Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Tavoitteena täydellinen kasvojen iho

Tämän kevään kauneustavoitteena on itselläni hoitaa kasvojen iho niin hyvään kuntoon, kuin vain mahdollista. Kasvojeni iho on kokenut kovia, kun vuonna 2016 otin hormonikierukan, jonka johdosta jo nuorempana ollut paha akne pääsi valloilleen ja lopulta ympärillä kasvoja ja varsinkin leuka oli täynnä kipeitä paiseita. Olen nuorempana sairastanut todella pahan aknen, johon söin Roacuttan kuurin. Päätin, että en halua ottaa kuuria enää uudelleen, jonka seurauksena päädyin poistamaan hormonikierukan vuoden 2017 alussa. Kierukka aiheutti minulle myös muita epämiellyttäviä oireita ja pois ottamisen jälkeen alkoi iho parantua näkyvästi jo kahdessa viikossa! Pääset lukemaan lisää Mirena hormonikierukasta näistä postauksista:

Hormonikierukka – pois se minusta! 

Hormonikierukan poisto – uskomattomat muutokset!

Iho palautui pikkuhiljaa ennalleen helposti rasvoittuvaksi sekaihoksi, mutta finneistä en ole joutunut kärsimään sen jälkeen, poislukien muutamaa hormonifinniä ovulaation aikaan joka kuukausi, jommalla kummalla puolella leukaa. Tällä hetkellä käytän siis hormonitonta ehkäisyä (ollut käytössä nyt yli vuoden) ja iho on selvästi sen vuoksi kosteutettu normaalisti ihan luonnostaan ja iho ei ole enää samea, toisin kuin horminikierukan kanssa oli. T-alue on minulla selvästi ongelmakohta, jonne tuppaa tulemaan mustapäitä ja epäpuhtautta. Olen käynyt kuukauden välein puhdistamassa ihon ultraäänellä kosmetologilla ja niin myös tänään. On niin ihana tunne, kun iho taas hengittää hoidon jälkeen. 

Ihonpuhdistusyonka
Meikittömät kasvot ihonpuhdistuksen jälkeen

Käyn kosmetologilla Verso Opetushoitolassa, jonka palveluun olen ollut aina tyytyväinen. Hoitolassa käytetään paljon Yonkan tuotteita, jotka aion myös itselleni ostaa kotiin. Käytin tuotteita vuoden 2017 alussa ultraäänipuhdistus sarjahoidon yhteydessä ja ne selkeästi auttoivat ihon parantumisessa. 

yonka-ihonhoito

Menen ultraäänipuhdistukseen seuraavan kerran kolmen viikon päästä ja siitä kolmen-tai neljän viikon päästä otan Yonkan Vital hoidon, jossa tehdään kasvoille hedelmähappokuorinta. Kosmetologin mukaan jopa pahoja arpia on saatu pois hoidon avulla, joten uskon vahvasti, että se vie lähemmäs täydellistä ihoa. 

Niin kuin näkyy, niin olen ylhäällä otetussa kuvassa ilman meikkiä. Mulle ei ole mikään ongelma olla ilman meikkiä, mutta pidän niin paljon ehostamisesta ja meikeistä, että meikkaus on oikeastaan yksi harrastus, jossa opettelen jatkuvasti uusia juttuja. Mielestäni on ihanaa meikata ja muutenkin panostaa itseensä, eikä se ole mielestäni yhtään turhamaista. Hyvin hoidettu iho näyttää hyvältä meikin kanssa ja itsellä on paljon parempi olo, kun iho voi ja näyttää hyvältä. Itse tiedän miten kamalaa se on, kun akne alkaa vaikuttaa itsetuntoon ja miten kamalaa on yrittää selviytyä kipeiden paiseiden kanssa, etten toivo sitä kenellekään. 

Ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen avulla voi vaikuttaa ihoon, hiuksiin ja kynsiin ja varsinkin hyvät rasvat ovat tärkeässä roolissa. Itse napsin rasvoja päivän mittaan kookosöljystä, pähkinöistä, manteleista, oliiviöljystä, siemenistä, avokadosta, kananmunista ja kalaöljykapseleista. Rasvat ovat tärkeitä myös  meidän naisten hormonitoiminnalle, koska rasvat toimivat hormonien rakennusaineena. Niin ikään ne vaikuttavat myös aivoihin ja kehon hyvinvointiin. Myös vesi puhdistaa elimistöä ja juon sitä päivittäin 2-3 litraa. Myös ihon hyvinvointi on yksi syy, että en halua lähteä kisadieetille. Dieetin loppuvaiheessa neste ja rasva karkaavat myös kasvoista, jolloin kasvoista tulee helposti kuivat ja juonteikkaat. Hyvinvointi näkyy hyvin vahvasti myös ulospäin. 

Edellisessä postauksessa kerroin lihasmassan kasvatuksesta

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (2)

  1. Henna

    VAU miten kaunis oot ilman meikkiä 😱

    • pauliinafitworld

      Kiitos paljon <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.