Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Viikon ruokapäiväkirja

Monta kertaa toivottu postaus: ruokapäiväkirja. Oma laiskuuteni on estänyt aiemmin tekemästä tätä postausta, mutta tässä se nyt on. Kuvissa ei ole kaikkia viikon aterioita, mutta mukaan valikoitui hyvin normaaleja päiviä kuvaavia aterioita. Katsotaan ensin ja kommentoidaan sitten. 

fitnessruokavaliokanariisi
Lounas: kanaa, jasminriisiä, oliiviöljyä ja ananasta
fitness välipala
Välipala: cashewpähkinöitä, maissikakkuja ja proteiinipatukka
kinkku mozzarella leivät
Lounas ulkona: kinkku-mozzarella leipiä ja salaattia
kinkkujuustopiirakka
Arki-illan cheat meal: kinkkujuustopiirakka
kana riisi ruokavalio
Lounas tai välipala: kanan filettä ja jasminriisiä
fitness ruokavalio
Salin jälkeinen lempiateria: paljon riisiä, jauhelihaa, sipulia ja kasviksia
ruokapäiväkirja subway
Huups, perjantai-illan subi
fitnessruokavalio
Kasviksia, omenaa, kanaa ja riisiä
ruokavalio fitness
Varmasti viikon maukkain ateria: lohta, bataattia, kesäkurpitsaa ja pari palaa viikonlopun valkosipulipatonkia
maitorahka fitness välipala
Välipalana: riisikakkuja, cashewpähkinöitä, maitorahkaa ja mustikoita

Jostain syystä jokaisen päivän aloittava kaurapuuro, marja, raejuusto/hera, kookosöljy combo jäi kuvaamatta. Päiväni ei lähde käyntiin ilman kaurapuuroa.

Pieni välidieetti on ohitse, joka näkyy viikon ruokailuissa. Normaalisti käyn kerran tai kahdesti viikossa ulkona syömässä. Dieetillä näitä ulkona syömisiä ei voi tulla tai ainakin niiden tulee noudattaa tiettyjä makroja, jos siis tavoitteena on polttaa rasvaa tai laihtua.

Arkisin koitan mennä makrojen mukaan, mutta viikonloppuna ei rehellisesti sanottuna kiinnosta. Tärkein asia syömisessä on, että syön joka päivä 5 ateriaa, 3-4 tunnin välein, jolloin aineenvaihdunta pysyy hyvin käynnissä. Pääosin syön ”ruokavalion” mukaan, eli valitsen lautaselle runsaasti hiilihydraatteja, proteiinin lähteen ja rasvoja. 

Syöminen ei saa mielestäni aiheuttaa turhaa stressiä ja hyvässä kunnossa kyllä pysyy, kun harrastaa kovatehoista liikuntaa (itselläni se on salitreeni) ja pitää suunnilleen huolta siitä, että runko ruokavaliossa pysyy kunnossa. Silloin myös satunnaiset herkuttelut mahtuvat viikon ruokailuihin mukaan.

Niin kuin näkyy, niin hiilihydraatit ovat ruokavaliossani suuressa roolissa. Ilman niitä en kehity, enkä jaksa treenata. Niitä onkin turha pelätä aterioilla. Ainut stressiä tuova asia syömisessä itselleni on se, että joudun syömään todella paljon, jotta en kiemurtele jäätävässä nälässä ja jos verensokerit pääsevät laskemaan niin en ole enää kovin seurallinen 😀 Niin ja sellaisen huomion tein omista aterioistani, että vihanneksia ja kasviksia voi olla vieläkin enemmän. Marjoja saan päivittäin varmasti tarpeeksi, mutta vihanneksia lisää, siinä muistutus itselleni 🙂 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (5)

 1. sekava kommentoija

  hei tosi kiva postaus ja mahtavaa nähä tälläsii! tosi hyvältä näyttää syömiset ja ihanan rennolta vaikuttaa sun meininki. muutenki pakko kommentoida nyt pidempään sun blogia seuranneena, että vaikutat jotenki kasvaneen tosi paljo viime vuoden aikana. en tiiä että ootko tuonu eritavalla ittees esille vai oikeesti kasvanu, mutta joskus vuos sitten susta sai vähän sellasen kuvan että oli turhan monta ”rautaa tulessa” ja välillä meno liiankin vakavaa. nyt taas vaikutat todella rennolta tyypiltä, mutta samaan aikaan kuitenkin hyvin syöt terveellisesti ja treenaat ja kaikin puolin hyvä esimerkki muille 😍

  • pauliinafitworld

   Kiitos ja mukava kuulla, että postaus oli kiva! 🙂
   On varmasti noita molempia, eli henkistä kasvua ja on oppinut myös nauttimaan elämästä. Kilpaurheilu vei niin mukanaan, että sitä oli silloin ihan siinä kuplassa. Nyt on löytynyt tasapaino elämään ja se on ihanaa 🙂

 2. Elli

  Kiitos, tämä oli tosi kiva postaus! ☺️
  Maukkaan näköisiä ruokia 😋

  • pauliinafitworld

   Kiitos, mahtava kuulla! 🙂

 3. ninna

  punnitsetko ruokasi? olisi ollut kiva vähän saada tietää sun ruokarytmi ja tarkemmat määrät. oletko maidoton/gluteeniton?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.