Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

#tissiviikko

”Kampanjalla on tarkoitus nostaa esiin rintoihin liittyviä puheenaiheita, tabuja ja epätasa-arvoon liittyviä ongelmia.”

Tällä viikolla vietetään #tissiviikkoa, jonka tarkoituksena on normalisoida rinnat. Mä päätin myös ottaa osaan tähän keskusteluun, koska tissit. Niihin olen uhrannut ajatuksia jos jonkinlaista myös oman elämäni aikana.

Mun täytyy sanoa, että mun mielestä kampanja luo hiukan ristiriitaista kuvaa tisseistä ja naisen seksuaalisuudesta ja ehkä sen vuoksi en ole ottanut asiakseni osallistua kampanjaan liittyvään keskusteluun, kun vasta nyt.

Musta tuntuu välillä, että olen syntynyt väärään maahan. Mä olen aina ollut luonnonlapsi ja myös seksuaalisuus on mulle täysin luonnollinen asia. Mun mielestä seksuaalisuus on iso kokonaisuus, joka rakentuu itsetunnosta, ulkopuolisista tekijöistä, asenteista ja mielestäni myös niistä rinnoista.

Heti kun lähdetään läntisen Euroopan ulkopuolelle esimerkiksi Karibialle tai Latinalaiseen Amerikkaan, eivät naiset kärsi ristiriidoista oman naisellisuuden suhteen. Voidaan pukeutua näyttävästi ja nauttia omasta naisellisuudesta, johon mielestäni myös seksuaalisuus kuuluu. Mä ihailen usein naisia, jotka ovat näistä maista, koska koko se olemus viestii itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä omaan vartaloon, oli ne tissit esillä tai ei.

tissiviikko

Luoko meidän yhteiskunta ristiriidan naisen seksuaalisuudesta? Halutaan pukeutua näyttävästi ja saada huomiota, mutta koetaan kaikki kehut häirinnäksi. Mitä varten niitä tissikuvia sitten on tämän viikon ajan somessa julkaistu, jollei positiivisen huomion vuoksi? Mun ei tarvitse julkaista tissikuvaa kampanjan aikana, koska voin oman naisellisuuteni hyväksyen tehdä sen ihan normaalinakin päivänä, jos haluan.

Mä olen aina ollut sellainen normaalirintainen ja itseasiassa olen pitänyt mun tisseistä aina. Vastakkaisen sukupuolen edustajiltakaan ei ole tullut valituksen sanaa. Ensimmäisen kisadieetin seurauksena mun rinnat niin sanotusti ”sulivat pois” ja tämän sulamisen seurauksena tunsin myös pienen osan naisellisuutta lähtevän minusta. Toki tissit palautuivat melkein ennalleen rasvaprosentin noustessa, mutta koin silti, että en ole se sama kokonaisuus, joka olin aiemmin.

Mä voin sanoa, että voisin ihan hyvin olla ilman implantteja ja voisin tuntea itseni itsevarmaksi myös ilman niitä, mutta vuosien saatossa olen varmistunut siitä, että en niistä enää luopuisi. Mulle rintaimplantit tuovat naisellista muotoa vartaloon ja täytyy sanoa, että pidän siitä.

tissiviikko
Kuvassa on varmasti jotain seksuaalista, mutta onko se paha juttu?

Mä pohdin sitä, että onko kuitenkin kyse siitä, että tämän tyyppiset kampanjat antavat meille vihdoinkin luvan nauttia omasta seksuaalisuudesta, jota emme uskalla muuten näyttää, koska pelkäämme yhteiskunnan ja varsinkin muiden naisten reaktioita? Miksi emme voi nauttia omasta seksuaalisuudesta ja naisellisuudesta ilman tälläistä kampanjaa?

En voi sille mitään, mutta joudun taas pohtimaan kriittisesti feminismiä, joka on ajanut länsimaisen yhteiskunnan siihen, että naiset ovat epävarmoja siitä, miten voivat pukeutua herättämättä kuitenkaan liikaa huomiota.

Silti panostamme omaan ulkonäköön ainakin jonkin verran henkilöstä riippuen. Miksi emme silloin voi nauttia kauniista rinnoista tai vartaloa myötäilevistä vaatteista? Miksi rinnoista täytyy tehdä pelkkä ”työväline”, jolla imetetään lapsi ja asia, johon ei saa kiinnittää mitään huomiota, jos ne ovat näkyvillä.

Enkä tarkoita tällä sitä, että kenenkään tulisi sietää seksuaalista häirintää tai alentavia kommentteja ulkonöstä. Olenkin itseasiassa siitäkin asiasta kirjoittanut, koska olen itse joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi ihan normaaleissa verkkareissa kadulla kulkiessani.

Tarkoitan sitä, että meidän tulisi olla ylpeitä omasta naisellisuudesta ja seksuaalisuudesta ilman, että jokin ruumiinosa suljetaan kokonaan pois käytöstä! Olen puhunut 😀 #tissiviikko

 

Kommentit (7)

 1. Lotta

  En voisi enempää olla kanssasi samaa mieltä!

 2. Liina

  Feminismi kyllä ajaa sitä asiaa että naiset (ja miehetkin) saavat pukeutua just silleen miten itse haluavat, eikä esim. paljastava pukeutuminen tee kenestäkään huonompaa naista 🙂

 3. FG

  Tissiviikon tarkoitus ei ole se, että nyt kaikki voivat hyvillä mielin esitellä rintojaan positiivisen palautteen toivossa. Pointtina on se, että halutaan korostaa sitä, että kaikki rinnat on ok esim koosta/muodosta riippumatta ja mikä tärkeintä, vähentää rintojen seksualisointia. Kukaan feministi ei kiellä sinua nauttimasta rinnoistasi, tai sitä etteivät ne voi olla osa seksuaalisuutta. Seksuaalisuus ja seksualisointi on kuitenkin eri asia. Tarkoituksena on, että rintojen kanssa elävä ei joutuisi sietämään rintojen kommentointia, seksualisointia, tuijottelua, niihin kohdistuvaa kaksinaismoralismia. Se mikä sinua ei häiritse, voi häiritä muita. Tavoitteena on juuri se, että jokainen voisi elää rintojensa kanssa miten haluaa.

 4. Still_confident

  Nyt kyllä ei teksti oikein kohdannut aihetta ja vähän ristiriitaisesti olet jotkin asiat selvittänyt, mutta jees jos oot sinut rintojesi kanssa. Itse en koe tissikuvien levittämistä tarpeelliseksi tissiviikolla enkä millään muullakaan viikolla, pidän ne mieluummin minun ja avomieheni välisenä asiana, naapurin Tepolle ne ei kuulu xd

 5. kikki

  ”Heti kun lähdetään läntisen Euroopan ulkopuolelle esimerkiksi Karibialle tai Latinalaiseen Amerikkaan, eivät naiset kärsi ristiriidoista oman naisellisuuden suhteen. Voidaan pukeutua näyttävästi ja nauttia omasta naisellisuudesta, johon mielestäni myös seksuaalisuus kuuluu. Mä ihailen usein naisia, jotka ovat näistä maista, koska koko se olemus viestii itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä omaan vartaloon, oli ne tissit esillä tai ei.”
  Olen viettänyt enemmänkin aikaa eteläisessä amerikassa, ja oikeastaan tää kappale sai minut huvittumaan. Latinoita hypetetään jatkuvasti tästä heidän ”seksuaalisesti vapaasta kulttuuristaan”, mutta silti itse koin, että siellä ei todellakaan ole monellakaan hajua siitä, mitä seksuaalisuus todella on…(enpä viitsi tätä avata sen enempää, tästä voi jokainen vetää omat johtopäätökset..), Aiheesta myös juttelin monien naisten kanssa ja se median luoma kuva on kyllä aika kaukana todellisuudesta.
  Itse ajattelen sen naisellisuuden olevan kokonaisvaltainen juttu. Se on itsensä hyväksymistä niin sisäisesti kuin ulkoisesti, itsensä rakastamista, ja sitä onko joku naisellinen vai ei, ei tee mitkään vaatteet vaan sen on paljon syvemmässä meissä. Ja se ei todellakaan ole sitä, onko sun tissit tai naiselliset muodot esillä. (ja btw voin sanoa, että siellä niitä möhömahoja riittää, kiitos rasvaisen ruuan ja sokerin paljouden kaupan tuotteissa).
  Naisellisuus on jotain, mitä et voi vaatteilla tuoda esiin, jos sinulle ei sitä ole. Mutta näihin on näkökulmia jos monenlaisia, riippunee kai ihmisestä ja kehityksen asteesta miten haluaa nähdä asian. Onhan se 15v. teinipojalle aina turn-on jos pääsee näkemään naisen tissit tyrkyllä, mutta jokaiselle 35v. miehelle se ei sitä enää (välttämättä) ole, vaan tarvitaan jotain muutakin.

 6. k

  ”En voi sille mitään, mutta joudun taas pohtimaan kriittisesti feminismiä, joka on ajanut länsimaisen yhteiskunnan siihen, että naiset ovat epävarmoja siitä, miten voivat pukeutua herättämättä kuitenkaan liikaa huomiota.”
  Voitko vähän avata tätä? Ihanko totta on feminismin syytä, että naiset ovat epävarmoja? Huh huh.

 7. Anni

  ”Heti kun lähdetään läntisen Euroopan ulkopuolelle esimerkiksi Karibialle tai Latinalaiseen Amerikkaan, eivät naiset kärsi ristiriidoista oman naisellisuuden suhteen. Voidaan pukeutua näyttävästi ja nauttia omasta naisellisuudesta, johon mielestäni myös seksuaalisuus kuuluu. Mä ihailen usein naisia, jotka ovat näistä maista, koska koko se olemus viestii itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä omaan vartaloon, oli ne tissit esillä tai ei.”
  Ne maat, jossa naisten seksuaalisuus on todella vapaata ja pukeutumiskulttuuri tällaista ”omasta kehostaan ylpeää” jos sen nyt niin haluaa muotoilla, ovat kyllä harvassa. Jos lähdetään Euroopan ulkopuolelle… Aasia, Afrikka, Arabimaat? Suurin osa maailman maista on sellaisia, joissa sulla ei naisena ole mitään oikeuksia. Voin myös kertoa, että Latinalaisessa Amerikassa se seksuaalinen häirintä on ihan omaa luokkaansa. Suomessa on aika hyvin asiat, jos miettii että täällä suurin ongelma on se, että naisena et voi esitellä sun tissiejä kun muut naiset pitää sua h*orana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.