Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Suhtaumiseni alkoholiin ja miten minä vaihdan vapaalle

En ole varmaan koskaan puhunut täällä blogissa suhtautumisestani alkoholiin. Olen puhunut sivulauseessa juhlimisesta ja vapaalle vaihtamisesta, mutta alkoholia en ole koskaan erikseen käsitellyt.

Aion tänään vaihtaa vapaalle ja mennä Colorseihin, jotka järjestetään pitkästä aikaa Helsingissä. Odotukset ovat aika suuret, koska olen vuosia sitten käynyt kyseisessä tapahtumassa, joka oli silloin sen ajan kuumimpia tapahtumia konemusiikin saralla. Rakastan konemusiikkia yli kaiken ja viime kesänä pääsin monelle isolle festarille kuuntelemaan maailman isoimpia dj:itä. Samat suunnitelmat ovat kesää varten myös tänä vuonna ja tavoitteena on nähdä artisteja maailmalla ja Suomessa myös tänä vuonna. 

Ibiza-Boraboraclub
Kuuluisalla Ibizan Bora Bora clubilla
Kroatia-Split-ranta
Festareiden ohessa ehtii nauttia auringosta ja lämmöstä

Käyn juhlimassa oikeastaan aika harvoin, ehkä kerran kahdessa kuukaudessa. Juhlimisen harvuuteen ei ole syynä se, että välttelisin juhlimista tai alkoholia, vaan yksinkertaisesti se, että Suomessa järjestetään vain harvoin tapahtumia, joissa haluan käydä.

Perus baareissa en ole käynyt taas varmaan vuoteen, enkä aio mennä. En koe saavani niistä mitään irti. Ihmiset jäpittävät pöydässä ja suuresta osasta varsinkin nuorista naisista näkee, että baariin ollaan tultu vain näyttäytymään, eikä osata oikeasti nauttia vain hetkestä tai esimerkiksi musiikista, joka on itselleni festareilla se merkittävin asia. Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä helpommin näkee sen epävarmuuden, mikä nuorilla naisilla on.

Olimme ystävien kanssa viime kesänä reilireissulla pelkällä käsimatkatavaralla ja mukana oli vain muutama vaatekappale ja vain pieni osa kosmetiikkatavaroista. Siinä vaiheessa, kun vaihtoehtoja vaatteissa tai meikeissä ei enää ollut, annoit asian olla ja keskityit vain nauttimaan hetkestä. En katsonut peiliin tuolla reissulla montaakaan kertaa ja se jos mikä oli vapauttavaa. 

Kroatia-Split-maija-pauliina
Parasta on jakaa hetket hyvien ystävien kanssa
Kroatia-Novalja-hotelli
Chillailua altaalla koko kroppa sääskien puremana, kaikkeen sitä reilatessa törmää

Ihmisistä tulee helposti aivan erilaisia ihmisiä, kun he ottavat alkoholia. En voi sietää kovassa kännissä olevia ihmisiä tai ihmisjoukkoja. Varsinkin nuoret miehet osaavat olla varsin ärsyttäviä humalassa, eikä ole yhtään erikoista nähdä heitä uhoamassa ties miestä turhasta asiasta baarissa. En itse halua nähdä negatiivista energiaa, kun olen viettämässä iltaa ja siinä on myös yksi syy, miksi välttelen perus baareissa käymistä. 

Rakastan tanssimista yli kaiken. Mikään  ei voita sitä tunnetta, kun musiikki valtaa kehon ja annat vain mennä ajattelematta mitään. Mulle tullaan usein sanomaan baarissa, että tanssin hyvin, koska nautin niin siitä hetkestä ja tunteesta. Hyvä fiilis ja varmuus omasta kehosta näkyy myös ulospäin. Tuollaisina hetkinä unohdan ihan kaiken muun ja sitä odotan myös tänään.

Kroatia-Novalja-kahvila
Hassu kahvila Novaljassa Kroatiassa. Tuossa oli mukava nauttia yksi drinkki, vilvoitella jalkoja vedessä ja katsella auringonlaskua
Novalja-Kroatia-matka
Ihana ranta Novaljassa, jossa näkyy ylemmässä kuvassa oleva kahvila
Kroatia-Split-matkustelu
Splitissä tyttöjen kanssa

Kun vaihdan vapaalle, niin todella teen sen. Tykkään nauttia viiniä hyvässä seurassa, kuunnella hyvää musiikkia ja valmistautua iltaan. Välillä tulee otettua vähän enemmän ja seuraavanana päivänä sen myös tuntee. En kuitenkaan koe siitä huonoa omaatuntoa, koska tiedän kuitenkin palaavani omiin rutiineihin pian. Tilaan usein pizzaa tai muuta pikaruokaa, kun olen krapulassa. Kanaa ja riisiä ehtii syödä arkena ihan tarpeeksi. 

Alkoholi voi kuitenkin olla myös paljon huonoja tunteita esiin tuova asia, jos lähipiirissä on sen ongelmakäyttäjä. Tekee pahaa miettiä, miten jotkut lapset joutuvat katsomaan täysin erilaista vanhempaa ja ihmistä, kun alkoholia nautitaan liikaa ja liian usein. Se tekee minut todella surulliseksi. Monesti ongelmakäyttäjä ei nää omaa ongelmaansa ja löytää sille aina perusteluja. Lapsille jää traumoja vanhemman alkoholinkäytöstä loppuelämäksi, jonka vaikutuksia saa sitten korjailla pahimmillaan loppuikänsä. 

Näin yhteenvetona voisi siis sanoa, että juhlin harvoin, mutta silloin on hienot juhlat tiedossa. En ole tiukkapipo alkoholin suhteen ja osaan vaihtaa myös vapaalle ja kun vaihdan, niin silloin todella nautin hetkestä. 

Edellisessä postauksessa: Muutoksen tuulet puhaltaa

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (4)

 1. Ninni

  Et käy baareissa, mutta usein baareissa tullaan sanomaan että tanssit hyvin 😉

  • pauliinafitworld

   Silloin kun käyn. Tässä taas tartutaan täysin turhaan yhteen sanaan

 2. Entinen epävarma nuori

  Mukavaa että olet löytänyt oman tapasi juhlia. Ymmättäthän kuitenkin että nuorten ihmisten epävarmuus on luonnollista ja usein ohi menevää. Ei sen arvosteleminen tai sille naureskeleminen tee kenestäkään toista parempaa. Tykkääthän itsekin keikistellä nättinä valokuvissa!

  • pauliinafitworld

   Tietysti on. Ja olen itsekin ollut ennen epävarma, mutta olisin kyllä mielelläni kuullut silloin joltain vanhemmalta ja viisaammalta, että älä stressaa, pinnallisilla asioilla ei ole merkitystä

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.