Vielä joskus bikini fitness -kilpailuihin?

Olen aikaisemminkin kirjoittanut tästä samasta asiasta, mutta siis mua tietyllä tapaa harmittaa, että tämä mennyt vuosi sotki mun tutun treenirytmin. Ennen tätä vuotta treenasin 4-5 kertaa viikossa ja treenit olivat aina tavoitteellisia. Vuoden alussa ja oikeastaan sitä edeltävänä syksynä oli edessä se, että ammattikorkeakoulu oli vietävä loppuun. Olen ollut aina niin kova tekemään töitä, jopa niin paljon, että se haittasi jopa opiskelua. Opinnot vein loppuun lisäajalla ja vaikka homma tuntui alkuun mahdottomalta, sain kuin sainkin puristettua viimeiset opinnot plakkariin niin, että yksi lukukausi olisi vielä jäänyt aikaa opintojen suorittamiseen.

Treenien määrä vähentyi maksimissaan kahteen tai kolmeen kertaan viikossa. Arjen pyörittäminen koulun, opparin, yrityksen ja blogin kanssa ei ollut helppoa. Moni saattaa ajatella, että no opiskelijallahan on helppoa kun ei ole isoja kuluja ja voi elää tonnikalalla, mutta se ei ole elämää, jota olisin koskaan halunnut opiskellessani elää. Mieluummin kärsin hiukan lisää ja elän suhteellisen mukavasti. Jollekin olisi ehkä riittänyt opparista arvosanaksi 3, mutta halusin tähdätä siihen parhaimpaan eli numeroon 5. Lopullinen arvosana oli 4,3 eli pyöristettynä 4. Olen siihen tyytyväinen, vaikka toki se 5 olisi ollut vielä parempi. Nämä asiat tuovat kuitenkin mukanaan sen, että aika loppui päivistä kesken ja oma jaksaminen oli välillä koetuksella. Minkäs sille voi kun pitää aina tavoitella täydellisyyttä.

bikinifitness-treeni-sali

Aika haikeinkin mielin jätin taakse treenin täyteisen arjen, koska tiesin, että jostain pitää nipistää. Tiesin, että jos en nyt panosta kaikkea jaksamista opiskeluihin niin opinnot jäävät pyörimään sinne loppuelämäkseni. Se mikä piti minut kunnossa myös ei niin aktiivisen treenaamisen aikoihin oli ruokavalioni. Vaikka treeniä tuli vähemmän niin kroppa pysyi kunnossa puhtaan ruokavalion ansiosta. Ravinnerikas ruoka auttoi myös jaksamaan puurtamisen keskellä.

Tajuan nyt vasta jälkeen päin, että kesti muutama kuukausi ennen kuin kevään aiheuttama stressi väistyi. On niin mahtavaa, että sain niin upean oman alan työpaikan kaksi kuukautta valmistumiseni jälkeen, mutta siitä alkoi uusi stressin aikakausi, joka alkaa nyt vasta helpottaa 😀

Olen nyt kuitenkin vihdoin päässyt takaisin treenirytmiin ja treenaan 3-4 kertaa viikossa. Pyrin siihen, että muutaman kuukauden kuluttua rytmi on taas se 4 salitreeniä viikossa. Joku voi ajatella, että miksi ihmeessä siellä salilla pitää juosta niin monta kertaa viikossa, mutta vastaukseni siihen on, että hitto kun mä tykkään kehittää itseäni myös fyysisesti. Sitä tunnetta ei voita mikään, kun saat älyllisten ärsykkeiden lisäksi myös fyysisiä ärsykkeitä. Olen muutenkin sen verran energinen ihminen normaalisti, että salilla on hyvä purkaa ylimääräistä energiaa.

bikinifitness-treeni-sali-fitnessurheilu

Fitnesslajeja pidetään helposti fanaattisten ihmisten juttuna. Totta se onkin – ei fitnessurheilu ole ihan mikään normaali laji. Jotain todella hienoa siinä kuitenkin on. Huomaan, että nyt kun arki alkaa olla balanssissa, olen alkanut muistella kilpailuaikojani. Kyllä, muistan hyvin vahvasti myös ne kaikki myyrän vuodelta tuntuvat dieettiviikot, mutta jostain syystä en koskaan kokenut kovin vaikeaksi pysyä tiukassa dieetissä. Ehkä asioita tehtiin oikein ja takuuvarmasti motivaationi oli ihan tajuttoman korkea.

Olen alkanut pohtia, että en halua sulkea fitnesskilpailujen ovia vielä kokonaan. Huomaan jo nyt kaipaavani treeneihin lisähaastetta ja olenkin ajatellut palkata itselleni valmentajan. Olenhan valmentaja itsekin, mutta olen täysin valmis ottamaan jonkun takapirun viemään minut vielä kovempiin tuloksiin. En halua tehdä mitään suoria päätöksiä, mutta jos näyttää siltä, että kehitystä tapahtuu halutunlaisesti ja kisakärpänen taas syttyy oikein kunnolla roihuamaan niin olen siihen valmis.

Tällä kertaa kilpailuihin lähdettäisiin hiukan rauhallisemmalla otteella. En haluaisi sitä turhaan hehkuttaa vaan keskittyä ainoastaan siihen tärkeimpään asiaan eli työntekoon ja harjoitteluun kaikilla osa-alueilla. Oma sinnikkyys ja pitkäjänteisyys on kehittynyt vielä entisestään tämän vuoden aikana, joka ei ole todellakaan ollut itselleni helppo.

 

Kommentit (2)
  1. Missä liitossa kilpailisit? Tuskin ainakaan IFBB kun moitit sen jokunen vuosi sitten.

    1. pauliinafitworld
      14.12.2018, 12:02

      IFBB:ssä kilpailin koko sen ajan. Mistähän oikein puhut :DD

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *