästä aikaa olla luonnon keskellä. Päivisin nautin auringosta, kuuntelin tuulen huminaa ja lintujen laulua. Olen itsekin kotoisin ”maalta” Tampereen vierestä ja luonto on ollut aina lähellä sydäntä. Kaipaan sinne usein kaupungin vilskeestä ja pelkkä luonnossa kävely on minulle kuin meditaatiota.

Muuttomaalle.orimattila.some_

Orimattila.muuttomaalle.elama_
Maalla on mukavaa

Meri on rauhoittava elementti

Olen asunut täällä Helsingissä asumisen aikana kuudessa eri asunnossa, jotka ovat sijainneet eri puolilla Helsinkiä. Suurimman osan ajasta olen asunut etelä-Helsingissä, mutta on mukaan mahtunut myös yksi pohjois-Helsingin asunto. Olen oppinut tietämään Helsingistä ne asuinalueet, joissa luonto on lähellä. En voisi koskaan asua esimerkiksi Kampissa tai ihan keskustassa, koska oma mieleni kaipaa hiljaisuutta ja luonnon rauhaa. Sen vuoksi asun tällä hetkellä meren läheisyydessä ja meri onkin minulle ihan ehdoton elementti täällä Helsingissä asuessa.

meri-lauttasaari-onnellisuus

luonto-meri-lauttasaari
Luonto on vaan niin parasta

Meren takia takaisin manner-Suomeen muuttaminen tuntuu kolkolta tai sitten läheisyydessä tulee olla järvi, jota pääsee vaikka päivittäin ihailemaan. Mietin todella usein sitä miten teknologialla ja somella kyllästetyssä maailmassa me elämme. Vaikka oma työni on somessa ja verkossa, kaipaan sen vastapainoksi ihan jotain muuta. Nykyään pyrin välttämään turhaa somen selailua ja jos on pakko lukea jotain niin luen Helsingin Sanomia kännykästä (keltaisia lehtiä en ole lukenut pitkiin aikoihin, koska en yksinkertaisesti kestä niiden klikkiotsikkoja). Reissussa ollessa oli jopa ihanaa, kun yhteydet eivät toimineet koko aikaa kunnolla. Töiden kannalta yhteyksien tulee kuitenkin toimia, koska teen 90% työstä verkossa. Siinä mielessä olen sidottu digitaaliseen elämäntyyliin, mutta toisaalta se antaa myös vapauksia. 

Matkustelun bucket-list

Bali-Matka-retriitti-matkustelu

Bali-Ranta-matkustelu-bucketlist

Mulla on matkustelun suhteen monta bucket-kohtaa, jotka haluan elämässäni toteuttaa. Yksi niistä on viime aikoina paljon mielen päällä ollut päätös lähteä jonain päivänä Balille, vaikkapa kuukaudeksi. Kohteena on tietysti Eat pray love -leffasta tuttu Ubud ja kaikki sen tuomat aktiviteetit.

Haluan osallistua hiljaisuuden retriittiin, jossa haluan puhdistaa mielen somesta ja kaikesta pinnallisesta. Retriitin jälkeen siirryn Ubudiin siemailemaan smoothieita, joogaamaan ja meditoimaan. Niin varmasti kuin tässä istun niin aion toteuttaa tuon reissun ennemmin tai myöhemmin.

Pitäisikö muuttaa maalle?

On niin harmillista, että samanlaiseen mielenrauhaan on välillä mahdotonta päästä tässä kiireisessä elämässä. Tarvitsen yleensä täydellisen maiseman vaihdoksen, jos haluan rentoutua kunnolla.

Olenko jollain tapaa kuitenkin liian maalaistyttö asumaan kaupungissa? Voisiko toisenlainen ympäristö tuoda myös sitä mielenrauhaa ihan arkenakin? Välillä leikittelen ajatuksella, että muutan kaupungista syrjään isoon taloon, jossa voin katsella järvelle ja kasvattaa pihassa tomaatteja ja mansikoita 😀 Toisaalta kaupunki tuo paljon mahdollisuuksia ja kaikki on täällä lähellä. Toisaalta itse keskustassa tulee käytyä harvoin, joten sen läheisyys ei ole kuitenkaan pakollinen. 

Mansikat.maallemuutto.onnellisuus

On hauska huomata miten ajattelutapa muuttuu vuosien kuluessa. Sitä alkaa arvostamaan täysin erilaisia asioita, kuin vuosia sitten. Haluan pyrkiä elämässä kokonaisvaltaiseen onnellisuuteen ja sen vuoksi pohdin usein millaisia vaikutuksia ihan arkisilla muutoksilla voisi olla. Yksi asia on kuitenkin varma ja se on se, että maailmassa riittää vielä niin paljon nähtävää, että matkustelun puolesta bucket-list ei ainakaan lopu kesken. Ehkä löydän maailmalta jonkun kivan maalaiskylän, johon muutan 😉

Edellisessä postauksessa kerroin vinkit miten salilla voi kehittyä monen vuoden jälkeen

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.