Uinuva vuoristokylä Mijas

Maanantaina tuli vihdoin sellainen tunne, että kotona vietetyt päivät riittää ja halusin lähteä kohti ensimmäistä seikkailua. Päätin valita iltapäiväretken kohteeksi Mijaksen, jossa olen siis vuosia sitten täällä Costa del Solilla ollessani yöpynytkin. Silloin tuli käytyä muutaman kerran myös korkealla Mijaksen kylässä.

Mikäli haluaa yöpyä rauhallisessa ympäristössä vuori -ja merimaisemien äärellä, niin suosittelen asunnon tai huvilan vuokrausta Mijaksesta. Bussilla hurauttaa vartissa alas Fuengirolan keskustaan, josta itse hyppäsin kyytiin.

Pääsin maistamaan Espanjalaista elämän menoa muiden matkalaisten kanssa, kun bussikuski astelee rennosti kävellen päästämään matkustajat sisään, kun kello oli lyönyt jo lähdön verran. Takaisin otettiin sitten ehkä hiukan Mijaksen vuoritiellä, jossa on paikoitellen hyvinkin ahtaita kohtia. 

Päästiin turvallisesti perille ja edessä avautui uinuva kylä kauniine valkoisine rakennuksineen ja hevosvaunuineen. Mijasta on muuten mahdollista kiertää joko hevosvaunuilla tai aasikyydillä, johon pääsee Mijaksen aukiolta. Tarkoitukseni oli ensin hypätä hevosen kyytiin, mutta sainkin aikaa kulumaan niin kiitettävästi Mijaksen pienissä liikkeissä, että päätin lopulta jättää sen väliin. 

Mijaksessa on paljon ihania pieniä puoteja, joista voi ostaa käsintehtyä keramiikkaa, taidetta, koriste-esineitä, koruja ja nahkatavaroita. Oli siinä ja siinä, että en ostanut itselleni nahkaista salilaukkua, joka on ollut pitkään jo harkinnassa. Nahkainen, salilaukuksi sopiva laukku olisi lähtenyt alle kahdella sadalla matkaan. Laukut olivat todella kauniita, joten tyylitietoinen löytää varmasti oman laukkunsa. 

Kävellessäni Mijaksen aukiota pitkin sisäänheittäjä ilmeisesti huomasi dieettiläisen väsyneen ilmeen ja ehdotti kahvikupillista heidän kahvilassaan. Oli aika hassua, sillä mietin juuri samalla hetkellä, että haluan saada kahvia ennen kuin teen yhtään mitään.

Voin kertoa, että näin dieettiläisenä ei ole aina helppoa sovittaa samaan päivään aerobista, nähtävyyksien katselua ja salitreeniä ja unohtamatta suunniteltuja aterioita.

Mulla ei ole täällä autoa vuokrattuna, joka kyllä todellakin olisi kätevä. Mulla tulee päivittäin täällä noin 20 000 – 30 000 askelta kännykän askelmittarin mukaan. Kävelyä siis monta tuntia päivässä! Silti salille on jaksettava lähteä iltaisin, jonne on sinnekin 20 minuutin kävelymatka. En valita, koska itse olen itseni tähän tilanteeseen laittanut, että lähden dieetillä matkalle 😀

Kahvin juominen Espanjalaisessa kahvilassa on kyllä joka kerta yhtä ihana kokemus. Henkilökunta on ystävällistä ja kahvi hyvää. Siinä siemaillessani kahvia ja katsellessani Mijaksen aukion verkkaista menoa, tuntui siltä kuin aika olisi pysähtynyt. Tälläiset hetket ovat niitä hetkiä, joista haluan saada elämässä enemmän kiinni. Kun aika pysähtyy ja keskityt vain tiettyyn hetkeen. 

päiväretki mijas

mijas
Kahvia juodessa voi ihastella jylhiä maisemia ja kauniita taloja

Kahvin juotuani kävin ihastelemassa Kiven neitsyen kappelia, nimeltään Santuario de la Virgen de la Pea. Olin hiukan lukenut etukäteen kappelin taianomaisesta tunnelmasta ja se todellakin piti paikkaansa. Katsoimme hiljaa alttaria vanhan espanjalaisen miehen kanssa hänen tehdessä ristin merkkiä rintansa päällä. Päätin ottaa kuvan ovelta ja jatkaa matkaa. Todella kaunis paikka ja maisemat kappelin kivetykseltä ovat ihan uskomattomat alas vuoren rinteille ja Costa del Solille. 

mijas nähtävyydet
Kappeli ulkoa
mijas nähtävyydet
Kappeli sisältä
Maisemat kappelin kivetykseltä

Kappelista kävelin kätevästi miniatyyri -museolle, jossa oli esimerkiksi maalattu maalauksia riisinjyviin tai veistetty ”patsaita” liitutaulun liiduista. Miniatyyreja sai katsoa suurennuslasin läpi. Aika hauska kokemus. Loppu päivä menikin kierrellessä kaduilla ja ihaillen kojujen valikoimaa. Tosiaan nahkalaukku jäi ostamatta, mutta täältä se todellakin kannattaa ostaa, jos sellainen on hankintalistalla. 

Jalka alkoi jo painaa muutaman tunnin kävelyn jälkeen, joten oli aika lähteä bussilla kohti Fuengirolaa. Reissu oli ihanan rauhallinen Fuengirolan humun keskellä. Suosittelen kauniiden maisemien ihailijoille, pareille, historian ystäville tai muuten vain rauhallista päiväkohdetta hakeville. Käymisen arvoinen kokemus! 🙂

Lue edellisestä postauksesta miten saat dieetin onnistumaan!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *