Tuleva personal trainer ja kiropraktiikan tuloksia

Jotkut mun lukijat ovatkin jo huomanneet tuolta mun blogin sivupalkista, että siellä lukee ”tuleva personal trainer”. Mä en ole vielä kauheasti asiasta täällä blogissa kertonut, mutta ajattelin nyt kertoa, mistä on kyse, kun käytännön asiat ovat varmoja.

Mä aloitan tosiaan joulukuun 18.päivä personal trainer -koulutusputken Trainer4You:n koulutuksessa. Tulen valmistumaan kesän 2016 alussa personal traineriksi.  Mä tulen kertomaan täällä blogissa mun fiiliksiä koulutusviikonlopuista. Mä olen itseasiassa jo nyt niin innoissani tuosta koulutuksen aloittamisesta, että en meinaa paikallani pysyä 🙂

Mulle on tullut jo tässä vaiheessa jonkin verran kyselyjä, että teenko valmennuksia tai ruoka -ja treeniohjelmia. Mä olen oikeasti todella otettu siitä, että mua seuraavat luottaa mun ammattitaitoon ja tässä vaiheessa niin paljon, että ovat valmiita ottamaan valmennuksia multa. Tuon koulutusputken aikana tulee jo aika aikaisessa vaiheessa aiheelliseksi ottaa ”testiasiakkaita”, jotta saa myös sitä käytännön kokemusta. Mä oon jo jonkin verran tehnyt pt -ohjauksia ja ohjelmia lähinnä hyville tutuille ja läheisille. Ja toki aina neuvon, jos multa tullaan kysymään joitakin vinkkejä.

Tässä tullaankin ristiriitaan, joka mulla on ehkä lähinnä vain mun omassa päässäni. Mulla olis jo todella suuri into ottaa omia asiakkaita, mutta sitten taas se järjen ääni sanoo mulle, että käy se koulutus ensin. Mä tiedän, että koulutus ei ole kaikki kaikessa, mutta jokin silti jarruttaa mua vielä. Jostain on kuitenkin aloitettava ja viimeistään ensi vuoden alussa aion laittaa homman kunnolla käyntiin. Ne asiakkaat, joita tässä vaiheessa voisin ottaa, ovat laskettavissa yhden käden sormilla. En siis täysin pois sulje, että ottaisin jo muutaman asiakkaan nyt.

Kuva: Janne Kovanen / Sportlife
Kuva: Janne Kovanen / Sportlife

 

Mä kerroin tässä postauksessa, että aloitin kiropraktikon luona käymisen. Tuo ensimmäinen kerta oli mulle aikamoinen järkytys, koska kuvien avulla selvisi, että mun vartalo on jostain syystä vinossa ja aika toispuoleinen. Lihasten voimatasot olivat aivan eri luokkaa oikean ja vasemman jalan kanssa. Ensimmäinen hoito ei ollut kivulias, mutta sen aikana selvisi, että mun vartalossa on useita kipukohtia, jotka viestivät siitä, että kaikki ei ole ihan kunnossa.

Olen käynyt Kampin Kiropraktiikassa yhteensä neljä kertaa, viimeisin kerroista oli eilen. Otimme eilisellä käynnillä ns. ”kehityskuvat” mun vartalon tämän hetkisestä tilanteesta. Allaolevassa kuvassa vasemmalla lähtötilanne ja oikealla tilanne nyt.

kampinkiropraktiikka

Kuvista huomaa, että eteenpäin ollaan tultu ja paljon. Ja kuvien välillä on eroa ainoastaan  2-3 viikkoa. Miten mun selkärankakin näyttäis olevan suoremmassa, kun katsoo mun alaselkää.

Hoidon vaikutukset näkyvät toki kuvissa, mutta enemmän huomaan vaikutuksia ihan normaalissa arjessa ja treeneissä, joka on tietysti itselleni todella tärkeää. 

Mulla oli ollut pitkään kroonista kipua niska -ja hartiaseudulla ja alaselkä kipeytyi satunnaisesti. Myös toinen lonkankoukistaja on vihoitellut ajoittain. Nyt olen huomannut, että kun herään aamulla, ei niskoja enää särjekään, niin kuin ennen. Ryhti on kokonaisuudessaan helpompi pitää kasassa ja lonkankoukistaja ei ole kipuillut. 

Sitten kun puhutaan treeneistä, niin tuntuma on jotenkin aivan erilainen. Liikkeet menee oikeasti perille ja oon ihmetellyt monissa treeneissä viime aikoina, kun painoa täytyy vain lisätä ja lisätä, että saan aikaiseksi kunnon treenin. Saattaa olla, että kuvittelen, mutta myös palautuminen treeneistä on nopeampaa.

Kannattaa käydä tykkäämässä Kampin Kiropraktiikan Facebook -sivuista.

 

 

Kommentit (8)
 1. mietteliäs
  24.9.2015, 12:12

  Hei. Mietin, että jos sinulta tilaa vaikka treenipaketin (vai miksi näitä nyt sanotaan, mihin kuuluu saliohjelma ja ruokavalio ohjeistukset) tai oikeastaan ihan keltä vaan pt:lta tai siihen koulutukseen aikovalta. Ja jotain sattuu terveydelle tämän seurauksesta (esim. Salilla) niin onko näillä pt:lla vakuutusta? Tai miten nämä vakuutusasiat menee? Oon tuota aina miettinyt ja mietin, että sinä varmasti osaisit neuvoa mietinnöissäni :).

  1. pauliinafitworld
   26.9.2015, 14:52

   Heippa! 🙂
   Tuo onkin aika kiperä kysymys, mutta ainakaan tuntemillani valkuilla ei ole olemassa vakuutuksia asiakkaille. Jotkut laittavat asiakkaan allekirjoittamaan alussa sopimuksen, jossa siirtää vastuun asiakkaalle.

 2. Hei, Käytätkö jotain korsettia vai vääristääkö kuva ala selkääsi nuo painaumat? Jos käytät saisiko postausta aiheesta? 🙂

  1. pauliinafitworld
   26.9.2015, 14:53

   Heippa! En käytä korsettia, joten ilmeisesti kuva jotenkin vääristää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *