Terveiset Lissabonista

Takana on kaksi aika vauhdikasta päivää täällä Lissabonissa. Saavuimme tosiaan sunnuntaina myöhään illalla Lissaboniin, jolloin ensinäkymät olivat vain taksin huuruisesta ikkunasta. Saapumisiltana täällä satoi vettä, jota onkin tullut hiukan ripotellen pitkin viikkoa. Lämpötila kohoaa lähelle 20 astetta, mutta mereltä puhaltava kova ja hyinen tuuli saa ilman tuntumaan viileämmältä. Aurinko on kuitenkin paistanut joka päivä, mutta varsinaista aurinkoa täällä ei voi enää ottaa. Olin odottanut hiukan lämpimämpää säätä, mutta tämä valoisuus voittaa kyllä suomen 6-0. 

pauliina-lissabon-jupiter-hotel

lissabon-keskusta-rakennukset-ratikka.

lissabon-portugali-kaupunki-kokemuksia

Lissabon on hyvin mielenkiintoinen kaupunki. Hotellimme sijaitsee ihan Lissabonin keskustasssa, josta on helppo kulkea joka paikkaan. Uber on täällä älyttömän edullinen. Toiselle puolelle kaupunkia pääsee viidellä eurolla ja testasimme myös Uber Eats-palvelua, joka on täällä hyvin suosittu. Ruoat tulivat perille alle 20 minuutissa ilman mitään ongelmia. Myös täällä sushi maistuu todella herkulliselle!

Täältä löytyy jos jonkinlaisia erilaisia kaupunginosia, jotka ovat kaikki omalla tavallaan persoonallisia. Olemme kolunneet kahden päivän aikana Chiadon, Baixan ja Alfaman kaupunginosat. Chiadossa ovat parhaat shoppailumahdollisuudet ja mukaan onkin tarttunut kaiken näköistä Ray Baneista treenivaatteisiin. Keskustasta löytyvät tutut ketjuliikkeet ja niiden lisäksi paljon erilaisia pikkuputiikkeja, joissa voi tehdä uniikkeja löytöjä. 

Alfaman kaupunginosassa oleva Miradouro de Santa Luzian näköalapaikka on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Alle levittäytyy kaunis portugalilainen kylä kapeine kujineen ja kauniine taloineen. Aivan näköalapaikan lähistöllä on sotamuseo, jossa kävimme myös piipahtamassa. Kolmen euron sisäänpääsymaksulla näki valtavan repertuaarin sotaan liittyviä esineitä ja asioita.

lissabon-alfama-kokemuksia

alfama-lissabon-näköala-wiev
Näkymät alas Alfaman kaupunginosaan

Ruoka on täällä hyvää. Olemme ehtineet kokeilla nepalilaista ruokaa ja sushia. Niiden lisäksi olemme käyneet paikallisissa lounaspaikoissa ja kerran tietysti myös mäkkärissä. Ravintoloita täältä löytyy vaikka millä mitalla. Ensimmäisenä päivänä kävimme kahvilassa nauttimassa isot hyvät kahvit ja varmasti parhaan jäätelöannoksen, jonka olen koskaan syönyt. Herkku olikin sellainen sokeripommi, että loppupäivän olisin voinut vain nuokkua paikoillani 😀 

lissabon-herkuttelu-matkustelu-portugali

Lissabonissa ja ylipäätään Portugalissa nähtävää riittää aivan valtavasti. Tässä kuudessa päivässä ehtii koluta Lissabonin lähialueen ja nähtäväksi jää teemmekö päiväreissua Lissabonin ulkopuolelle. 

Hotellimme on laadukas neljän tähden hotelli, jossa kyllä palvelu pelaa erinomaisesti. Täällä on paljon palveluita ja hotellin alakerrassa on spa, joka tosin oli hiukan ankea meidän makuun, kun spassa ei saanut nauttia juomia eikä sieltä saanut mitään syötävää. Höyrysauna oli kyllä ihanan rentouttava kokemus. Jupiter-niminen hotellimme sijaitsee aivan vilkkaan kadun varrella, josta kuuluva melu on välillä korvia huumaava. Jos siis nauttii rauhallisuudesta niin hotelli kannattaa ottaa keskustan ulkopuolelta. Liikkumaan kun pääsee kuitenkin super edullisesti. Hotelli on kuitenkin super siisti ja sisustus mukavan moderni.

jupiter-hotelli-lissabon-kylpyhuone-portugali

jupiter-lisbon-hotel-kokemuksia
Kylppärissä on kaksi suihkua

lisbon-jupiter-hotel-pool-lissabon-kokemus

Kaiken kaikkiaan ensivaikutelma Lissabonista ja Portugalista maana on hyvin positiivinen. Haluan varmasti matkustaa Portugaliin myös muualla myöhemmin uudelleen ja tutkailla silloin paikkoja vielä tarkemmin. Muutama lomapäivä on vielä täällä edessä ja tekeminen ei varmasti lopu kesken!

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *