Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

TIME OUT

Mun yksi hyvä ystävä kysyi multa eilen hyvän kysymyksen: ”Millon sä olet viimeksi pitänyt lomaa?”. Kysymys pysäytti mut, koska tajusin, että mä en oo kunnolla lomaillut sitten kahteen vuoteen. Toki mulla oli tänä kesänä kuukauden mittainen kesäloma, mutta loma meni kisadieetillä ollessa ja yritystä pyörittäessä, joten en pidä sitä kummoisena lomana. Kisadieetillä ollessa ei pahemmin rentouduta tai lähdetä ex tempore ulkomaille.

Kun kerroin, että en ole pitänyt lomaa kahteen vuoteen ja puuhannut jatkuvasti ainakin neljää tai viittä asiaa samaan aikaan, oli ystävän kommentti siihen, että ”Kannattaa varmaan vähän pitää taukoa kaikesta, time out!” Mun ystävät on siitä parhaita, että he osaa sanoa juuri ne oikeat asiat – ja suoraan.

Mä olin viimeksi kaksi vuotta sitten kuukauden sillä tavalla lomalla, että mun ei tarvinnut miettiä työ- tai koulujuttuja ollenkaan. Asuin silloin kuukauden Torreviejassa Espanjassa ja mä voin kertoa, että tuo kuukausi on ollut yksi valaisevimmista kokemuksista, mitä mulla on ollut. Mä olen sellainen ihminen, että mun tarvitsee päästä kauas arkiympyröistä, että pystyn oikeasti rentoutumaan.

torrevieja sukeltaminen
Ohjaaja piti vähän ensin kädestä kiinni elämäni ensimmäisellä sukelluskokemuksella 😀
torrevieja ravintola
Espanjalaista illanviettoa Torreviejassa

Tämä normaali arki myös tappaa luovuuden. Mä pursusin energiaa ja uusia ideoita tuon reissun jälkeen ja itseasiassa tuon reissun seirauksena päädyin hakemaan tänne Fitfashionille kirjoittamaan blogia. Sekin oli siis yksi idea, jonka tuolla lomalla sain. Ja siitä onkin seurannut pelkästään hyvää mun elämään.

Matkustelu onkin yksi niistä asioista, joista mä saan henkisesti todella paljon. Mähän oon alunperin käynyt matkailualan koulutuksen ja ollut lentokentällä töissä muutaman vuoden ajan ja joka ikinen kerta, kun pieni tai iso lentokone nousee kiitoradalta ilmaan, niin tunnen ihmeellisiä perhosia mun vatsan pohjassa.

fuentes del algar
Luonnon keskellä olevat Fuentes del Algar lähteet. Oli vähän kylmä!

Musta tuntuu, että me unohdetaan välillä täällä Suomessa, että maailman mittakartalla me ollaan vain pieni piste ja tuolla on niin paljon muutakin, kuin tämä meidän elämä ja arki täällä. Mut valtaakin usein ihan järjetön kaikukaipuu. Mun yksi tavoitteista elämässä onkin käydä mahdollisimman monessa maassa ja nähdä mahdollisimman paljon eri kulttuureita, ihmisiä ja elämää. Sitä kautta oppii arvostamaan myös tätä koti Suomea enemmän, jota toki arvostan todella paljon jo nyt.

Mä haaveilen toki perheestä, mutta en esimerkiksi tällä hetkellä vaikkapa lapsista, vaikka ikää tulee 25 vuotta mittariin ensi keväänä, joka on ainakin entsiaikaan ollut se ikä, jolloin niitä lapsia ”pitäisi” tehdä. Ei ole omakotitaloa, lapsia tai kultaistanoutajaa, koska muut unelmat menee tällä hetkellä niiden edelle.

Kuukauden ja kymmenen päivän päästä mä tulen olemaan toisella puolella maailmaa. En vielä paljasta, että minne ollaan lähdössä, mutta ainakin se on kaukana täältä! Mä olen mahdottoman malttamaton, kun on joku reissu tiedossa ja käyn melkein joka päivä katsomassa countdown appia, jonka olen ladannut kännykkääni 😀

Tullaan olemaan reissussa kaksi viikkoa. Mä toivon, että pystyn tuossa ajassa rentoutumaan ihan täysin ja pyrin ainakin siihen, että työt eivät seuraa mua sinne. Blogia varmaan päivitän jonkin verran, vaikka en ole kyllä sitäkään vielä päättänyt. Aion mennä täysin fiiliksen mukaan, kerrankin.

Kommentit (3)

 1. Alesya

  Ihana! Olet kyllä niin loman ansainut❤

 2. Rose

  ”…ja joka ikinen kerta, kun pieni tai iso lentokone nousee kiitoradalta ilmaan, niin tunnen ihmeellisiä perhosia mun vatsan pohjassa.” Tuo lause olisi voinut olla kuin mun suusta! Ah rakastan lentokenttää ja ilmailuala on niin kiehtova. Mulla haaveina päästä työskentelemään sen parissa. Ihanaa matkaa teille <3

  • pauliinafitworld

   No älä muuta sano, ihan parasta! Kiitos <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.