Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Tankkauspäivän ohjeet

Viikonloppu oli vauhdikkaan puoleinen ja lihasten hiilarivarastot ovat selvästi tyhjentyneet. Alkanut viikko on täynnä kuvauksia (tiistaina, lauantaina ja sunnuntaina), joissa tullaan treenaamaan lujaa.

Maija on mukana kaikissa näissä kuvauksissa ja ensimmäiset ovat siis huomenna, jossa olemme salilla treenaamassa kahdestaan. Video tullaan julkaisemaan Youtubessa parillakin eri kanavalla ja tottakai jaan sitten teille tänne.

Päätinkin pitää näin maanantain kunniaksi tankkauspäivän, jotta huomenna energiaa riittää treenata. Tankkaus kerää myös jonkin verran nestettä kehoon, joka on vain hyvä juttu, kun on kovat jalkatreenikuvaukset tulossa. 

Miksi tankkaus kannattaa pitää? 

Tankkaus tulee aiheelliseksi varsinkin dieetillä, jossa lihasten glykogeenivarastot tyhjenevät varsinkin pitkällä dieetillä. Olen pienellä välidieetillä jolla poltan rasvaa, joten kulutus on koko ajan hiukan miinuksella. Kun lihasten glykogeenivarastot ovat tyhjät, alkaa se näkyä väsymyksenä ja treenitehoissa. Treeneistä ei saa enää samalla tavalla irti ja kroppa tuntuu tyhjältä.

Tankkaus kohottaa myös mielialaa, joten sen vuoksi tankkaukset ovat mulla aina tarvittaessa kisadieetillä käytössä. Vaikka voisi luulla toisin, niin tankkaus dieetillä yleensä vain tehostaa rasvanpolttoa, koska pystyt treenaamaan lujempaa ja näin myös kulutat enemmän. Kehityskaudella en oikeastaan tankkaa varsinaisesti ollenkaan, koska kalorit ovat silloin aina jonkin verran plussalla.

tankkauspaiva
Maanantai alkoi asiakkaiden ohjauksilla

Mitä tankkauspäivänä syödään?

Tankkauspäivä ei todellakaan ole lupa nauttia herkkuja niin paljon kuin tekee mieli. Oikeaoppinen tankkaus tähtää siihen, että lihasten glykogeenivarastot täyttyvät ja silloin tulee kiinnittää huomiota hiilarien laatuun. Toki muutama herkku voi olla mukana tankkauspäivänä, mutta ne näyttelevät kuitenkin todella pientä osaa.

Proteiinin ja rasvan määrä pidetään tankkauspäivänä todella maltillisena. Sopiva määrä hiilareita naiselle on noin 400-800 grammaa hiilihydraatteja. Tankkauksen määrä on yksilöllinen juttu ja selviää kokeilemalla. Joskus lihas täyttyy helpommin ja joskus täytyy todellakin syödä hiilareita runsaasti. Paino nousee tankkauksen jälkeisinä päivinä, mutta jos tankkaus toimii niin se laskee ennalleen tai jopa alemmas mitä se oli ennen tankkausta, muutaman päivän kuluessa. 

Hyviä tankkausruokia ovat esimerkiksi:

 • riisi
 • bataatti
 • peruna
 • marjat
 • karjalanpiirakat
 • patonki
 • kaura, -riisi, -tai mannapuuro
 • hedelmät 
 • hiilihydraattivalmisteet (malto)
 • hillo
 • pulla
 • kevytjäätelö
 • karkki
tankkauspaiva
Oma suosikkini tankkauspäivänä on jasminriisi kanelilla.

Voiko tankkauspäivänä treenata?

Tankkauspäivänä olisi hyvä levätä mahdollisimman paljon, jotta et kuluta kovalla vaivalla tankattuja hiilareita samantien pois. Jos kuitenkin haluaa mennä salille, voi tehdä lyhyen pumppitreenin.

Itse kävin tänään salilla pumppaamassa pienillä painoilla koko kropan läpi, joka edesauttaa hiilarin kulkeutumista lihakseen. Käytän samaa kikkaa myös yksi tai kaksi päivää ennen fitnesskisoja, jolloin tankkauksen neste jää oikeisiin paikkoihin.

Jos salille ei huvita mennä niin voit ihan hyvällä omallatunnolla maata vaikka peiton alla koko päivän 🙂

Odotan innolla tankkauksen vaikutuksia, koska tulokset tulevat näkymään tätä seuraavina päivinä. Tiedossa on siis varmasti tehokkaita treenejä! 

Edellisessä postauksessa bikini fitness karsintojen tulokset ja omaa analyysia niistä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.