Syyt miksi en aio mennä kisoihin

Blogini on ollut nyt kesällä selkeästi hiljaisempi. Osittain se johtuu varmasti siitä, että olen matkustanut lähes koko kesän ympäri Eurooppaa ja myös Suomea ja nettiyhteys ei ole hyvä joka kolkassa maailmalla. Osittain se johtuu myös siitä, että käyn tällä hetkellä läpi isointa kasvun vaihetta omassa elämässä, jonka olen koskaan käynyt läpi. 

Mennyt kesä on ollut monella tapaa silmiä avaava. En olisi pystynyt kokemaan niin paljon oivalluksia ilman kaikkia näitä reissuja ja ystäviä, joita olen tavannut niiden aikana. Olen ympäröinyt itseni ihmisillä ja ystävillä, jotka opettavat mulle uutta elämästä ja itsestäni joka päivä. 

Novalja, Kroatia

Olen huomannut, että ihmisillä on helposti tapana laittaa itsensä tiettyyn muottiin. Ajatellaan, että tietyn tien, ammatin, elämäntavan, valitsemalla tullaan onnelliseksi. Lähdin reissuille toisaalta hiukan uhkarohkeasti ja päätin, että katsotaan mitä tulee. Kun avaat sydämesi uusille ihmisille ja asioille, niin saat takaisin kaikista eniten. En odottanut mistään mitään vaan annoin jokaisen hetken näyttää, että mitä sille on tarjottavana. 

Olen aina ollut vähän sellainen, että en halua elää tiettyjen normien mukaisesti. Omakotitalo ja kultainennoutaja eivät ole mulle ainakaan tällä hetkellä niitä asioita, joista tulen onnelliseksi.

Tajusin nyt tämän viikonlopun neljännen ulkomaan reissun jälkeen tänä vuonna sen, että olen koukussa matkusteluun. Mielestäni se ei ole huono asia ja nyt kun voin mennä vapaasti, aion sen myös tehdä. Tänä vuonna on jo suunniteltuna ainakin yksi tai kaksi reissua. Haluan nähdä maailmaa vielä enemmän.

Matkustelusta tullaan hyvin itse otsikon aiheeseen, eli kilpailemiseen. Pelkästään jo kisadieetti on sellainen asia, että sen aikana spontaanisti ja seikkailumielellä toteutettu matkustelu on hankalaa. Tällä hetkellä en halua, että mikään estää mua lähtemästä reissaamaan uudelleen ja uudelleen. 

split podstrana
Splitissä Heinäkuussa

Ymmärsin reissussa sen, että olen ottanut koko fitneksen liian tiukkapipoisesti. Jos nyt aletaan miettiä 5 vuotta tästä taaksepäin niin ne ovat olleet tälläisiä: 

 • treenejä 5 kertaa viikossa
 • yksi lepoviikko vuodessa
 • tarkka ruokavalio vuoden ympäri
 • kilpailut vähintään kerran vuodessa ja tänä aikana kuusi loppuun vietyä kisadieettiä
 • rahaa tähän hommaan on mennyt monta tonnia, en halua edes alkaa laskemaan

Olenko kuitenkaan kehittynyt mitenkään ultimaalisesti? Tai olenko ollut onnellinen koko tuon ajan? Molempiin kysymyksiin vastaus on, en ole.

Viime syksyn kisadieetillä. Tiukassa kunnossa kyllä mutta olinko onnellinen?

Jos aletaan miettiä ensinnäkin kilpailemisen fyysistä puolta ja mitä liian alhaiseen rasvaprosenttiin vieminen tekee naisvartalolle, niin löydetään jo monia hyviä syitä, miksi ei pitäisi kilpailla niin usein.

Kyllähän jokainen kisadieetillä oleva on väsynyt, vaikka sitä ei välttämättä ääneen sanottakaan. Kun rasva alkaa olla vähissä naisen kehosta, muuttuvat myös kasvot luiseviksi ja harmaiksi. Muistan kyllä ne väsyneet kasvot, jotka katsoivat mua viime syksyn kisadieetillä peilistä, jossa rasvat vietiin liian alas.

Polvia alkoi särkeä treeneissä, jalat turposivat helposti, paikkoja kolotti. Keholla ei ollut enää mitään, millä suojata itseään. Nämä ovat niitä asioita, joita pidetään pieninä varsinkin nuorten naisten keskuudessa. Lavalle halutaan päästä keinolla millä hyvänsä ja kärsitään ”oloista” hiljaa ja yksin. Tämä on yksi syy, miksi haluan ensin rakentaa ainakin vähintään sen kolme kiloa lihasmassaa lisää, pitää välidieetin ennen varsinaista dieettiä ja sitten vasta lähteä kisadieetille.

1,5 viikkoa ennen kisoja. Liian kireäksi viety kroppa ja väsymys

Kesä antoi uutta näkökulmaa myös tälle asialle. Itse pidän tästä pehmeämmästä lookista. Olo on naisellinen, iho näyttää hyvältä, ruoka on hyvää ja sitä saa syödä paljon kun treenaa lujaa (treenit eivät ole hävinneet mihinkään). Rakastan itseäni myös tälläisenä ja se on kaikista tärkeintä. Ja se, että olen terve!

Tajusin myös sen, että hermosto on ollut todella kovilla, koska kroppa ottaa treeniä nyt älyttömän hyvin vastaan kuukauden treenitauon jälkeen. Tästä voisi heittää ilmoille kysymyksen, että olisiko jatkossakin hyödyllistä pitää kerran vuodessa kuukauden tauko, kun koko vuoden ympäri treenaa melkein joka päivä?

Moni on tullut mulle sanomaan, että onpa rohkeaa, kun en menekään kisaamaan. Olen kasvanut ihmisenä niin paljon vuoden aikana, että en oikein ymmärrä tuota lausetta. Mielestäni siinä ei ole mitään rohkeaa, että tekee asioita, jotka tuntee itsellensä sillä hetkellä hyvältä. Mielestäni jokaisen pitäisi uskaltaa tehdä sellaisia asioita ilman, että jonkun toisen täytyy aina näyttää mallia!

Itse en ainakaan elä elämääni ketään muuta kuin itseäni varten. Okei, ehkä siinä on osasyynä se, että kyllähän tuolla hyllyllä on muutama pokaali ja myös pari SM -mitalia, eli potentiaalia löytyy ja ehkä moni sen vuoksi odottaa multa kilpailupäätöstä.

bikini fitness valmennus
Elämää pitää elää itseään varten!

Täytyy kuitenkin muistaa, että kyseessä on esteettinen laji, joka tarkoittaa sitä, että lavakuntoon ei päästä ilman rasvatonta lookia, joka ei ole aina se kaikista terveellisin tila. Tässä lajissa täytyy osata tehdä järkeäviä päätöksiä ja punnita mistä on valmis luopumaan, koska pakostikin jostakin täytyy luopua, kun kisadieetille lähtee. 

Musta tuntuu, että tulen kilpailemaan vielä joskus, mutta tämä tai ensi vuosi ei ole se vuosi.

Mulla alkaa elokuun lopussa koulu, jonka haluan saada kunnialla loppuun.

Sen lisäksi omalla firmalla menee hyvin (kantsii muuten käydä tykkäämässä kuvasta Wellcampin Facebook -sivuilla niin pääset mukaan kahden 149 euron arvoisen ruokavalio -ja treeniohjelma -paketin arvontaan).

Mulla ja Maijalla alkaa pian uusi juttu, johon myös te lukijat pääsette mukaan ja siitä lisää pian.

Mua pyydetään joka viikko ulkomaille ja varsinkin Amerikkaan erilaisiin kuvauksiin ja tarkoituksena on tehdä lisää fitnessmallin hommia täällä Suomessa ja ulkomailla. Jos kaikki menee hyvin niin lähden keväällä työmatkalle Amerikkaan.

Niin kuin aiemmin sanoin niin matkoja on suunniteltu jo tälle vuodelle lisää ja ensi kesänä aion olla reissussa ainakin 1,5 kuukautta. Matkasuunnitelmia on tehty myös jo sinne, mutta palataan niihin myöhemmin. Nyt odotan innolla arkeen ja töiden pariin paluuta!

bikini fitness valmennus helsinki

Moni on ottanut jo osaa Kesäkiloista -eroon kampanjaan, jossa saat räätälöidyn ruokavalion -ja treeniohjelman hintaan 49€.

Ohjelmat räätälöidään omaan arkeen sopiviksi, eli jos pääset treenaamaan kaksi tai kolme kertaa viikossa niin se on ihan yhtä hyvä vaihtoehto kuin neljä kertaa viikossa. Ruokavalio on mahdollista saada sekavaliona, maidottomana, gluteenittomana tai vege -versiona ja myös siinä otetaan toivomukset huomioon.

Tilaa valmennus suoraan multa laittamalla sähköpostia: pakarinen.pauliina@gmail.com tai käy tsekkaamassa nettisivuilta tämän hetkiset valmennukset!

Edellisessä postauksessa kerroin matkatunnelmia Tallinnasta!

 

Kommentit (9)
 1. Luettelit juuri niitä asioita, miksi itselläni on ollut nyt pidempi tauko kisaamisesta ja olen nauttinut tästä todella paljon. Vaikka treenaan tälläkin hetkellä säännöllisesti ja tavoitteellisesti, huomaan tarvinneeni pientä taukoa täyspäiväisestä urheilijaelämästä tarkkoine syömisineen ja aikatauluineen. Nyt kun on ollut siitä erossa, sitä taas osaa kaivata kovasti. Haluan vielä ehdottomasti kisata, sillä tuntuu, etten ole kahden kisakauden aikana päässyt vielä näyttämään täyttä potentiaaliani.
  Luulen, että pieni tauko kisaamisesta tekee sinulle todella hyvää <3
  – Jade // http://jadeyolanda.fi/

  1. pauliinafitworld
   9.8.2017, 17:14

   Uskon sen, että kisakipinä kyllä syttyy, ei sitä turhaan kilpaurheilijoita olla. Ja tuossa olen ihan samaa mieltä, että et ole vielä päässyt näyttämään sun täyttä potentiaalia! 🙂 Ihanaa kesää sinne <3

 2. Kiitos ihanasta kirjoituksesta. Sinusta saa sen käsityksen, että olet fiksu ja osaat suhtautua treenaamiseen ja kilpailuun tosi terveellä tavalla. Vaikka se on iso osa elämää, niin on paljon muutakin. Elämässä on niin paljon asioita joista nauttia.
  Tuolla asenteella menestyt varmasti sekä urheilijana että ihmisenä. Osaat ja uskallat tehdä asioita, jotka tuo todellista hyvää oloa ja onnellisuutta.

  1. pauliinafitworld
   9.8.2017, 17:13

   Voi vitsit miten ihana kommentti, kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *