Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

TOP6 matkakohteet vuonna 2017

Olen matkustanut vuoden 2017 aikana eniten, kuin koskaan. Olen ollut yhteensä kaksi kuukautta ulkomailla ja käynyt neljässä eri maassa ja sitäkin useammassa kaupungissa. Olen nähnyt tämän vuoden aikana niin monia eri kulttuureita ja ihmisiä eri puolilta maailmaa, että maailmankuva on avartanut todella hurjasti. Toisaalta olen nähnyt köyhyyttä Thaimaassa, toisaalta luxuselämää Ibizalla.

Jokainen reissu on jättänyt jälkensä ja opettanut uutta. Olen ollut kaksi kertaa reissussa yksin, joka on myös täysin uusi kokemus. Tämän vuoden jälkeen yksin reissuun lähteminen ei tunnu pelottavalta, pikemminkin jännittävältä reissulta omaan itseensä. Ajattelinkin nyt listata tämän vuoden matkat TOP6 järjestykseen. 

1 Ibiza, Espanja

Rakastan Espanjan kulttuuria ja Ibiza ei ole ensimmäinen kohde, jossa olen Espanjassa käynyt. Olen viettänyt kuukauden Costa Blancalla itä-Espanjassa ja kevään reissu Fuengirolaan oli jo toinen sinne elämäni aikana. 

Ibiza, en löydä edes sanoja miten sitä kuvailisin. Kaunis, energinen, nuoren ihmisen paikka. En ole koskaan ollut kohteessa, jossa niin positiivisen tunnelman voi aistia ainoastaan kävelemällä sen kaduilla.

ibiza
Ibizan rantaa

Ibizalla voi todellakin bilettää, mutta tehdä myös kaikkea muutakin.

sun apartments ibiza
Sun Apartments Ibiza, vahva suositus tälle hotellille!

Oma reissuni oli biletyspainotteinen, mutta suunnitelmissa on mennä Ibizalle uudestaan ensi kesänä ja koluta silloin sen kuvankauniita rantoja sekä rentoutua, johon Ibiza sopii myös täydellisesti. Ibizalla on yksi maailman isoimmista clubeista, Priviledge Club, jossa myös kävimme yhtenä iltana. Siellä oli silloin soittamassa kuuluisa teknoartisti Carl Cox.

priviledge club
En edes käsitä miten iso paikka Priviledge Club oli!

Ibiza on täydellinen paikka konemusiikin ystävälle, genrejä löytyy iso lista jokaiselle illalle ja on vaikeaa päättää mitä haluaa mennä kuuntelemaan. Baareissa on toki kallista ja pelkkä sisäänpääsy clubille saattaa maksaa 50 eurosta ylöspäin. Myös matalammalla budjetilla pärjää, jos ei aio bilettää joka päivä. 

2 Krabi, Thaimaa

Olin Tammikuussa ensimmäistä kertaa elämässäni Thaimaassa. Ihastuin Thaimaassa sen luontoon, lämpöön ja palvelukulttuuriin. On ihan uskomatonta miten sydämellisiä ihmisiä tuossa maassa on. Toki maassa näkyvä köyhyys ja huonompi hygienia vaati totuttelemista, mutta se ei lomaa haitannut. Hotellit ovat tosi siistejä, mutta esimerkiksi kadut voivat olla roskaisia ja sateella torakoita saattaa kipitellä kaduilla. Itse Ao Nang on turistirysä, joka on koluttu muutamassa päivässä.

krabi thai village
Hotellimme oli Krabi Thai Village, ihana palvelu, siistit huoneet ja upeat altaat, suosittelen!
Krabi ao nang
Ao Nangin ranta

Suurin osa matkabudjetista menikin retkiin lähisaarille, jotka olivat kuin elokuvista valkoisine hiekkoineen ja palmuineen. Ihastuin Thaimaalaiseen katukeittiöön, jonka herkkuja maistelin rohkeasti. En saanut edes sitä kuuluisaa matkaripulia, vaan voin koko matkan hyvin pienestä flunssasta huolimatta.

krabi
Saaret ovat ihan uskomattoman kauniita

Thaimaan reissulla löysin snorklauksen ja teimmekin pari snorklausretkeä kahden viikon reissun aikana. Retkiin kuuluu aina paikallinen opas, snorklausvälineet ja ruokailu päivän aikana.

krabi kuumat lahteet
Kuumat lähteet vähän Ao Nangin ulkopuolella
krabi nyrkkeily
Paikallista nyrkkeilyä katsomassa Ao Nangissa. Katsomossa istuttiin sohvilla ja poppareita myytiin pienessä kojussa

Retkistä kannattaa siis todellakin maksaa, mutta vertailemalla pääsee edullisemmin. Tinkiminen on myös sallittua ja parhaimmillaan tuk tuk kyyti tai retki irtoaa melkein puolet halvemmalla, kun jaksaa vähän tehdä markkinatutkimusta. Muutamana päivänä satoi poikkeuksellisesti vettä ja sain kokea elämäni ensimmäisen trooppisen ukkosen, se oli niin upea kokemus!

3 Fuengirola, Espanja

Niin kuin sanoin, niin rakastan Espanjaa, sen ruokaa ja ihmisiä. Olin kaksi viikkoa Fuengirolassa huhtikuussa, jolloin lämpötila oli vielä niin alhainen, että rannalla ei tarjennut ottaa aurinkoa.

fuengirola

Onneksi asunnossani oli parveke, jossa pystyi ottamaan aurinkoa villasukat jalassa 😀 Kävin lähikylässä Mijaksessa, joka on korkealla uinuva kaupunki.

mijas
Mijaksen maisemat

Rakastan Marbellaa, jossa olen käynyt edellisessä Malagan reissullani. Malagan seudulla riittää nähtävää ja sen vuoksi viikko siellä saattaa tuntua lyhyeltä. Olin huhtikuussa dieetillä, joten pieni rentoutumisloma tuli tarpeen.

ruoka fuengirola
Varmasti elämäni paras lasagne koskaan Fuengirolassa

Fuengirola sopii hyvin rentoon lomailuun ja Espanjan kulttuurista nauttimiseen. Myös suomalaisia näkyy ja asuu siellä paljon. 

4 Novalja, Kroatia

Novalja sijaitsee Kroatin pohjoisosassa, jonne matkustin bussilla yksin Splitistä. Novaljassa odottikin joukko ystäviä, joiden kanssa jatkoimme myös Ibizalle. Novalja on kuin sadusta. Se on laaksoja, kauniita järviä ja maisemia.

novalja kroatia
Jo bussimatkalla maisemat ovat uskomattomat
novalja hotelli
Näkymät hotellin parvekkeelta laaksoon
kroatia ruoka
Jäätelö on hyvää kaikkialla Kroatiassa niin kuin näkyy 😀

Keskustassa on vain muutama housemusiikkia soittava rantabaari, joten itse Novalja ei ole biletyskohde, koska kunnon yökerhoja siellä ei ole. Novaljassa järjestetään kuitenkin paljon erilaisia musiikkitapahtumia ja heinäkuussa siellä oli paljon nuoria ympäri maailmaa.

novalja kroatia
Novaljasta löytyy hienoja rantoja loputtomiin

Vesi on uskomattoman kirkasta ja sinistä niin kuin myös muualla Kroatiassa. Novaljassa viihtyy myös budjettimatkailija. Oma hotelli uima-altaalla ja huoneistomme siellä maksoi 40 euroa/yö tai jopa vähemmän. Ruoka on hyvää ja suht edullista. Suosittelen ehdottomasti matkustamaan tähän uinuvaan kaupunkiin, jos kaipaat irtiottoa. Lämpötila hellii kesällä 30 asteen lämmöllä. 

5 Split, Kroatia

Split on yliarvostettu lomakohde, näin suoraan sanottuna. Split on noussut matkailijoiden suosioon vasta muutaman vuoden sisällä ja sen todellakin huomaa, että turismi on Kroatialle suht uusi asia.

Olimme vuokranneet asunnon Airbnb:n kautta ja vuokranantaja yritti huijata meitä vaatimalla käteisellä ison summan rahaa ennen viimeistä yötä. Emme saaneet tilannetta selvitettyä ja vaihdoimme asuntoa ystäviemme luokse. Sain tästä Airbnb:ltä hyvityksenä lahjakortin kun valitin asiasta.

Taksikuskit yrittivät huijata ja ajaa pidempiä reittejä. Muutama yritti jättää meidät keskelle jotain maaseutua. Joissakin ravintoloissa palvelu oli luokattoman huonoa ja hidasta. Ehkä meille sattui jostain syystä paljon näitä huonoja kokemuksia ja toki saimme myös paljon hyvää palvelua näiden huonojen kokemusten lisäksi.

Splitin vanha kaupunki ja rantakatu ovat kauniita, mutta kyllä olen hienompia nähnyt Espanjan ja muiden maiden lomilla.

split vanha kaupunki
Splitin vanhaa kaupunkia
split vanha kaupunki
Ritareita vanhassa kaupungissa

Ravintoloissa saa hyvää ruokaa merenelävistä ja varsinkin vanhassa kaupungissa ravintoloita ja baareja löytyy joka makuun.

split ruoka
Kaikkien matkojen paras merenelävä ruoka oli Splitissa

Split on myös nähty alle viikossa ja jos tykkää bilettää niin Splitin keskustassa on yksi hyvä ulkoilmadisco, jonne voi kävellä sisään ja jossa soi hyvää musiikkia. Olin Splitissä ensin yksin viikon ja sen jälkeen loman lopuksi toisen viikon ystävien kanssa Ultra Europe festareilla. Festareilla oli hyviä esiintyjiä, mutta meno oli kuitenkin aika teinimäinen verrattuna muihin festareihin, jossa olen ollut. Split saa siis jäädä vähäksi aikaa, kuten myös festarit siellä.

6 Nizza, Ranska

Olin Nizzassa viikon syyskuussa ja tässä on mielestäni toinen yliarvostettu kohde. Matkatoimistot onnistuvat luomaan tämän kaupungin ympärille uskomattoman hypen, vaikka itseäni se ei paljon säväyttänyt. Syynä on se, että Nizza on hyvin tavanomainen kaupunki, jossa on tavanomainen vanha kaupunki verrattuna muihin maihin. Hinnat ovat vanhassa kaupungissa pilvissä, enkä ainakaan itse kokenut huimia kulinaarisia nautintoja, vaikka ruoasta maksoimmekin pari kertaa hiukan enemmän.

pizza
Nizzan vanha kaupunki
nizza ruoka
Tämä Nizzan vanhassa kaupungissa syöty ateria näyttää paremmalta mitä se oikeasti oli
nizza ruoka
Lähes kiitettävän aterian sai kun käveli pois keskustasta, kaupungin toiselle laidalla

Monessa ravintolassa palvelu on kylmähköä, jos puhuu pelkkää englantia. Kaupunki on meluisa ja siellä on tosi vilkas läpikulkuliikenne. Nizzan ranta on kivirantaa ja jos rauhallisia poukamia haluaa, niin tulee matkustaa lähikaupunkeihin, joihin toki pääsee kätevästi ja edullisesti junalla.

nizza rantakatu
Nizzan rantakatu, vieressä vilkas tie

Ihastuin Monacoon, jonne teimme päiväreissun. Kaunis kaupunki ja ripaus luksusta loi upean tunnelman. Monacossa olin myös hienoimmassa meriakvaariossa, jossa olen koskaan käynyt. Aloin tylsistyä Nizzassa alle viikossa ja tällä hetkellä Ranska kiintiö on täynnä. 

monaco
Monaco ja alla kuuluisa formularata

Tässä omat ehkä vähän suoratkin mielipiteeni käymistäni matkakohteista. Tällä hetkellä seuraava suunnitelmissa oleva reissu on kesäkuussa Italian kiertomatka, jossa on tarkoitus olla pari viikkoa hyvän ystävän kanssa. Jos hyvä flaksi käy niin nappaan vielä jonkun äkkilähdön tässä joulu-tammikuussa, mutta se jää nähtäväksi. Niin ja joulun vietän Lapissa, jossa olen kokonaisen viikon. Ainakin lähemmäs pääsee kartuttamaan uusia kokemuksia ja pääsen toteuttamaan yhden unelmistani, joulun Lapissa 🙂 

Jos et ole varma miten rasvaa poltetaan niin klikkaa tästä edelliseen postaukseen

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.