Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

V**** mä oon vihainen!

Mua suututtaa tällä hetkellä niin paljon, että en tiedä mitä tekisin. 

Tää suuttumus johtuu siitä, että mun päälle on yritetty käydä fyysisesti jo kaksi kertaa kahden viime viikon aikana ja keskellä päivää. 

Viimeisin tapahtui tänään aamulla odottaessani bussia musiikit korvilla. Olin verhoutunut pitkiin housuihin ja nahkatakkiin, vaikka ilma oli suht lämmin. Yhtäkkiä noin 50 vuotias vähän tukeva mies syöksyy mua päin laittaen kädet levälleen. Sain juuri juuri ponkaistua kauemmas, ettei mies osunut muhun. Menin ihan paniikkiin ja mies jäi hetkeksi naureskelemaan ja lähti sitten pois. 

En ehkä olisi näin vihainen, jollei saman tyyppistä tilannetta olisi tapahtunut alle kaksi viikkoa sitten. Olin kävelemässä bussipysäkiltä kotiin, taas pitkät salihousut ja pitkähihainen paita päällä. Aika oli iltapäivä ja myös muita ihmisiä oli liikkeellä. Suunnilleen samaa ikäluokkaa oleva mies alkoi seurata ja yritti päästä kähmimään mua. Pelästyin myös tuolloin ihan helvetisti. 

Siis mitä vittua täällä tapahtuu? En oikeasti kohta enää uskalla liikkua tuolla ulkona yksin, kun päivälläkään et voi olla varma, kuka lähtee seuraamaan tai yrittää käydä päälle keskellä kirkasta päivää.

Näillä molemmilla kerroilla olin pukeutunut täysin normaalisti, enkä ollenkaan paljastavasti.

Ja mitä sitten, vaikka kulkisin kaduilla ilman rihman kiertämää, se ei ole syy käydä mun päälle!!! 

Mitä tulee naisten oikeuksiin täällä Suomessa ja esimerkiksi väkivaltaan parisuhteessa, herättävät mussa todella voimakkaita tunteita.

Mä olen itse ollut aikoinaan väkivallan uhri parisuhteessa ja joutunut pakenemaan pahimpia tilanteita turvakotiin. Mä tiedän, mistä mä puhun, kun sanon, että jokaisella naisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi oli se sitten kadulla tai omassa kodissa!!

Kenelläkään ei ole oikeutta viedä sitä perus turvallisuutta meiltä naisilta! 

väkivalta1

On kauhistuttavaa lukea nousseita väkivaltatilastoja täällä Suomessa. Täällä kiinnostaa enemmän talousrikokset, kuin se, että joku saattaa menettää itsemääräämisoikeutensa kokonaan vaikkapa juuri sen vahingollisen parisuhteen vuoksi. Elämä romuttuu pahimmillaan koko loppuelämäksi. Mä kävin itse monta kuukautta psykoterapeutilla ja sain siitä paljon apua. Pahinta vaan on se, että niitä asioita ei ikinä unohda. Sitä miettii loppuelämänsä, että miten on antanut sellaisten asioiden tapahtua. On edelleen vaikeaa luottaa uusiin ihmisiin. 

Miksei tähän asiaan edelleenkään herätä? Tää on ihan hiton iso ongelma täällä meillä Suomessa.

Veikkaan, että en ole ainut, joka miettii samoja asioita, varsinkin isoissa kaupungeissa, joissa sattuu ja tapahtuu.

Suomessa on oikeus pukeutua miten haluaa ja kulkea vapaasti ilman pelkoa. Valitettavasti se ei vain nykyään toteudu meidän naisten elämässä.

Näin yhtenä pienenä vaikuttajana on vaikea tehdä asialle mitään, mutta jos me lähdetään yhdessä vastustamaan tätä, niin ehkä asioihin saadaan muutosta?! Tuntuu niin turhauttavalta, kun tiedän, että yksin en voi tähän asiaan vaikuttaa. 

Tässä joutuu oikeasti alkaa miettimään, mitä reittejä kulkee ja mihin aikaan kulkee ulkona. Jos haluaa pukeutua naisellisesti vaikka mekkoon välillä, niin saa taatusti pelätä. Onneksi mulla on suunnitelmissa hankkia auto, joka helpottaisi kulkemista ja saisin olla ainakin suurimman osan ajasta rauhassa. Uskallan kulkea ulkona täysin rentoutuneesti ainoastaan kaverin tai miehen seurassa.

Niin naurettavaa edes kirjoittaa jotain tälläistä, mutta tähän tilanne on mennyt! 

Huh huh. Kylläpä tuli avautuminen ja olo helpotti edes vähän. Se ei kuitenkaan poista tätä koko ajan pahenevaa ongelmaa. Kommenttiboxi on avoin kaikille kommenteille, jos täältä löytyy kohtalontovereita! 

Kommentit (17)

 1. Mirva

  Mä oon kokenut saman nyt eilen illalla ja toissa iltana! Kahtena iltana peräkkäin! Ensin perjantaina ratikassa ja eilen illalla kun tulin kaupasta kotiin. Mikä ihme miehiä vaivaa ja miksi joku tekee tuollaista???
  Ja kyllä,on vaikuttanut silleen muhun että nyt ulkona liikkuminen tuntuu ahdistavalta!

  • pauliinafitworld

   Toi on ihan kamalaa ja vielä noin usein. Mä en ymmärrä, mihin tää maailma on menossa, kamalaa

 2. Vilhelmiina

  Miehillä on kyllä joku ihme helvetin taipumus yrittää tuppautua iholle,lääppiä,huudella ym.ym.ym. ja kyllä sitä nykyään miettii että missä liikkuu ja mihin aikaan. Ahdistavaa ja järkyttävää! Lenkille lähtiessä harkitsee kahdesti että mihin uskaltaa lähteä eikä vahingossakaan luo katsekontaktia vastaan tuleviin miehiin ettei kukaan vaan saa syytä kiinnittää mitään huomiota. En tykkää, ei tän näin todellakaan pitäisi olla.

  • pauliinafitworld

   Olet aivan oikeassa, näin ei todellakaan pitäisi olla! 🙁

 3. Viidalumia

  Juuri tämän takia meidän perheeseen hankittiin erittäin uskottava ja vahtiva koira. Haluan lenkkeillä hitto vie rauhassa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ja missä tahansa. Kun kerran en voi ongelmaa poistaa niin pakko siihen on varautua. Tosi surullista että näin on nykymaailmassa. Ei paljon ”rapsuttelijoita” roiku iholla kun hihnassa on 40 kg Venäjän armeijan kehittämää sotakoiraa (joka tosin on äärettömän kiltti ja rauhallinen oman porukan ja lasten kanssa, mutta osaa tarvittaessa toimia)!

  • pauliinafitworld

   Koira olis kyllä hiton hyvä mullekin. Mullahan oli rottweiler pari vuotta sitten ja sen kanssa uskalsi kyllä lenkkeillä missä vaan ja millon vaan. Ja tarvittaessa murisi vastaantulijoille, jos koki ne uhkaavaksi

 4. käytä kameraa

  Tämä tulee vain yleistymään jatkossa. Miettikää keitä äänestätte ja millaista koti- ja koulukasvatusta annetaan. Moni ei edes saa kotikasvatusta eikä käy kouluja. Etelän miehet joilla ei ole kielitaitoa joutuvat ottamaan väkisin haluamansa.
  Kannattaa pitää kameraa valmiina niin voitte liittää kuvat rikosilmoituksiin.
  Ryssäkoira on aika huono idea kun siinä joutuu antamaan omat yhteystiedot ja lopettaa sen mikäli puree. Lenkkeilijöilläkin on oikeus potkaista niitä jos ärhentelevät ja sitten joutuu itse maksamaan isot eläinlääkärikulut.

  • Jenny

   Käsittääkö termi ”etelän miehet” eteläsuomalaiset, kun itse miehiä on tullut päivisin iholle vain Helsingissä ja kantasuomalaisten toimesta? :p Ei sillä,etteikö maahanmuuttajista ja turvapaikanhakijoistakin mätäpaiseita löydy,mutta niin löytyy kantaväestöstäkin ja kaikista sukupuolista.
   Onneksi itse asun nyt niin lintukodossa, että uskaltaa lenkkeillä metsässä iltaisinkin. Isoissa kaupungeissa ei tee mieli todellakaan lenkkeillä etenkään kuulokkeetkorvilla edes keskellä päivää. 🙁 vituttaa todellakin, ei kenenkään pitäisi joutua olemaan aistit valppaana ympäri vuorokauden kun kotoaan poistuu.

  • pauliinafitworld

   Nää miehet, jotka on meinannu päälle käydä, on ollut ihan suomalaisia. Näköjään ei oo siis väliä, onko ulkomaalainen vai kantasuomalainen. Kenenkään ei tosiaan pitäis joutua pelkäämään ja vielä ihan päivänvalolla kulkiessa 🙁

  • Viidalumia

   Ahaa eli siis ”ryssäkoira” on rotu joka on agressiivinen ja puree? Kannattaa hieman tutustua asiaan ennen kuin kirjoittaa mitä sattuu. Ja ei, meidän koiran ei ole tarkoitus purra yhtään ketään koskaan vaan osata fyysisellä koollansa asettua suojelemaan mua tarvittaessa sekä haukkua. Täällä mitään raivohulluja hihnassa viedä, jösses.

  • Viidalumia

   P.s. Meillä ei ole ”ryssäkoiraa” vaan Itäeuroopanpaimenkoira. Kiinnostuneet voivat vaikka lukaista luonnekuvakseen Wikipediasta.

 5. mimos

  Itse olin illalla lenkillä ja mua vastaan tuli normaalin näköinen siisti keski-ikäinen mies pyörällä, sitten hetken päästä tapahtui; hän olikin kääntynyt perääni, mennessään ohi kouraisi minua takapuolesta ja jatkoi pyöräilyä aivan rauhassa matkoihinsa. Olin aivan järkyttynyt!

  • pauliinafitworld

   Hyi helvetti! Ihan kamalaa! 🙁

 6. A

  Itse asun melko pienellä paikkakunnalla ja kuljen salille kävellen kaupungin läpi (n.20min per suunta). Hyvin usein menen jo aamulla viideksi tai kuudeksi treenaamaan. Etenkin juhlapyhinä ja viikonloppuisin tuohon aikaan kaupungilla hortoilee usein ihmisiä baari-illan jälkeen ja kieltämättä olo on välillä hieman turvaton (varsinkin talvi-aikaan, sillä pelkään kaiken lisäksi pimeää).
  Viime aikoina olen miettinyt, että jos asuisin Helsingissä tai muualla vielä isommalla paikkakunnalla, missä keskusta olisi suurempi ja kulkijoita vielä enemmän, niin en todellakaan uskaltaisi kävellä siihen aikaan salille! Kun nytkin olen välillä jättänyt menemättä, jos on vaikkapa jonkin yleisen juhlapäivän jälkeinen aamu ja tiedän humalaisia olevan liikkeellä enemmänkin. Miten jossain Helsingissä kukaan uskaltaa tuollaiseen aikaan mennä vaikka juuri salille tai töihin? Jos ei omaa autoa ole, eikä julkiset ehkä kulje noin varhain?

  • pauliinafitworld

   Julkiset kyllä kulkee, mutta yleensä julkisilla joutuu vaihtamaan, jos halua pidemmälle lähteä ja just noi vaihdot sijaitsee yleensä kaikista levottomimmissa paikoissa. Ei tän näin pitäis mennä et joutuu pelkäämään ihan päivisinkin missä liikkuu 🙁

 7. Sanna

  Ihan järkyttävää! Hyvä että kirjoitit aiheesta. Itselläni ei ole käynyt noin selkeitä päällekarkauksia, mutta useasti huudeltu perään kommentteja ulkonäöstä, mitä en myöskään hyväksy. Mun perse, en kaipaa tietoa mitä oot siitä mieltä. En myöskään ole kiinnostunut siitä että ”panisit”.

  • pauliinafitworld

   I feel you. Toi huutelukin on oikeesti super ahdistavaa…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.