Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Someilluusio

Olen saanut viime päivinä paljon kiitosta siitä, että kerron rehellisesti mitä mulle kuuluu. Kirjoitin edellisessä postauksessa anemian oireista, jotka ovat saaneet minut voimaan todella pahoin jo monen viikon ajan. Myönsin, että en ole tällä hetkellä täysin terve ja sen vuoksi myös kovat treenit ovat pannassa.

Voi olla, että myös minun blogista saa välillä hiukan kiillotetumman kuvan todellisuudesta, koska ihan kaikkea ei viitsi tänne blogiin kirjoittaa. Moni saattaa näyttää somen kautta onnelliselta, menestyneeltä ja voittamattomalta superihmiseltä. Monesti totuus voi olla täysin toisenlainen.

someilluusio onnellisuus

Näin itse bloggaajana osaan suodattaa tiettyjä asioita ja tiedän, että kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää. Jos puhutaan esimerksiksi fitnesistä ja somesta, niin ennen kisoja some on täynnä onnellisien ja hymyilevien urheilijoiden kuvia. Dieetin viimeisillä viikoilla on energiaa vaikka muille jakaa ja kaikki on niin ihanaa. Voin kertoa, että tämä on hyvin harvoin se totuus. Moni fitnesskilpailjija kärsii kovasta väsymyksestä, pahoinvoinnista ja jopa unettomuudesta dieetin viimeisillä viikoilla. Ei ole yhtään tavatonta, että unettomuutta korjataan esimerkiksi unilääkkeillä tai jollain muilla kyseenalaisilla keinoilla. 

Toinen itseäni silmiinpistävä asia somessa ja sen illuusiossa ovat perhe -ja parisuhteet. Someen postataan kuvia onnellisista perheistä studioissa ja kotona. Nainen postaa kuvan kihlasormuksesta kun samaan aikaan mies viestittelee muiden naisten kanssa. Olen tämän ihan itse vierestä nähnyt ja on mielestäni todella surullista, millaiset tämän nykymaailman arvot ovat. Tuntuu, että monien arvomaailma on kääntynyt ihan päälaelleen, eikä arvosteta perinteisiä arvoja, kuten rehellisyyttä, kumppanuutta ja sitoutumista. Saan monesti kylmiä väreitä selatessani somea, koska ymmärrän, että totuus kuvien takana voi olla ihan toinen.

someilluusio

Ymmärrän, että tässä paineiden yhteiskunnassa ihmiset haluavat saada bloggaajista ja somesta energiaa omaan arkeen ja silloin iloisuus ja energisyys toimii. Näiden vaikutteiden omaksuminen voi olla myös vahingollista, kun alat myös omassa elämässäsi tavoitella superihmisen roolia.

Oli tietyllä tapaa helpottavaa myöntää, että en ole tällä hetkellä täysin oma itseni. Voi olla että tämä oma elämäntapani ja kilpaurheileminen ovat antaneet sellaisen vaikutelman, että väsymys ei koske minua. Olen kuitenkin ihan täysin normaali ihminen, jolla on ihan yhtä normaaleja ongelmia, kuin kaikilla muillakin ihmisillä.

Sillä hetkellä kun tunnet sitä kateutta tai vaikka ihailua elämästäni, on hyvä tiedostaa, että mikään ei ole mullekaan tullut koskaan ilmaiseksi. Töitä on saanut ja saa edelleen vääntää niska limassa joka ikinen päivä.

On kuitenkin yksi asia, joka saa vuodesta toiseen tavoittelemaan omia unelmia sekä tekemään töitä niiden eteen ja se on toivo ja usko tulevaisuuteen. Olen ollut aina optimistinen, välillä vähän liikaakin, mutta sanoisin, että olen sen vuoksi päässyt näin pitkälle.

Ja tiedättekö mitä? Joskus täytyy myös käydä siellä pohjalla, jotta osaa arvostaa elämän hyviä asioita. Omaan onnellisuuteeni riittää hyvin pienet asiat, jotka muodostuvat kaikesta muusta, kuin materiasta ympärillä. Ihmiset ja hyvää fiilistä tuovat asiat ympärillä ovat avaimeni onnellisuuteen. Sen vuoksi jaksan uskoa parempaan myös nyt, kun menee vähän huonommin. 

Pääset lukemaan tästä edellisen postauksen: Kannattaako stressaantuneena treenata?

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

Kommentit (2)

  1. Suvi

    Kummasti omaa terveyttä osaa arvostaa silloin, kun ei olekkaan ihan kunnossa. Vaikkakin olisi vain flunssa, niin kyllä silloin aina odottaa sitä että olisi jälleen energinen olo, eikä tekeminen rajottuisi pelkästään sohvalla löllimiseen. Toivottavasti anemiasi lähtee pois säännöllisin rautakuurein! 🙂

    • pauliinafitworld

      Olet niin oikeassa! Kiitos, päivä päivältä menee parempaan suuntaan, eiköhän kohta tule pientä helpotusta

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.