Suurin este muutokselle olet sinä itse

Mä oon pohtinut paljon viime aikoina mun elämää ja kaikkia sen osa-alueita. Mä en ole täysin tyytyväinen niihin kaikkiin. Mä olen sellainen ihminen, että jaksan kyllä tehdä asioita tunnollisesti hyvinkin kauan, vaikka en saisi niistä irti itselleni mitattavaa hyötyä. Joskus kun vain töitä täytyy tehdä ja jostain on se oma elantonsa tienattava.

Mulla on tapana pohtia sitä, että miltä haluan mun elämän näyttävän vaikka viiden vuoden päästä. Toki ei ole hyödyllistä suunnitella kaikkea valmiiksi, koska tässä vuosien saatossa on huomannut, että asiat ja ajatukset saattavat muuttua jo vuodenkin sisällä hurjasti.

Mulla on kuitenkin suurempia kokonaisuuksia, joita kohti haluan mennä joka päivä. Yksi niistä on se, että haluan tehdä asioita, joista nautin.

Mä olen itse ollut työelämässä oikeastaan noin 15-vuotiaasta asti osa-aikaisena tai kokoaikaisena. Olen tehnyt erilaisia asiakaspalvelu, myynti -ja markkinointitehtäviä, joissa osaamista on sen verran, että jos laittaisin työn haun päälle, niin varmasti ihan joku hyväpalkkainen työpaikka olisi mahdollista saada.

Mä olen tehnyt myös töitä, joista en varsinaisesti nauti. Kun olen ollut sellaisessa tilanteessa tarpeeksi pitkään ja olen turhautunut liikaa, olen irtisanonut itseni. Monesti ne ovat olleet hyviä päätöksiä. En suostu jumiutumaan paikalleni ja pyrin aina saavuttamaan vähän enemmän.

Mä olen tässä pohdinnoiltani alkanut löytää sitä suuntaa, johon haluan mun omaa elämänpolkua viedä.

Mä en olisi vuosia sitten uskonut, jos joku olisi tullut mulle sanomaan, että ”hei, susta tulee vielä yrittäjä”.

Olen toiminut yrittäjänä vasta alle vuoden, mutta olen oppinut sinä aikana ihan älyttömästi asioita. Yrittäjyys on kasvattanut mua henkisesti todella paljon. Yrittäjyys on välillä rankkaa ja sisältää myös paljon vastuuta. Olen vastuussa omista työajoistani, asiakaslupauksesta ja virallisten asioiden hoitamisesta.

Kun teen mun asiakkaille valmennuksia, en koe tekeväni töitä. Sen vuoksi saatan tehdä ohjelmia tai vastailla sähköposteihin jopa myöhään illalla. Itseasiassa tykkään tehdä töitä aamun tunnit aamupäivään asti ja seuraava inspiraatio tulee yleensä myöhään illalla ja saattaa kestää yömyöhään asti 😀 Mä saan niin paljon irti siitä, että voin auttaa ihmisiä löytämään sen elämänilon ja hyvinvoinnin elämään takaisin. Mä oikeesti monesti jopa liikutun kyyneliin niistä tarinoista, joita asiakkaat mulle kertovat.

Kokopäiväiseen yrittäjyyteen lähteminen pelottaa, se täytyy sanoa. Olen pohtinut asiaa monelta kantilta ja olen päättänyt, että sitä pelkoa pitää vain hyödyntää voimavarana. Pieni pelko persuuksissa tulee tehtyä töitäkin kahta kovemmin 🙂

Mä olen päättänyt, että ensi vuosi tulee olemaan vuosi, jolloin pyrin tekemään vain asioita, joista nautin.

Mä aion lanseerata erään brändin, josta tulen varmasti täällä blogissakin kertomaan lisää, kun sen aika on. Mulla lentelee perhosia vatsassa pelkästä ajatuksesta. Siitä tiedän, että nyt teen jotain, johon mulla on oikeasti intohimo ja haluan antaa sille kaikkeni. Se on vähän sama juttu, kuin salitreeninkin kanssa. Odotan illan salille menoa jo aamulla herätessä. Mulla lentää monesti perhosia vatsassa pelkästä ajatuksesta, että pääsen vetämään elämäni kovimman treenin 😀 Kuulostaa varmaan ihan pimeältä, mutta se on se liekki, joka palaa mun sisällä silloin, kun teen asioita, joista koen mulle olevan ”henkisesti hyötyä”.

Mä olen sitä mieltä, että raha ei tee ihmistä onnelliseksi. Toki tietty peruselanto tulee olla, mutta olen itse henkilökohtaisesti sitä mieltä, että suurimman onnen löytää sellainen ihminen, joka saa tehdä asioita, joista nauttii ja joka saa toteuttaa omia intohimojaan työssä ja sen ulkopuolella. Rutiinit ovat hyvästä, mutta ne tappavat myös helposti luovuuden. Rutiinien alla elävä ei ehkä edes tiedä vapauden tunteesta, joka on mahdollista saavuttaa. Mä huomaan saavani isoimpia inspiraation puuskia, kun saan vähän välimatkaa hektisestä arjesta.

yrittäjyys

Mä olen aina ollut unelmoija. Mulla on isoja ja pieniä unelmia, joista haaveilen. Sitten on olemassa myös tavoitteita. Jos unelman haluaa saavuttaa, siitä pitää tehdä tavoite. Tavoite on sellainen, jonne kiivetään askel askeleelta. Sillä tavalla unelmista voi tulla totta.

Suurin este muutokselle olemme me jokainen itse.

Meidän mieli kertoo meille hyvin helposti, että sinusta ei ole tähän. Tuo ääni täytyy vaimentaa ja uskoa itseensä. Mun isä on aina sanonut mulle ja sanoo edelleen, että ”teet vain omaa juttuasi, äläkä kuuntele muita, se kantaa pitkälle”. Tätä neuvoa olen aina noudattanut ja olen sen hyväksi todennut. Täytyy luottaa omaan visioon ja että se vie kyllä siihen oikeaan suuntaan.

Mun motto onkin ollut aina: unelmat on tehty toteutettaviksi <3

 

Kommentit (1)
  1. Taru Mari/www.lily.fi/blogit/stuff-about
    18.11.2016, 18:42

    Ihana teksti.:) Näin se on. Itsekin pohdiskellut näitä asioita viime aikoina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *