Suhtautumiseni alkoholiin

Sain pari päivää sitten kysymyksen lukijalta, että mikä on suhtautumiseni alkoholiin.

Silloin kun käyn juhlimassa, on lähes normi, että joku blogini lukija tulee juttelemaan ja usein myös hämmästelemään sitä, että voin ihan avoimesti ja rennolla otteella juoda alkoholia. Menen noista kommenteista aina vähän hämilleni, koska niin kuin ruoka – myös alkoholiin suhtaudun rennosti.

Jos lähden juhlimaan (jota teen kuitenkin harvoin) niin en kyllä silloin kuppiin sylje. Ymmärrän myös ihmisiä, jotka eivät halua alkoholia juoda ollenkaan, koska ainakaan liiallisuuksiin mennessä alkoholissa ei ole mitään hyvää.

Alkoholi-Matka-kreeta-kuohuviini-tervey

Alkoholi-Mielipide-terveys-personaltrainer

Vaikka en sylje kuppiin, pyrin silti aina juomaan fiksusti enkä halua örveltää kaupungilla ympäri päissäni. Se on mielestäni yksi kamalamman näköisiä asioita, joita on olemassa. Monessa ihmisessä alkoholi aiheuttaa aggressiivisuutta ja baarin edustalla sulkemisen jälkeen uhoavat miehet tai jopa naisetkin ovat siitä hyvä esimerkki. Pakenen tuollaisia tilanteita viimeiseen asti. Mielestäni bileilta on silloin onnistunut, kun kaikki lähtevät kotiin hyvillä mielin. 

Näin reissussa ollessa alkoholia tulee juotua muutaman juoman muodossa päivänä jos toisenakin enkä koe siitä huonoa omaatuntoa, koska tiedän aina palaavani rutiineihin.

Sangria-Alkoholi-kreeta-hyvinvointi

Alkoholi-Sangria-kreeta-personal-trainer

Mielestäni silloin tulee huolestua, jos alkoholin avulla pakenee oikeita ongelmia eikä kykene selvittämään niitä esimerkiksi puhumalla. Mulla ainakin alkoholin nauttiminen alla päin saa olon vain entistä masentuneemmaksi.

Koen, että suhtaudun alkoholiin fiksusti ja määrät, joita juon ovat pieniä. Tässäkin asiassa pätee mielestäni hyvin kultainen keskitie.

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (4)
 1. Apua, ootko sä Kreikassa nyt :0 siellähän on ne hirveet metsäpalot! Onneks ette oo siellä mantereella kuitenkaan?

  1. pauliinafitworld
   24.7.2018, 18:44

   Ollaan Kreetalla onneksi

 2. Kiitos avoimuudesta! Niin moni ”fitnestyyppi”kun tyrmää alkoholin kokonaan,kehitys kunto kaikki menee täysin pieleen jos sitä juo..itse tykkään hyvän ruoan kanssa juoda lasin kaksi viiniä..baarikeikat on harvinaisia. Enkä ole tällä käytöllä kyllä huomannut huonoja vaikutuksia kropassa. Reissussa taas huomasi välimeren erilaisen juomakulttuurin, sielä kun työpäivän aikanakin lounaalla nautitaan viiniä ruokajuomana..täälä kun niin tekisi niin varmasti potkut töistä ja juopon leima otsaan😖..

  1. pauliinafitworld
   24.7.2018, 18:43

   Tiedän niin mitä tarkoitat! Mun mielestä liian mustavalkoinen ajattelu ei johda mihinkään. Olen myös itse joskus ollut tosi mustavalkoinen myös tässä asiassa, mutta oma kokemus on näyttänyt, että kunnossa voi kyllä pysyä vaikka joskus ottaa pari lasia viiniä. Joo älä muuta sano, sais ihan varmasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *