Tätä oloa en toivo kenellekään

Tästä tulikin vähän erilainen viikonloppu mitä olin kuvitellut. Eilen aamulla ja päivällä kaikki oli vielä hyvin ja olin kuvauksissa Helsingin Talvipuutarhassa. Talvipuutarha on ihana ”trooppinen” keidas Töölönlahdella, jossa on trooppisia kasveja ja lämmintä myös talvella.

Helsingin-Talvipuutarha

Talvipuutarha-Helsinki-kokemus

Talvipuutarha-Suihkulahde-helsinki

Sitä pitäisi useamminkin käydä katsomassa Helsingissä uusia paikkoja, koska niitä täällä riittää vaikka kuinka paljon. Nähtävää ja koettavaa on loputtomasti, mutta liian harvoin tulee lähdettyä minnekään. Tästä taas oppi sen, että kannattaa harrastaa enemmän myös oman kaupungin turismia. 

Kuvaukset-Talvipuutarha
Tässä lähdössä ulkovaatteet päällä, mutta sisällä pärjäsi hyvin kevyillä sisävaatteilla

Tarkoituksenani oli treenata lauantaina ja sunnuntaina molempina päivinä tänä viikonloppuna. Lähdin lauantai-iltana treenaamaan täynnä energiaa, mutta ihmettelin kun treeni ei oikein lähtenyt luistamaan. Tuntuma oli kadoksissa ja kroppa tuntui jotenkin veltolta. Treenin lopulla mulle tuli todella paha olo, jonka luulin johtuvan vain laskeneesta verensokerista. 

Treeni-Norovirus
Sain vedettyä treenin loppuun, kunnes huono olo alkoi

Kotiin pyörällä polkiessa hengästyin normaalia enemmän ja talutin pyörän ylös jyrkkää mäkeä, jonka yleensä poljen ihan päälle asti. Kotona pahoinvointi jatkui voimistumistaan. En pystynyt oikein syömäänkään mitään sen takia. Mitä enemmän tunteja kului, sitä enemmän myös palelin ja koko kroppa oli arka kuin pahimmassa kuumeessa. Jossain vaiheessa koko kroppa ja kasvot vetivät ihan valkoisiksi ja mietin entistä enemmän, että mikä muhun on iskenyt. Lopulta en pystynyt olemaan kuin vain kylkiasennossa, koska pahoinvointi voimistui vielä entisestään jos olin esimerkiksi selällään. 

Yhteensä viisi tuntia kärvistelin, kunnes pahoinvointi tuli huippuunsa ja sitten oltiinkin tervehtimässä vessanpönttöä. Vanha kunnon oksennustauti iski päälle ja viime yön sain ravata vessassa noin tunnin välein. Nyt on kuulemma paljon vatsatautia liikkeellä ja luulen, että tämä on norovirus, joka muhun on iskenyt. 

Painajaismainen yö veti niin voimattomaksi, että tänään on ollut melkein mahdotonta olla pystyasennossa, kun samantien alkaa huimata. Nestettä join yöllä pienissä ruokalusikallisen kokoisissa kulauksissa ja imeskelin jääpaloja, koska ne pysyivät sisällä. Jossain vaiheessa aamuyötä akuutti vaihe loppui ja sain lopulta nukuttua vielä muutaman tunnin. 

Täytyy sanoa, että tämä tauti on varmasti yksi kamalimmista taudeista mitä on. Tätä tautia en toivo edes pahimmalle vihamiehelle! Olen viimeksi sairastanut samanlaisen joskus pienenä tyttönä. Ainut positiivinen asia taitaa olla se, että rajuimmat oireet alkavat helpottaa nopeasti.

Netflix-Kipeana-norovirus
Hyvin tuttu näkymä tänä viikonloppuna

Tänään on pystynyt syömään jo jotain muutakin kuin yhden ananaspurkin, jonka söin eilisen klo 17 ja aamu 7 välissä ilman, että huono olo palaa sillä sekunnilla takaisin. Päivän ruokavalio on koostunut piltistä, mehusta, mustikkakeitosta ja mehujäästä. On hyvin makrot kohdillaan 😀

Tämä sängyssä makoilu alkaa käydä vain vähän tylsäksi, mutta onneksi Netfilix pelastaa. Voin muuten suositella sarjaa Blacklist Netflixissä. Uskomattoman koukuttava sarja, jota olen ahminut jo kuukauden ajan. Juoni on niin taitavasti rakennettu, että katsomista ei voi yksinkertaisesti lopettaa!

Onneksi tämä tauti tuli nyt, eikä seuraavana viikonloppuna kun on lähtö Lissaboniin! Nyt täytyy rauhassa parannella itseään vielä viimeisistä oireista. Nyt muistaa pestä käsiä entistä paremmin, mutta näköjään tämä tauti voi tarttua todella helposti, koska olen kiinnittänyt erityistä huomiota käsien pesuun nyt syksyn aikana. Jostakin tarttumapinnalta tämä on siitä huolimatta tullut. Tunti kerrallaan kohti parempaa oloa 🙂

 

Edellisessä postauksessa: Millaisia ihmisiä ihailen?

 

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *