Miten selvitä viikonlopusta ilman herkuttelua?

Mulla on nyt menossa välidieetti tammikuun puoleen väliin asti ja tarkoituksena on pudottaa muutama kilo painoa, eli tiristää hiukan rasvaa lihasten päältä pois. Tämä välidieetti ei vastaa millään tavalla kisadieettiä, koska tavoitteena ei ole kisapainoon pääsy.

Se tarkoittaa siis sitä, että kalorit pysyvät korkealla koko ajan ja kulutusta lisätään muutaman aamuaerobisen avulla. Paino onkin tullut mukavasti muutamia satoja grammoja alaspäin tämän ensimmäisen viikon aikana. En tavoittele yhtään sen isompaa painonpudotusta.

Periaatteessa herkut ovat myös kielletty, mutta en oikein voinut kieltäytyä eilen, kun lähdettiin ihan yllätyksenä Cavernaan syömään, joka on ihan huikea ravintola Helsingin keskustassa. Me käytiin täällä itseasiassa noin kuukausi sitten viimeksi ja ihastuttiin paikkaan. Cavernan erikoisuus on grilli, jossa asiakkaan itse valitsemat lihat ja kasvikset grillataan avoimesti ravintolan edessä. Yhdellä hinnalla saa hakea niin monta lautasta ruokaa, kuin vain jaksaa syödä.

restaurant caverna

restaurant caverna

Erikoista on myös lihavartaat, joita tuodaan noin vartin välein pöytiin. En ole koskaan syönyt niin mureaa lihaa, kuin Cavernassa. Ja mitkä maut huh huh! Notkuvasta jälkiruokapöydästä puhumattakaan. Voin lämpimästi suositella paikkaa kaikille. 

caverna
Suklaassa dipattuja vaahtokarkkeja oli pakko hakea lisää! 😀

Koko loppu viikonloppu meneekin sitten tiukasti ruokavalion mukaan. Dieetillä ruokavalion mukaan syöminen tuli tutuksi, kun 24 viikkoa kestänyt dieetti sisälsi yhden käden sormilla laskettavat herkkupäivät, jos sitäkään. Kyllähän mun täytyy myöntää, että välillä kiristi pinnaa ja kovaa olla syömättä mitään ylimääräistä. Toisaalta sitten taas viikkojen kuluessa näkyvät tulokset motivoivat pysymään tiukassa ruokavaliossa. Mitä lähemmäs kisoja mentiin, niin sitä vähemmän teki mieli herkutella, koska ei halunnut pilata kovalla työllä tulleita tuloksia. 

dieetti
Lauantai salilla oli vuorossa hauikset ja ojentajat

Motivaatio oli siis yksi syy siihen, miksi pystyin olemaan ilman herkkuja niin kauan. Tiedostin myös sen, että herkkupäivä antaa vain hetkittäisen ”tyydytyksen” himoille, jolloin tavallaan perustelin itselleni, että on täysin turhaa hakea sitä pientä nautintoa, kun dieettiä oli kuitenkin vielä hyvin jäljellä. Mä sanon ihan rehellisesti, että nautin hyvästä ruoasta ja esimerkiksi leffan katsominen kotona ilman mitään syötävää tuntuu aika ankealta. Vaikka ei uskoisi, niin mä olen myös tosi kova mussuttamaan kaiken näköistä, kun viikonloppuna makaan sohvalla leffaa katsoen. En kuitenkaan pidä siitä voimattomasta olosta, joka mulla on seuraavana päivänä, kun olen vetänyt ruokailut ihan läskiksi. Dieetillä hyvä olo ja säännöllinen syöminen voittaa huonon olon. Siinä on yksi syy siihen, miksi tänäänkin tuntuu helpolta olla ilman herkkuja. Haluan herätä huomenna aamulla virkeänä aamulenkille. 

dieetti

Mun mielestä pitää antaa itsensä välillä rentoutua kunnolla, mutta jos sulla on tavoitteena laihdutus tai kiinteytyminen, niin joskus täytyy tehdä uhrauksia sen suhteen, mitä sinne suuhun laittaa. Ainakin on järkevää pitää herkuttelu yhdessä päivässä, eikä mätätä ruokaa kolme päivää putkeen. Kolme päivää alkaa olla jo suuri osa viikosta. Jokainenhan pystyy pitämään mielen lujana, jos haluaa, mutta jos motivaatio ei ole kohdallaan, luovuttaa kerta toisensa jälkeen. 

Kommentit (2)
 1. Hei! Ensinnäkin, kiitoksia superinspiroivasta blogista 🙂 oon seuraillu jo pitkään, mutta en oo saanu aikaseks kommentoitua. Sulla on usein salikuvissa toi vyö, niin pitätkö sitä joka treenissä? Oon itse sellaisessa käsityksessä, että vyötä tulisi käyttää mahdollisimman vähän ja siloinkin vaan raskaimmissa perusliikkeissä? Vai onko toi joku erilainen vyö 😀 JA lopuksi vielä iloista & rentouttavaa joulunaikaa sulle Pauliina!

  1. pauliinafitworld
   20.12.2016, 08:55

   Kiitos paljon ja ihana kuulla, että blogista saa motivaatiota! 🙂
   Pidän vyötä oikeastaan joka treenissä. Oon tehnyt näin jo vuosien ajan. Vyön käytöstä on kahta mielipidettä, mutta mä koen, että se on auttanut pitämään mun vyötärön kapeana. Keskivartalo aktivoituu kuitenkin melkein kaikissa liikkeissä, kun treenataan kovaa. Vyön käyttö ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten pitäisi keskivartaloa tiukkana, kun teen liikkeitä.
   Ihanaa joulun odotusta myös sinne! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *