Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Viimeistelyviikko: nyt on lupa nauttia

Tänään tuntui ensimmäistä kertaa jotenkin epätodelliselta, että kohta sitä ollaan taas lavalla ja kilpailemassa. Mihin tämä aika syksyn SM -kisoista oikein meni.

Nyt on meneillään viimeistelyviikko monellakin kilpailijalla. Viimeistelyviikko eroaa jonkin verran siinä, mikä fitnesslaji on kyseessä. Bikini fitneksen viimeistelyviikko on varmasti sieltä helpoimmasta päästä, mitä fitnesslajeihin tulee. Sitten taas, kun mennään ihan toiseen ääripäähän, esimerkiksi miesten kehonrakennukseen, niin viimeistelyjen merkitys korostuu entisestään, kun kroppa viritetään ihan äärimmilleen.

Viimeistelyviikolla kilpailijaa auttaa ehdottomasti se, että on jo valmiiksi hyvässä kunnossa. Itse olin jo kohtuullisen rasvaton tämän viikon alussa, joten mitään suurempia kikkailuja ei tarvita. Lähinnä nyt alkuviikko tankkaillaan kroppaa, eli sitä täytetään pikkuhiljaa hyvillä hiilihydraatin lähteillä, jotta lihas saadaan näyttämään pyöreältä. Ei tarvitse siis todellakaan nälkää nähdä tällä viikolla 🙂 Tästä aamusta lähtien tunsin, miten kroppa alkoi vastaanottaa hiilihydraatteja saman tien. Innolla odottelenkin siis lopputulosta muutaman päivän päästä. Viimeistelyt voivat kuitenkin erota suurestikin eri kilpailijoilla ja ammattitaitoinen valmentaja osaa arvioida, millä tavalla kannattaa toimia, tai tarvitaanko tankkausta ollenkaan.

Viimeisen ”kunnollisen” treenin tein salilla jo lauantaina ja tällä viikolla tulee ainoastaan kolme treeniä salilla, jotka keskittyvät lähinnä pumppailuun ja sen lisäksi venyttelen paljon. Kun kroppaa tankataan, ei saisi harrastaa liian kuluttavaa liikuntaa, koska silloin tankkauksesta ei ole mitään hyötyä, kun hiilihydraatit ”eivät jää oikeille paikoilleen”. Kävelen myös jonkin verran, mutta kunnon hikiliikunta on nyt pannassa. Nyt on tärkein työ tehty ja keskityn vain nauttimaan viimeistelyviikosta.

20150413_211042_1

Pääsin hemmottelun makuun, kun kävin jo tänään laittamassa itselleni kisakynnet ja hain täysin valmiit bikinit kotiin.

Kisakynsistä tuli niin ihanat, että tuijottelen niitä vähän väliä. Mulla ei ole ollut moneen vuoteen rakennekynsiä ja sen kyllä huomaa, kun blogiakin kirjoittaessa joka toinen kirjain menee pieleen 😀 Vaatii siis totuttelua ja älkää ihmetelkö, jos jossakin välissä näkyy ihmeellisiä kirjaimia 😀  Kynsien väri antaa vähän osviittaa myös bikinien väristä, joka on tällä kertaa täysin erilainen, kuin ennen. Kynnet mulle teki eräs kaverini.

Kävin myös perjantaina vaihtamassa aiemmat 45 cm:n teippipidennykset 60 cm:n pituisiin teippeihin. Hiuksissani on nyt sekoitettuna molempia pituuksia, eli ei jää sijoitus ainakaan hiusten pituudesta kiinni 😀 Näin pitkät hiukset vaativat myös totuttelua ja se föönaus, hyvä kun käsi riittää 😀 Muutaman kuukauden taas pidennysten kanssa olleena täytyy kuitenkin sanoa, että on kaikki se vaiva kaiken arvoista. Alunperin ajatukseni oli mennä kisoihin täysin suorilla hiuksilla, mutta päädyin kuitenkin viime hetkillä siihen, että kunnon tukka sen pitää olla ja tavoitteena on kunnon ”hollywood -kiharat”. Vähän siis isompaa ja rennompaa kiharaa, kuin syksyn SM -kisoissa.

Mä olen päättänyt nauttia näistä tulevista päivistä niin paljon, kuin vain voin. Vietän myös 23 -vuotis syntymäpäiviäni tällä viikolla, tarkemmin torstaina, jotka olen oikeastaan melkein unohtanut kaiken tämän härdellin keskellä. Tulen siis varmaan yllättymään onnitteluista sen päivän aikana 😀 Kaikista paras syntymäpäivälahja olisi tietysti hyvä sijoitus kisoissa, mutta se jääköön nähtäväksi.

Mä olen välillä ihan häkeltynyt, kun ihan tuntemattomatkin ihmiset tulevat salilla ja täällä sosiaalisessa mediassa kehumaan kuntoani tai vartaloani. Mä haluankin kiittää kaikkia mua tsempanneita. Vaikka tässä lajissa vaaditaan päättäväisyyttä ja se tavoite ei häivy mielestä hetkeksikään, niin myös mulla on ollut todella vaikeita hetkiä varsinkin tämän dieetin loppuvaiheilla. En voi sanoa, että olisin halunnut missään vaiheessa luovuttaa, mutta olen joutunut punnitsemaan eri asioiden välillä joutunut asettamaan kisaamisen sinne vaakakupin toiseen päähän. Tällaisilla hetkillä se pienikin kaunis sana voi herättää sen tahdonvoiman, jota täytyy myös itsenikin välillä itsestäni etsiä. On niin mahtavaa kuulla, jos voin toimia motivaattorina jollekin. Mä tiedän itse niiden ”idolien” merkityksen, koska myös mulla on niitä. Moni miettii, että pystyykö johonkin, mutta kyse ei ole oikeastaan siitä, vaan siitä, kuinka pitkälle kärsivällisyys riittää omien unelmien tavoittelemisessa <3

Kommentit (14)

 1. Oona S.

  Oot kyllä aivan uskomattomassa kunnossa !
  Sun blogi on kyllä kiilannut kirkkaasti lempiblogien joukkuun. Postaukset motivoivat liikkumaan aina silloinkin kun tuntuu että kaikki kaatuu päälle, joten kiitos isosti sulle. 🙂

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon!
   Ihana kuulla, että onnistun motivoimaan myös sinua 🙂

 2. Clarissa

  Aivan ihanat kynnet! Kunhan näkis ne bikinitki jo! 😀 Ja upee on kuntoki.

  • pauliinafitworld

   Kiitos <3

 3. Aleksei Yumilanov

  Liian laihassa kunnossa oot tyttö. Älä diettaa ittees noin kuivan näköseks. Se ei näytä enää hyvältä. Olisit muuten kaunis nainen.

  • pauliinafitworld

   Mä en treenaa sua varten joten säästä isälliset neuvosi jollekin toiselle!

 4. suvi

  Paljon tsemppiä kisoihin ja onnitttelut synttäreiden johdosta!
  Ansaitusti saat ihailuja kropastasi, kova työ ja elämäntapasi näkyy. Itsekkin saa hyvin tsemppiä viikkoihin kun täällä lukee inspiroivia tekstejä ja tsemppejäsi! 🙂

  • pauliinafitworld

   Kiitos tsempeistä ja onnitteluista vähän myöhässä 🙂
   Oi, ihana kuulla, että voin inspiroida ihmisiä <3

 5. Outi Karita

  Tuo fiilis ja draivi jolla tunnut kisoihin suuntsavaan on just oikea, hyvä asenne!. Pidä tuo hyvä fiilis ja nauti 🙂

  • pauliinafitworld

   <3

 6. fitchik

  Moikka. Tykkään paljon lukea sun blogeja ja seurannu muutenki instassa… Näytät upealta mutta jotenkin kisalvalla näytät tosi kuivalta …. uskon et andone tietää mitä tehdä sun kaa mutta kuitenki kunnon lihas erittelyä bikinis ei sais olla… ja sä näytät hyvält mut kuivalta! :/ ehkä joku kalori pommi naamaa ennen lavoja! Toivoi että sivoitut hyvin

  • pauliinafitworld

   Moikka!
   Tosi kiva kuulla, että tykkäät lukea blogiani! 🙂
   Viimeisimpien kisojen perusteella pehmeys laskee pisteitä, kärjessä olevat tytöt oli tosi kireitä

 7. Iiris

  Hyvä Pauliina, hienolta näytit kisakuvissa! Ja kehitystö oli tullut selkeesti, erityisesti tarakkaan, upeaa! 🙂

  • pauliinafitworld

   Voi kiitos, mukava kuulla 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.