Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Seuraavan vuoden kisasuunnitelmat

Vuoden 2014 kisat on laitettu pakettiin jo muutama kuukausi sitten. Kun alan miettimään vuotta taaksepäin, niin en olisi ikinä uskonut, että saisin niin paljon hienoja mahdollisuuksia, uusia kokemuksia ja tutustuin todella mahtaviin ihmisiin kisailujen ja tapahtumien parissa.

Fitness Classic 2014, Bikini Fitness Juniorit ja vuoden ensimmäinen kilpailu 4.sija
Fitness Classic 2014, Bikini Fitness Juniorit ja vuoden ensimmäinen kilpailu 4.sija

Joitakin saattaa ehkä kauhistuttaa, kun kerron, millaisia kisasuunnitelmia minulla on seuraavalle vuodelle. Tarkoitus on siis kisata mahdollisimman paljon, koska tarvitsen jatkuvasti lisää kokemusta. Olen kehittynyt kilpailijana valtavasti näiden kolmen vuoden aikana. Joku sanoi minulle joskus, että ”kisaamaan oppii vain kisaamalla” ja ainakin omalla kohdallani se pitää täysin paikkaansa. En ajattele kilpailuja vain yhtenä tavoitteena, vaan ajattelen niitä isona kokonaisuutena. Analysoin aina viimeistä kilpailua ja katson kilpailukuvia ja videoita ja mietin, mitä voisin tehdä ensi kerralla paremmin. Tällä kertaa olen maltillisella off-kaudella, eli pyritään pitämään kunto kuitenkin aika siistinä, mutta kehittymään kuitenkin jatkuvasti. Olen sitä mieltä, että on täysin mahdollista kehittyä, vaikka kilpailisikin usein.

Valmentajan sanojen mukaan olen tällä hetkellä parin viikon päässä kisakunnosta. No, ehkä vähän kärjistetysti, mutta dieettini tulee alkamaan reilusti vasta ensi vuoden puolella. Maltillinen off-kausi mahdollistaa kilpailemisen usein, kun paino ei tule muuttumaan radikaalisti monta kertaa vuodessa. Näin homma pysyy vielä suht terveellisenä.

Nordic Fitness Expo Tampereen karsinnat syyskuussa, 2.sija
Nordic Fitness Expo Tampereen karsinnat syyskuussa, 2.sija

Kevään kisat olivat minulle tavallaan herätys, että minussa saattaa olla potentiaalia, kun vaan parannan esiintymistä ja pystyn pääsemään liiallisesta jännityksestä eroon. Rehellisesti sanottuna en uskonut, että olisin missään kunnossa verrattuna muihin. Eron ensimmäisiin kisoihini tajusin vasta kisakuvia katsomalla.

Olen aina ollut ja olen edelleen todella nöyrä kilpailija. En koskaan ajattele olevani parempi, kuin muut, koska tiedostan, että jokainen kilpailu on erilainen ja siinä voi loppujen lopuksi käydä mitä tahansa.

En tiedä, miltä vaikutan ulkoapäin, mutta läheiset ihmiset tietävät, miten vakavasti tämän kilpailemisen otan ja elämän yleensäkin. En pelkää näyttää tunteitani ja monet kerrat olen iloinnut tai jopa itkenyt lavan takana. Voin rehellisesti sanoa, että minulla on tässä pelissä oikeastaan kaikki, enkä häpeä ollenkaan myöntää sitä. Tämä on elämäntapani ja olen ylpeä siitä. Moni ei ymmärrä sitä omistautumista lajille ja saattaa pitää sitä itsekkäänä tapana elää. Olen kuitenkin rehellisesti aina sitä mieltä, mitä olen, enkä kaunistele asioita.

Nicole Wilkins Championships, Fitness Expossa, 6.sija
Nicole Wilkins Championships, Fitness Expossa, 6.sija

Nicole Wilkins kilpailu oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailuni. Tämän vuoden tavoitteena olikin, että pääsisin kilpailemaan kansainvälisesti. Yksi etappi saavutettu. Seuraava tavoitteeni on kilpailla kansainvälisesti lisää ja joku ehkä saattaakin arvata, mikä on siellä pohjalla piilevä unelma. Se, mistä varmaan jokainen urheilija haaveilee.

Seuraavan kerran tulen kilpailemaan keväällä Fitness Classicissa 19.huhtikuuta. Yleisessä sarjassa. Sarjan voittaja pääsee EM-kilpailuun. Ja kyllä voin myöntää, että olisi hiton hienoa päästä sinne edustamaan Suomea. Mutta tässä tulee taas esiin se nöyryys.  

Nicolen kisan jälkeen tiedostin, miten kova taso ulkomailla kisatessa on.

18.-20.9 on Arnold Amateur Europe Madrissa, jonne pääsee, kun on sijoittunut kahtena edellisenä vuotena kolmen parhaan joukkoon yleisessä sarjassa SM-kilpailussa. Se on keväästä seuraava kilpailu, jonne aion mennä.

Matkakassaa on jo alettu keräämään reissua varten ja aion myös bookata lennot ja hotellin viimeistään ensi vuoden alussa. Tiedän, että vastassa on siellä todella kovia tyttöjä, mutta minua motivoi pelkkä ajatuskin siitä. On oltava nöyrä, mutta ei pidä pelätä häviämistä. Ja koskaan ei saa luovuttaa.

Arnold Amateurin jälkeen tuleekin taas Fitness Expo ja SM-kilpailut, jonne todennäköisesti tulen pääsemään suoraan tämän syksyn sijoituksen perusteella.

Mielessä kuitenkin kutkuttaisi osallistua taas ensi vuonna Nicole Wilkins kilpailuun, koska tietojen perusteella se järjestettäisiin taas ensi vuonna. Siinä tapauksessa joutuisin todennäköisesti hakemaan kisaan karsintojen perusteella, joten se saa jäädä vielä harkintaan, jollei nyt jotain uutta tietoa ilmaannu.

SM-kilpailu Fitness Expossa lokakuussa, SM-pronssi.
SM-kilpailu Fitness Expossa lokakuussa, SM-pronssi.

Kuulostaa aika hurjalta, mutta itse nautin siitä, kun on tavoitteita, jotka motivoivat eteenpäin. Odotan innolla seuraavaa vuotta ja tulevia kilpailuja.

Ensi kevään kisoihin olenkin jo asettanut pieniä tavoitteita. Haluan nähdä kehitystä takareisissä ja pohkeissa, jotka ovat olleet vielä aika vaatimattomat. Sen lisäksi haluan parantaa edelleen esiintymistä ja varsinkin yleistä olemusta lavalla. Harjoittelen paljon ihan perus kävelytyyliä lavalla. Sen lisäksi haluan kehittää lookia kansainvälisempään suuntaan. Uudet bikinit on ainakin tulossa, koska vanhat ovat jääneet jo pieniksi. Kaikennäköistä on siis työn alla ja tälläiset välietapit vaan motivoi jatkamaan.

Tässä vielä lopuksi Nathalia Melo, jolla on mielestäni täydellinen bikinifysiikka. Tykkään lihaksikkaasta lookista. Tuossa riittää tavoiteltavaa vielä moneksi vuodeksi eteenpäin.

Nathalia Melo, IFBB Bikini Pro
Nathalia Melo, IFBB Bikini Pro

Kommentit (4)

 1. MissTaina

  Oot todella upea ja sulla on mahdollisuuksia vaikka mihin! Kateelliseks vetää tommonen body.
  On yks asia minkä palan halusta sanoa näin esteetikon silmin: uskon että uusien biksujen väri kannattaa valita enemmän ihon väristä poikkeavaksi! Joku kirkas väri joka erottuu paremmin kisaväri-ihosta korostaa parhaita puolia, ja samoin jos hiuksissa olis vähemmän punertava väri, uskon että kokonaisuus näyttäisi jopa vielä raikkaammalta! 🙂 Tsemppiä paljon, kannustan sua!

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon! 🙂 Aika ihmeellistä, koska oon miettinyt juuri samoja asioita. Hiuksista punaisuus pois ja suorat hiukset. Ja tosiaan biksujen värinä joku raikas väri vihreen, sinisen tai violetin väreistä on nyt ainakin pyörinyt mielessä. Kiva kuulla suoraa palautetta, kiitos siitä! 🙂

 2. Viivi

  Nää sun postaukset on tosi motivoivia, koska näistä huokuu läpi se omistautuminen lajille. Ja toki upeat kuvat motivoi myös! 🙂 Vaikka itselläni ei ole asiaa lavalle vuosikausiin niin pystyn jollain tavalla samaistumaan sun asenteeseen, koska itsekin suhtaudun tällaiseen elämäntapaan lähes yhtä suurella intohimolla 🙂

  • pauliinafitworld

   Todella hienoa kuulla, että motivaatio näkyy myös näistä postauksista ulospäin! 🙂 Niinpä, aika monen on vaikea ymmärtää, että joillekin tämä on juuri se juttu, jota haluaa tehdä 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.