Täysillä eläminen – mitä se on?

En ollut koskaan aikaisemmin 25 vuoden aikana ajatellutkaan ottavani tatuointia, kunnes sain siitä vahvan tunteen viime kesänä ollessani reilaamassa Euroopassa. Halusin ottaa tatuoinnin, joka kuvastaa ajatusta, että elämää pitää elää täysillä eikä puolivaloilla ja jokaisesta hetkestä on pyrittävä tekemään merkityksellistä, koska aikaa ei ole loputtomasti. Otin ensimmäisen tatuointini syksyllä 2017 ja muistan melkein päivittäin sen merkityksen. Tatuointi tosin on selässä, joten usein myös unohdan sen fyysisen olemassaolon 😀

Tatuointi-Tiimalasi-kello

Tee työtä, jota rakastat

Viime kesä oli tunnerikas ja oivalsin itsestäni paljon uusia asioita. Olin ryhtynyt vuoden alussa yrittäjäksi ja päässyt kokemaan ensimmäistä kertaa elämässäni, millaista on tehdä työtä, jota rakastaa. Vaikka tein ympäripyöreää päivää, ei työ tuntunut työltä.

Joku viisas voisi sanoa, että työtä täytyy tehdä meidän jokaisen ja joskus se on myös hampaiden kiristelyä. Tottakai se on joskus sitä myös itselleni, jos hommaa on kerääntynyt liiaksi, mutta muuten nautin arkipäivistä ja työn teosta, koska se on mieluisaa. On joskus surullista nähdä ihmisiä, jotka ovat valinneet jonkin tietyn ammatin, koska on pakko ja työtä tehdään ahdistuneena päivästä toiseen. Suvussa saattaa olla paljon saman alan ihmisiä tai yritystä on alettu johtaa vanhempien perintönä.

Moni saattaa myös ajatella, että ei ole lahjoja tehdä muuta työtä, mutta se on täysin puppua. Näen monesti paljon potentiaalia ihmisissä ja tiedän, että he saisivat uuden työn, jos vain alkaisivat tekemään asioita sen eteen. Mikään hieno ei tule ilman työntekoa ja olen itsekin meinannut kompastua kerran jos toisenkin menneen vuoden aikana. Silti elämä kantaa ja olen pikkuhiljaa päässyt yli siitä tietystä pelosta, jota yrittäjyyteen liittyy. En enää mieti, että milläs se seuraavan kuukauden elanto tehdään, koska asioilla on aina tapana järjestyä.

Minulle täysillä elämisen yksi piirre on tehdä työtä, jota rakastaa. Se tuo aivan valtavasti onnistumisen tunteita ja iloa arkeen. Olen tehnyt töitä lähes koko ikäni ja arvostan jokaista työpaikkaa ja kokemuksia, joita olen niistä saanut. Tällä hetkellä olen kuitenkin super onnellinen tilanteesta, jossa olen. Haluan myös tulevaisuudessa pyrkiä siihen, että työ on minulle merkityksellistä. Se ahdistus on aivan valtava, joka tulee tilanteesta, jossa et koe saavasi mitään merkityksellistä aikaan. 

Onnellisuus-Taysillaelaminen

Lähipiiri vaikuttaa paljon

Täysillä elämistä kuvataan elokuvissa usein sillä, että myydään koko omaisuus, tehdään kaikki asiat benji hypystä maailmanympärysmatkaan ja pistetään raha haisemaan. Joillekin täysillä eläminen voi oikeasti ollakin sitä, mutta itse saan suurimmat kiksit siitä, että pyrin pysähtymään jokaiseen hetkeen. Nykymaailmassa on niin helppoa kulkea niin sanotusti onnensa ohi. Asioita suoritetaan konemaisesti, herätään tiettyyn aikaan, tehdään aamurutiinit samassa järjestyksessä, mennään töihin, tehdään työt, haetaan lapset, lisää velvollisuuksia… Miellytetään koko ajan muita saamatta itse arjesta mitään irti.

Sitten aika vain kuluu ja vuosien päästä huomaa, että ei ole oikeasti ollut onnellinen. On ehkä viettänyt aikaa myrkyllisten ihmisten kanssa, jotka eivät kannusta eteenpäin. Itselläni on pieni ystäväpiiri, mutta sitäkin vahvempi. Minulla on kannustava mies, joka osaa motivoida minua elämässä eteenpäin. Hyvää energiaa tuovat ihmiset ovat täysillä elämisen yksi tärkeimmistä, jollei tärkein asia. 

Taysillaelaminen-Filosofia-elama

Tulevaisuuden visio

Tiedän hyvin, että muutos on pelottavaa, mutta uusi energia ei löydä vanhan tilalle, jos elämään ei tee koskaan mitään muutoksia. Uusiin tapoihin, ihmisiin ja asioihin menee aikaa tottua, mutta se on sen arvoista. Loppujen lopuksi hyvin moni asia on järjesteltävissä ja vaatii vain toimeen ryhtymistä. Pitää vain uskaltaa ottaa ensimmäinen askel ja sen jälkeen elämä hoitaa kyllä loput. 

Keskitän päivittäin ajatuksia siihen, että mikä on tulevaisuuden visioni. Mietin, että missä haluan olla, mitä haluan tehdä ja kenen kanssa. Muutos vaatii myös ajatustyötä. Kun ajatuksia keskittää tiettyyn asiaan, alkaa ikäänkuin automaattisesti tehdä asioita omien unelmien eteen. Omaa sisintä kannattaa kuunnella ja unohtaa samantien muiden ihmisten mielipiteet! Itselläni on selkeä kuva omasta tulevaisuudesta ja se auttaa tekemään töitä omien unelmien eteen. Se on minulle myös täysillä elämistä, kuunnella omaa sydäntä ja intohimoa. 

Olen sitä mieltä, että aina on hyvä päivä hemmotella itseään tai tehdä jotain erilaista. Mulla on synttärit alle kahden viikon päästä ja aion ottaa synttäriviikonlopusta kaiken irti. Ensin juhlimme sitä hyvän musiikin parissa hyvän ystävän kanssa ja sen jälkeen lähdetään miehen kanssa Flamingoon ja ollaan siellä yötä. Nautitaan ihan vain toisistamme, hyvästä aamiaisesta (sängyssä), kylpylästä ja hetkestä. Myöhemmin kesällä on aika lähteä pidempään reissuun, mutta nyt nautin pienestäkin hetkestä, jolloin pääsen irtautumaan arjesta. Laskin, että olen viimeisen kuukauden aikana käyttänyt ainakin 100 tuntia opparin tekoon, joka alkaa sekin olla viittä vaille valmis, joten juhlan aihetta on monelta kantilta. 

Jonkun mielestä voi olla turhaa juhlia 26-vuotis syntymäpäivää ja vielä omassa kotikaupungissa, mutta mulle se ei ole. Olen niin kiitollinen kaikista mahdollisuuksista ja tästä elämästä, että haluan juhlistaa joka ikistä päivää, joka siihen kuuluu. Kun oppii arvostamaan sitä mitä on, saa lisäksi jotain uutta. 

 

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (5)
 1. Olet kyllä herttainen nuori nainen ja sinulla on fiksuja ajatuksia sekä sydän paikallaan <3

  1. pauliinafitworld
   4.4.2018, 21:19

   Ihana <3

 2. Kuntoliikkuja
  5.4.2018, 10:20

  Hyvää tulevaa syntymäpäivää!
  Luen säännöllisesti blogiasi ja mielestäni sinulla on ikäiseksesi hyvinkin kypsää ajattelua ja avarakatseisuutta, vaikka välillä rivien välistä paistaa juuri tuon ikäisen ihmisen elämänkokemuksen ”syvä rintaääni”. Älä anna sen haitata, on hienoa, että haluat herättää keskustelua omiien kokemustesi pohjalta. On myöskin hienoa, että käsittelet yhteiskunnallisiakin aiheita. Vastauksien määrästä voi päätellä, että osa kirjoituksista on herättänyt muissakin ihmisissä ajatuksia. Jatka samaan malliin! 🙂

  1. pauliinafitworld
   5.4.2018, 10:24

   Kiitos! 🙂
   Ihana kuulla tuollaista palautetta. Olet ihan oikeassa, että varmasti näkemykset muuttuvat iän karttuessa ja se onkin hienointa ja sitä kasvua. Ihan totta, muutamia kommentteja on tullut postauksiin matkan varrella 😀 kiitos näin minä teen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *