Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Bikinikilpailijat kansainvälisissä kisoissa

Vaikka Nordic Fitness Exposta alkaa olla kohta parisen viikkoa. niin silti keskustelu kilpailuista ja sijoituksista käy vielä kohtuu kuumana. Mun kisaraporttipostaus keräsi myös paljon hyviä kommentteja ja ehdin viimeistä viimein vastata teidän lukijoiden kommentteihin ja kysymyksiin. Kisaraporttia pääset lukemaan tästä.

Moni onkin lähettänyt mulle hyviä postaustoiveita ja ajattelinkin tällä kertaa toteuttaa toivepostauksen siitä, miltä bikinikilpailijat näyttävät kansainvälisissä kilpailuissa. Käytän tässä postauksessa esimerkkinä Arnold Classic Amateur kilpailua, joka käytiin Columbuksessa Ohiossa 5.-8.maaliskuuta tänä vuonna.

Tähän kilpailuun on mahdollista päästä kilpailemaan, jos olet sijoittunut seuraavasti IFBB Finland:n kilpailuissa:

– Edellisen vuoden kolmen parhaan joukkoon yleisen sarjan SM-kilpailuissa sijoittuneet kilpailijat.
– Edellisen vuoden kolmen parhaan joukkoon juniorisarjan SM-kilpailuissa sijoittuneet kilpailijat.
– Edellisen vuoden kolmen parhaan joukkoon masters -sarjan SM-kilpailuissa sijoittuneet kilpailijat.

(Lainattu suoraan IFBB Finland sivulta)

Ensinnäkin amatöörikilpailijalla tarkoitetaan sellaista kilpailijaa, joka ei ole saavuttanut vielä ammattilaisen titteliä. Kilpailet amatöörinä niin kauan, kunnes saavutat ammattilaiskortin. Ammattilaiskortin saaminen IFBB:n tasoisessa liitossa ei ole mikään helppo homma ja sen eteen saa tehdä oikeasti töitä.

Miten ammattilaiskortin voi saada?

– Ammattilaiskortin eli IFBB Professional Leaguen Pro Cardin voi saada vuoden 2012 alusta lähtien vain Euroopan- ja maailmanmestarit, Arnold Amateur ja Amateur Olympia overall-voittajat sekä mm. Nicole Wilkins Fitness Championships –kilpailun body fitnessin overall -voittaja.
– Myös EM- ja MM-mitalisteilla on mahdollisuus anoa IFBB:ltä lupaa kilpailla ammattilaisena mikäli kilpalija on sijoittunut useamman kerran mitaleille, voidaan ammattilaiskortti myöntää.

(Lainattu myös suoraan IFBB Finland sivulta)

Arnold Classic Amateurissa kilpailtiin bikinissä yhteensä viidessä eri pituussarjassa, eli maailmalla bikinikilpailijoita todellakin riittää ja kilpailu on todella kovaa. On muutamia nimiä, jotka ovat melkein joka kerta top 6 joukossa. Useat kilpailijat kilpailevat monia kertoja vuodessa ja silloin puhutaan todellisesta urheilusta. Kropan täytyy silloin olla jatkuvasti lähellä kisakuntoa, joka tarkoittaa sitä, että sitä lihasta täytyy oikeasti löytyä, jotta kilpaileminen niin usein on mahdollista.

En viitsi ihan jokaista sarjaa täräyttää tähän ruutuun, koska tästä postauksesta tulisi silloin tuhottoman pitkä, mutta aloitetaan B -pituussarjan kolmesta parhaasta kilpailijasta. A sarjassa ovat lyhyimmät kilpailijat, joten veikkaisin, että tämä sarja vastaa -163 cm sarjaa Suomessa.

Anya Ells
Anya Ells
Noiden pakaroiden eteen on tehty muutama kyykky. Anya voitti muuten overallin eli oli kaikkien sarjojen paras!
Noiden pakaroiden eteen on tehty muutama kyykky. Anya voitti muuten overallin eli oli kaikkien sarjojen paras!

Sarjan toinen ja kolmas:

Danitza Espino
Danitza Espino
Julenoy Dias
Julenoy Dias

Mitäs olette mieltä? Onko mimmeillä lihasta? Mun silmään ainakin on. Varsinkin sarjan voittajan Anya jalat ovat, kuin kivestä veistetyt ja jokaisen lihaksen treenaamista mietitään varmasti tarkkaan, että lopputulos on mahdollisimman hyvä.

Siirrytään C -sarjaan, jossa kilpaili myös näissä kilpailuissa Sabina Plevakova, joka on pitkäaikainen suosikkini amatööri bikinikilpailijoista.

Sabina Plevakova
Sabina Plevakova
Katrina Freds
Katrina Freds
Julie Royer
Julie Royer

Näitä kuvia katsellessa mulle muistuu taas hyvin mieleen se, miksi haluan ihan oikeasti treenata rauhassa ja kehittää fysiikkaa, ennen kuin lähden havittelemaan uudestaan kansainvälisiin kilpailuihin. Toki varmasti ihan yhtä tärkeässä roolissa on myös esiintyminen ja kokemuksen hankkiminen, mutta omalla kohdallani vaakakuppi on ehkä kääntynyt enemmän siihen suuntaan, että eikös sinne lavalle mennä tavoittelemaan sitä voittoa, eikä hakemaan pelkkää kokemusta.

Seuraavaksi D -pituussarjan top 3.

Katya Nosova
Katya Nosova
Vanessa Hill
Vanessa Hill
Marcia Cristiane Goncalves
Marcia Cristiane Goncalves

Mun mielestä tuollaisilta bikinikilpailijoiden kuuluukin näyttää. Sopivassa suhteessa lihasta, jolloin fysiikka on kuitenkin vielä naisellinen.

Rakenne on näillä kaikilla kilpailijoilla kunnossa. Olen aiemminkin kirjoitellut siitä, millainen bikinikilpailijan kropan täytyy olla. Soveltuvuuden lajiin huomaa aika helposti. Nyrkkisääntönä on kapea vyötärö ja suunnilleen saman levyiset lantio ja hartiat. Jonkin verran linjoja voi muuttaa treenillä, muttei niitäkään loputtomiin asti.

Haluan laittaa tähän vielä kaikista pisimmän pituussarjan kolme parasta kilpailijaa, koska siellä on myös yksi pitkäaikainen suosikkini.

Jill Bunny
Jill Bunny
Olya Lomakina
Olya Lomakina
Jos jollakin on rakenne lajiin, niin Brittany Brinkmanilla!
Jos jollakin on rakenne lajiin, niin Brittany Brinkmanilla!

Viimeisimmässä kuvassa oleva Brittany on myös yksi amatööribikinikilpailijoista, jota seuraan silmä kovana. Hänen rakenteensa on yksinkertaisesti jäätävä. Mun mielestä aika valmista kamaa pro lavoille. Saa nähdä, kuinka kauan menee, kun tämäkin nainen on ammattilaiskilpailija.

Kaikki kuvat täältä.

Mun mielestä nämä kuvat kuvastavat aika hyvin, mikä taso bikinikilpailuissa on maailmalla. Parhaimmillaan se on todellakin kovaa urheilua ja parhaimpia fysiikoita on rakennettu useiden vuosien ajan.

Mä tiedän, etten ole itse vielä lähelläkään noin täydellistä fysiikkaa ja mua se motivoi eniten, kuin mikään.

Mitä mieltä te lukijat olette näistä kuvista? Pidättekö enemmän kansainvälisestä linjauksesta? Muuttuiko teidän mielipide bikini fitnesistä johonkin suuntaan näiden kuvien ansiosta?

Kommentit (12)

 1. Anne

  Se mikä pistää silmään on, että nämä kilpailijat ovat myös kasvoista todella kauniita. Ei riitä pelkkä hyvä runko päästäkseen huipulle, vaan täytyy olla myös kaunis ja valovoimainen. Lihaksia voi aina rakentaa lisää, mutta pärstäkerroin on vaikeampi muuttaa. Ehkä siksi tänä vuonna ei menneet palkinnot niille kaikkein lihaksikkaimmille kisaajalle SM-kisoissakaan..

  • Sanna

   Mä oon miettiny aivan samaa! 🙂

  • Anonyymi

   Sepä se, täällä Suomessa sitä ei vaan tajuta, ei sitten millään. Kaikki haluaa olla Anna Virmajokeja ja Sara Backeja – luullaan että vaan kroppaa treenaamalla ollaan samanlaisia, yhtä valovoimaisia ja upeita.
   Niin karulta kun se kuulostaakin, kyllä se pärstäkerroin vaan ratkaisee myös aika paljon. Ei tarvitse kun katsoa Suomen lineuppeja. Ne hyväkroppaiset ei-niin-kauniskavoiset ei vaan yllä finaaliin saakka. Ja top6:ssa on sitten helposti kauniskasvoisia joilla kroppa ei välttämättä ole niin huipputasoa kuin jollain muilla. Ihannehan on kova kunto + kauniit kasvot ja muutenkin valovoimainen olemus.
   Niin kuin Kati Alanderkin suoraan sanoi, se on kauniiden naisten laji. Piste.

  • pauliinafitworld

   Ei tähän voi muuta kommentoida, kun niinhän se on.

 2. Jaana

  Näitä kuvia katsellessa tajuaa kyllä todellakin miten kovasta urheilusta on kysymys. Nämä naiset ovat oikeasti aivan tajuttoman kovassa kunnossa. Sulla pitää olla ihan saakelisti lihasmassaa, jotta näytät noin vähärasvaisena tuolta. Massaa on ja paljon. Rispekt tuosta kovasta työstä minkä ovat tehneet kroppiensa eteen. Tästä päästäänkin sitten sulavasti siihen, että näitä katsellessa ymmärtää myös paremmin sen kritiikin mistä ”Kadulta repästy laiha tyttö, joka käy vuoden salilla ja marssii lavalle” -kritiikki on peräisin.

  • pauliinafitworld

   Juuri näin!!

 3. vieras

  Wau!kylmää kyytiä luvassa eeville.

 4. Laalaa

  Mitä käytännössä tarkoittaa ammattilaisuus tässä lajissa? Saako ammattilaiset palkkaa vai osallistua tiettyihin kisoihin vai..? Miten se siis poikkeaa amatööriydestä? Kiitoksia mielenkiintoisesta blogista 🙂

  • pauliinafitworld

   Joo eli siis ammattilaisille on omat kilpailunsa, eivätkä he saa enää osallistua amatöörikilpailuihin. Ammattilaiskilpailuissa on yleensä rahapalkinnot ainakin kuudelle parhaalle ja kilpaileminen maailmalla on ammattilaisten työtä. Olympia, joka on arvostetuin ammattilaiskilpailu, kilpailtiin tuossa vähän aikaa sitten ja Bikini Olympian voittanut Ashley Kaltwasser kuittasi voitostaan 25 000 euroa. Kiva kuulla, että blogi on mielenkiintoinen, kiitos! 🙂

 5. Elli

  Näillä kaikilla on myös hyvin kapea vyötärö. On ollut jotain ihmettelyjä tänä vuonna, miksi Saara Suhanto ei ollut paremmalla sijalla. Mutta häneltä puuttuu juurikin tuo kapea vyötärö. Näitä kuvia kun katsoo niin Sofia Ruusilalla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä, koska hän on paitsi kaunis, myös sirorakenteinen ja tiimalasimallia.

  • pauliinafitworld

   Saaran fysiikkaa en ole niin tarkasti katsonut, joten en sano tuohon mitään, mutta Sofian suhteen olen samaa mieltä 🙂

 6. Ammattilaisen suusta – ei heikkohermoisille | Pauliina's Fit World

  […] hiukan millaisia kilpailijoita amatööritasolla kilpailee kansainvälisesti. Tuohon kirjoitukseen tästä. Täällä kotimaassa kaikki rökittänyt kaunein kilpailija saa todennäköisesti hyvinkin kylmää […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.