Kun sun on pitänyt rakentaa itsetunto täysin alusta

Tämä tulee nyt olemaan todella henkilökohtainen teksti ja hiukan varoen kirjoitan tämän. Mun on kuitenkin pakko päästä purkamaan näitä ajatuksia, joita olen pyöritellyt mielessä jo monen kuukauden ajan.

Täytyy sanoa, että henkisesti viime kuukaudet ovat olleet hienoja, mutta samalla todella raskaita. Tekee kipeää kirjoittaa tästä aiheesta ja tekee kipeää pohtia sitä. Toivottavasti osaan muotoilla tämän oikein, jotta tekstistä saa jotain selkoa. 

Itsetunto on sellainen asia, jonka pitäisi alkaa rakentua jo ihan pienestä lapsesta asti. Varsinkin näin naisena tässä kovassa maailmassa olisin kovasti halunnut, että itsetunto olisi ollut hyvä jo pienestä pitäen.

Olen saanut paljon aikaan nuoresta iästäni huolimatta ja se johtuu varmastikin siitä, että mulla on itseluottamusta. Olen aina ollut itsevarma ja sillä pötkii todella pitkälle ja saavuttaa isoja asioita. Mutta itseluottamus ja itsetunto ovat kaksi täysin eri asiaa.

Voit saavuttaa loputtomasti hienoja asioita, mutta et osaa olla onnellinen, jos itsetunto ei ole itseluottamuksen kanssa samalla tasolla.

Tuntuu kamalalta sanoa tämä, mutta mä olen vasta viime kuukausien aikana oppinut rakastamaan itseäni. Olen oppinut arvostamaan itseäni ja se on näkynyt monessa asiassa elämässä.

Mun arvostus itseäni kohtaan on ollut vielä heikompaa muutamia vuosia sitten, jolloin ajauduin haitalliseen parisuhteeseen. Suoraan sanottuna väkivaltaiseen parisuhteeseen, jossa olin vain toisen vallankäytön väline.

Jostain ihmeestä sain voimia lähteä tuosta suhteesta. Se ei todellakaan ollut helppoa, kun toinen ihminen oli polkenut jo valmiiksi matalalla olevan itsetunnon alas ja sai minut ajattelemaan, että minusta ei ole mihinkään. Voi että miten vaikeaa oli tehdä päätös lähteä ja kuinka selkeästi nyt näenkään tuonkin tilanteen ja ajanjakson elämässäni. 

Ajauduin vahingolliseen suhteeseen, koska en arvostanut itseäni tarpeeksi. Olen ymmärtänyt viime kuukausien aikana sen, että en tarvitse ketään toista ihmistä siihen, että arvostan itse itseäni.

Elämänkuvani on muuttunut aivan täysin. En enää nää ympärillä arvostelevia katseita, joita olen jostain syystä koko elämäni ympärilläni nähnyt. Nään kauneutta ja elämän kokonaisena mahdollisuutena tehdä juuri niitä asioita, joista nautin.

Olen tietyllä tapaa päässyt irti kaikista niistä odotuksista, joita mua kohtaan on ollut koko elämän. En enää tee asioita muille, teen asioita itselleni. 

Minut tekee todella surulliseksi ajatella, että missä oikein voisin olla nyt vielä pidemmällä, jos vahva itsetunto olisi ollut matkassa ihan pienestä pitäen. Miten paljon arvokkaampia päätöksiä olisin tehnyt ja miten paljon onnellisempi olisin ollut jo aiemmin.

Tuntuu, että mitä enemmän ikää mulle tulee, niin sitä enemmän pystyn nauttimaan itsestäni, tästä elämästä ja kaikista ihmisistä, joita siihen kuuluu. 

Näen vihdoin kaiken selkeästi. Haluan olla itselleni kiltti, enkä halua vaatia itseltäni liikaa. Kelpaan juuri sellaisena kuin olen.

Koskaan ei voi miellyttää kaikkia ja mielestäni tässä elämässä onkin tärkeintä, että olet tyytyväinen itseesi, koska itsesi kanssa olet tämän koko elämän.

En halua syyttää ketään, mutta kyllä tässä on täytynyt kovat läksyt oppia, jotta olen päässyt tähän pisteeseen itseni kanssa. Siitä olen jollain tapaa todella surullinen ja käsittelen asiaa sisälläni päivittäin. Joka päivä helpottaa ja saan voimaa siitä, että joka päivä tulen vahvemmaksi ja itsetietoisemmaksi sekä sitä myötä onnellisemmaksi. 

Olen sitä mieltä, että elämässä oppii uutta joka ikinen päivä. Sen vuoksi se onkin niin kaunista ja ihmeellistä. 

itsetunnon rakentaminen

 

Tsekkaa edellisestä postauksesta mun House of Brandon ale suosikit.

 

 

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Olet paljon kauniimpi ja freesimmän näköinen näin vähemmän meikattuna.

  2. perheestä se yleensä lähtee, miten kokee muut ja näkeekö arvostelevia silmiä, ja itsetuntemus luottamus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *