Tammikuun lopussa uusi maa, uudet kujeet

Onko täällä muita, jotka kärsivät kaamosväsymyksestä? Voin meinaan ainakin itse sanoa ihan rehellisesti kärsiväni todella paljon tästä loputtomasta pimeydestä. Monina aamuina tuntuu siltä, että olisi ihan muissa maailmoissa kun joutuu repimään itsensä pimeyden keskellä sängystä ylös. Olen sitä mieltä, että ihmistä ei ole edes tehty elämään tällaisessa pimeydessä tai ilman auringon D-vitamiinia!

Ei varmasti missään maassa työnteko ole yhtä juhlaa, mutta veikkaan ettei kovin monessa muussa maassa nähdä niin paljon mutrusuisia aamumetro-matkustajia kuin täällä meillä Suomessa (joiden joukkoon varmasti myös itse kuulun ainakin kahdeksan aamuina)

Saan jotain ihmeellistä tyydytystä siitä, kun katson tilastoja miten valon määrä alkaa lisääntyä joulukuun 22. päivän jälkeen. Onneksi tästä pimeydestä on kuitenkin mahdollista päästä pois ja olenkin tämän viikon aikana punonut suunnitelmia hyvän ystäväni kanssa. Saimme tehtyä päätöksiä ja sain myös vihreää valoa lyhyelle palkattomalle vapaalle töistä. Lähdemme siis tammikuun lopussa Dubaihin, joka olikin niiden matkakohteiden joukossa, joita mietin jo aiemmin. 

dubai-tower-arab-khalifa-loma-tammikuu

Matkalla olemme näillä näkymin yhdeksän päivää, jossa ehtiikin hyvin tehdä kaikenlaista. Jos vain olisi mahdollista niin lähtisin Thaimaahan kahdeksi viikoksi, mutta täytyy mennä tilanteen mukaan. Olen varma, että tämäkin loma antaa rutkasti energiaa jaksaa kesälomaan asti, joka tulee mitä todennäköisimmin olemaan seuraava lomani.

Olen kuullut ristiriitaisia kertomuksia Dubaista ja siellä lomailusta. Toiset rakastavat Dubaita ja toiset eivät oikein lämpene sille. Siellähän ei ilmeisesti ole kävelykatuja oikeastaan ollenkaan ja pienetkin matkat kuljetaan taksilla. Ystäväni on myös todella aktiivinen ihminen ja tuntuu varmasti aluksi hassulta, kun lomakohteessa ei voi käppäillä ympäriinsä vain ihastelemassa paikkoja. Kulttuurien erot tulevat näkymään jonkin verran, mutta en ajattele sitä negatiivisella tavalla. Maassa ollaan maan tavalla.

dubai-matka-tammikuu

Tarkoituksena on ottaa jokin mukava hotelli, jossa on kuntosali niin kävelyttömyydestä kertyvää energiaa pääsee purkamaan. Dubaihan on tunnettu shoppailukaupunki, joten liikuntaa tulemme varmasti kyllä saamaan myös shoppailun merkeissä 😀

Olen varautunut siihen, että jotkin tuon maan ominaisuuksista saattavat ärsyttää, mutta silti on pakko edes kerran elämässään nähdä tuo eeppinen kaupunki. Lupaan kuvata siellä paljon ja tutustua erilaisiin paikkoihin! Matkakuulumisia tullaan myös varmasti kuulemaan täällä blogissa.

Vaikea edes kuvitella miltä tuntuu päästä keskellä talvea lämpöön ja valoon. Itse olen ainakin sellainen, että mun koko kroppa ja mieli heräävät eloon, kun pääsen valoon. On ihana lähteä reissuun, kun talvi on pimeimmillään. Voisin oikeasti elää koko vuoden sellaisessa kevään tai kesän valoisuudessa ja lämpötilassa. Ehkä vielä joku vuosi olen kaikki talvet kaukana täältä Suomessa ja kevään, kesän sekä syksyn kotimaassa 🙂

 

 

Kommentit (2)
  1. Itse oon vähän eri mieltä tuosta, että siellä ei voi liikkua jalkaisin. Nimittäin riippuu ihan alueesta :). Meillä oli hotelli esim Marinan alueella ja paljon käveltiin ja vuokrattiin jopa polkupyörät ja puoli päivää ajeltiin niillä. Toki välimatkat esim kauppakeskuksiin ja nähtävyyksiin voi olla pitkät, mutta siellä on hyvä ja selkee metro. Eli taksia ei tarvi välttämättä ollenkaan.

    1. pauliinafitworld
      16.12.2018, 08:22

      Oih, täytyykin siis tsekkailla millaisia hotelleja tuolla Marinan alueella on. Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *