Syyt miksi en kaipaa fitnesslavoille

Syksyn kilpailukausi lähestyy jälleen ja yhä enenevissä määrin voi nähdä kilpailuun valmistuvia kilpailijoita, jotka ovat toinen toistaan kireämmässä kunnossa. Ehdin itse kilpailla yhteensä lähes kymmenessä kilpailussa, jos lasketaan mukaan karsinnat, SM-kilpailut ja kansainväliset kilpailut. Kilpailin yhteensä 4 vuotta 2013-2018 välisenä aikana. Tuohon aikaan on mahtunut paljon periksiantamattomuutta, valmistautumista, iloa, pettymyksiä ja upeita kokemuksia. Vaikka kyseessä olisi vain karsinta, tulee kilpailuun valmistautua huolella ja varsinkin kilpailujen lähestyessä kilpailulle tulee annettua kaikkensa, varsinkin jos haluaa menestyä. 

ben-weider-bikini1
Ben Weider kv-kilpailu syksyllä 2016
SM-kolmikko

Muistan kyllä hyvin ajat fitnesskilpailemisen parissa, vaikka viimeisestä kilpailusta alkaa olla pian kaksi vuotta aikaa. Täytyy myöntää, että kyllä se elämä pyöri todella paljon oman navan ympärillä ja siinä kärsi ihan koulukin kun kisoihin tuli panostettua niin paljon. Niin se varmasti menee monen muunkin kilpaurheilun kohdalla ja silloin läheisten täytyy yrittää ymmärtää halua kilpailla. 

Tunnen siirtyneeni aika kauas fitnessmaailmasta, vaikka itse valmennan aktiivisesti asiakkaita. Kauaksi sillä tavalla, että teen niin paljon asioita, joita en kilpailuvuosinani tehnyt. Voin ihan hyvin käydä ulkona syömässä, jättää menemättä treeneihin jos on yksinkertaisesti vain väsynyt, matkustan ilman stressiä siitä olenko syönyt ruokavalion mukaan, mulla on enemmän aikaa läheisille ja kaikille muille asioille elämässä. 

ben-weider-backstage
Kyllä kasvoistakin näkee, että rasvat oli alhaalla 😀
Kisaposejen hiomista kisaviikolla

Osittain on jopa pelottavaa miten laajana uusi maailma avautui sen jälkeen, kun lopetin kilpailemisen. Aluksi olo tuntui tyhjältä, kun arkea eivät täyttäneet loputtomat treenit ja ruokien preppailut. Olen sellainen ihminen, että jos mulle johonkin on intohimo niin panostan siihen sitten täysillä ja niin oli myös fitnesin kohdalla. 

Koen kuitenkin, että kilpailemisella on ollut myös paljon positiivisia vaikutuksia. Olen tottunut painamaan vaikka läpi harmaan kiven ja ymmärrän myös miltä asiakkaistani tuntuu kun he kamppailevat viimeisten kilojen kanssa. Tiedän, että se ei ole todellakaan helppoa. Arvostan suuresti kaikkia kilpailijoita, koska tiedän millaisen työn he ovat lavalla olon eteen tehneet. 

Koen, että en itse aio enää astua fitnesslavoille, koska en halua viedä kroppaa ja mieltä enää niin äärirajoille. Olen löytänyt tasapainon omassa elämässä ja tällä hetkellä haluan panostaa uraan, tulevaisuuteen ja mahdollisesti myös perheeseen. En halua sitouttaa itseäni kilpailemiseen, koska se leikkaa monia tärkeitä asioita pois elämästä. 

fitnessclassic2017-bikini-pauliinapakarinen
Viimeiset kilpailut: Fitness Classic 2017

Näen fitnesissä kilpailemisen myös loputtomana taivaleena, jossa ei ole koskaan tyytyväinen itseensä. Toki treenaamisessa on sama juttu, myös nyt kehitän jatkuvasti itsessäni jotain lihasryhmää tai osa-aluetta, mutta fitnesskilpaileminen ei anna armoa, jos haluaa etsiä tasapainoa ja välillä myös rauhoittua. 

Mulla ei itselläni ollut koskaan mitään ongelmia terveyden kanssa kun kilpailin, mutta kyllähän siinä riskit ovat olemassa kun naisvartalo viedään niin rasvattomaksi. Siinä on myös yksi syy miksi en halua riskeerata mitään. 

Seuraan kuitenkin pienellä mielenkiinnolla myös tulevia kisoja, mutta itse Fitness Expoon tuskin olen menossa. Tällä kertaa tyydyn kotisohvalta katsomaan kisoja 🙂

Edellisessä postauksessa pohdin: loppuvatko valmennushommat tähän

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *