Uudessa kotimaassa Maltalla

Terveiset täältä Maltalta, jossa olemme asuneet nyt virallisesti kolme päivää. Lensimme Maltalle sunnuntaina, jolloin vietimme yhden yön hotellissa. Maanantaina aamulla saimme avaimet asuntoomme täällä ja siitä alkoi jännittävä tutustuminen uuteen kotikaupunkiin. Aivan ensimmäiseksi täytyy sanoa, että olen jo nyt rakastunut asuntoomme, joka on super moderni ja sisustettu kauniisti (suurimmat huonekalut ovat asunnossa valmiina, joten me voimme keskittyä asunnon kaunistamiseen). Neliöitä asunnossa on yhteensä 160, joten tilaa todellakin riittää (ja sisustettavaa! :D). Olen ihan innoissani, kun pääsen ensimmäistä kertaa sisustamaan näin valtavaa asuntoa, jossa on toinen toistaan kauniimpia huoneita.

asunto-malta-muutto-ulkomaille

Ensimmäiset päivät ovat menneet etsien kaikkea tarpeellista ja tutustuessa kotikulmiin. Luulen, että tämä tutustuminen tulee jatkumaan vielä kauan ja on hauska nähdä milloin voi alkaa tuntea kadut ja paikat yhtä tutuiksi kun esimerkiksi Helsingissä. Ihmiset täällä ovat ihanan ystävällisiä ja olen ehtinyt tutustua jo muutamaan suomalaiseenkin täällä.

malta-muuttoulkomaille-stjulians

malta-maisemat-huhtikuu

malta-avaimet-nahtavyydet-silta

Huomaan, että minuun on alkanut jo näin aikaisessa vaiheessa tarttua maltalaisten rento elämänasenne. Täällä ei todellakaan näe ylikiireisiä ihmisiä – päinvastoin 😀 Asiat tuntuvat hoituvan vähän liiankin hitaasti ja tälläisellä malttamattomalla suomalaisella on siihen välillä totuttelemista. Toisaalta huomaan, että jokin sellainen jatkuva stressi on alkanut poistua, koska nukun täällä uskomattoman hyvin. Uskon, että suuri vaikutus on myös valoisuudella ja sillä, että yön ja päivän kontrasti on suurempi kuin Suomessa.

Meinasin ihan seota tänään aamulla, kun heräsin ja kävelin keittiöön, koska aurinko porotti täydeltä taivaalta ja lämmitti ikkunan läpi. Söin ensimmäistä kertaa täällä aamiaisen terassilla pelkässä topissa ja hameessa! Voi miten olenkaan haaveillut tälläisestä elämästä. Täällä on selkeästi vasta kevät, koska aurinko hakeutuu yleensä pilveen iltapäivään mennessä ja pilvisiä päiviä on luvassa ainakin vielä tämän viikon. Pilvisinä päivinä asuntoa saa todellakin lämmittää, jollei halua palella kauttaaltaan. Kivilattiat ovat todella kylmät näin ”talvisaikaan”. Sisätossut ja villasukat ovat siis kovassa käytössä. Seuraavasta viikosta lähtien näyttäisi kuitenkin kevät lähtevän kunnolla käyntiin, kun viikossa on enemmän aurinkoisia kuin pilvisiä päiviä.

Huomaa kyllä, että asutaan Välimerellä, kun viini virtaa ja ruoka on hyvää. Itse pitäydyn siis vain viikonloppuviineissä, mutta täällä ei ole niin justiinsa, jos viikolla nappaa pari lasi viiniä tai käy ulkona syömässä. Ihmiset ovat joka päivä myöhään liikkeellä ja istuvat ravintoloissa tapaamassa ystäviä. Tällä viikolla onkin tullut syötyä jo kahdessa eri ravintolassa. On ihanaa, kun pääsee kiinni samaan kiireettömyyden tunteeseen, kuin paikalliset.

malta-asianfood

Olemme ehtineet jo käydä treenaamassakin ja oli kyllä ihana treenata sopivan lämpöisessä paikassa. Olen aina rakastanut treenata etelässä ja tuntuu siltä, että täällä treenit lähtevät taas ihan uudestaan liikkeelle.

malta-kuntosali-gym-reflex

Paljon on siis ehtinyt tapahtua jo muutamassa päivässä ja paljon on varmasti edessä. Yksi sana kuvastaa oloani juuri nyt ja se on onnellisuus!

Kommentit (2)
 1. Ihan huippua, että sulla (teillä) on alkanut noin hyvin siellä, eikä ensimmäisiä päiviä varjostanut kriisi muutoksesta. Kunhan nyt asetut sinne niin tosi mielenkiintoista ois kuulla asioista jotka heti alussa yllätti positiivisesti ja negatiivisesti, ja sitten kaikki tämmöset että miten ruokavalio on muuttunu ja löytyykö kaupasta kaikkea?
  Kämppä näyttää upeelta ja ainakin mua kiinnostais myös sisustusaiheiset/ennen-jälkeen postaukset!

  1. pauliinafitworld
   7.4.2019, 11:13

   Hei tosi hyviä postausaiheita! Vähän sen tyyppisiä olikin mulla suunnitelmissa. Varmasti siis kuuluu niistä jotain tulevaisuudessa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *