Raha vai rakkaus?

Yksi asia minkä vuoksi rakastan matkustaa erilaisiin paikkoihin ja kulttuureihin on se millaisena ihmiset näen kaukana Suomesta. Täällä Kreetalla ihmiset ovat todella perhekeskeisiä ja perheen kanssa vietetään selvästi paljon aikaa. Nuoret tai lapset istuvat aikuisten kanssa iltaa rantakadulla, syövät ja keskustelevat rauhallisesti. Kiireetön tunnelma vallitsee joka puolella. Kuinka monta kertaa Suomessa ja kotona tulee oikeasti pysähdyttyä nauttimaan ihan vain hetkestä ja mikä tärkeintä – tärkeimmistä ihmisistä ympärillä? 

Fish-Soup-kalakeitto-belverede-kreeta
Aivan uskomaton ravintola Belvedere Plataniaksessa teki vain meille kalakeiton! Syötiin vähän eri tavalla kuin perinteinen kalakeitto laittamalla keittoon oman maun mukaan aineksia
Sfakiani-Pita-kreeta-jalkiruoka
Maailman paras jälkkäri sfakiani pita, letun väliin laitettu vuohenjuustoa ja sivellään hunajalla. Huh huh!

En tiedä mitään upeampaa kuin kauas horisonttiin vajoava aurinko ja kaikki sen tuomat värit. Suomi on kaunis maa, mutta en ikinä kyllästy tuijottamaan erilaisia omalla tavallaan upeita auringonlaskuja etelän maissa. Ne ovat jotenkin niin paljon vaikuttavampia kuin Suomessa.

Nea-Chora-ravintola-seafood
Eilen Hanian Nea Chorassa syömässä
Seafood-Neachora-hania-kreeta
Seafood-lautanen, jossa oli varmaan kaikkia mereneläviä täältä

Olen sellainen ihminen, että sopivassa mielentilassa voin istuskella rauhassa vaikka koko illan ja katsoa kaunista luontoa sekä ympärillä sykkivää elämää. Elämä on niin hieno asia ja sitä on niin monelaista, että koskaan ei kyllästy.

Luin erään tutkimuksen, jonka mukaan metrojen ja vilkkaiden julkisten kulkuvälineiden varrella asuvat ihmiset ovat muita useammin onnettomia. Voin täysin allekirjoittaa sen. Mua ahdistaa jo palata Suomeen ja siihen arkeen harmaissa rullaportaissa, näin kärjistetysti sanottuna millaista oma arkeni on kiireen keskellä. Puhuin  eräässä aikaisemmassa postauksessa, että kaipaan lähelle luontoa ja jotain siirtoja täytyy sen eteen pian tehdä, koska tuntuu että tulen kohta kaupungissa hulluksi. 

Kasvi-Botanicalgarden-laventeli-lavender
Kreetan luonnonpuisto, jossa kasvoi huumaavalta tuoksuvia kasveja
Botanical-Garden-crete-kreeta
Tuore juuri puusta pudonnut appelsiini samassa paikassa

Välillä täällä etelässä harmittaa kun nettiyhteydet eivät toimi kunnolla. Itseasiassa täällä Kreetalla yhteydet ovat olleet huonoimmat mitä missään käymässäni kohteessa. Mulla on kännykässä liittymä, jonka 4G toimi loistavasti esimerkiksi Kroatiassa, mutta täällä yhteys on pysynyt koko ajan 3G:n puolella.

Toisaalta se on ollut siunaus, koska normaalisti vietän paljon aikaa somessa ihan myös työni takia. Olen muutenkin yrittänyt vähentää somen selailua myös Suomessa ja täällä matkalla on ollut helppo jatkaa tuota tapaa. 

Kun yhteydet eivät toimi, tulee kiinnitettyä enemmän huomiota ympäröiviin asioihin. Olen nauttinut täällä vielä enemmän elämästä kaikissa sen muodoissa. Ihmiset, luonto, ystävällisyys, ruoka, valo, rauhallisuus, maisemat ja kaikki uudet kokemukset. Arjessa unohtuu, että kaikista tärkeintä elämässä ei ole se kuinka paksu lompakko sinulla on tai kuka tekee töitä eniten vaan se millaisia ihmisiä ympärillä on ja kuinka onnellinen voit siitä kaikesta olla.

Lake-Kournas-crete-hania
Kournas-järvi oli luontoa parhaimmillaan. Todella upea paikka, suosittelen!
Kournas-Jarvi-kreeta-crete
Järvellä sai soutaa polkuveneillä

Itselleni oikea elämä merkitsee kaikkea materian ulkopuolella olevaa elämää. En ole koskaan himonnut merkkilaukkuja tai halunnut luxuselämää.

Toki perus toimeentulo pitäisi olla jokaisella, mutta itse koen usein elämän kuluvan hukkaan, jos en saa aisteille koko nautintoa ja nämä ovat juuri niitä ei-materialistisia asioita mulle. Varsinkin pitkien työputkien jälkeen tunnen oloni todella ahdistuneeksi tai sellaisina hetkinä, joina koen, että en tee mitään merkityksellistä. 

Mietin usein nähdessäni esimerkiksi vanhoja ihmisiä, että miten paljon kokemusta ja näkemystä heillä on tästä elämästä. Olen aina arvostanut todella paljon vanhempia ihmisiä ja onnekseni mulla on ollut ja on hienoja roolemalleja elämässä niiden osalta. 

Saatan olla välillä todellinen taivaanrannan maalari, mutta mielestäni tässä maailmassa on niin paljon koettavaa, että paikoilleen ei voi jäädä. Jotenkin tunnen olevani elossa kun kuljen eteenpäin. Ja toki koko tunnekirjon voi tuntea ympäröimällä itsensä oikeilla ihmisillä, jotka säteilevät samaa positiivista energiaa.  Toisaalta tekee niin hyvää pysähtyä ja vaan ihmetellä mitä kaikkea ympärillä tapahtuu. Eikö olekin hassua? 

Mulle iskee aina jokaisen matkan lopuksi tämä haikeus kun mietin, että kohta joudun palaamaan välillä niin ylikiireiseen Helsinkiin. Tuntuu siltä, että olisin ollut matkalla ikuisuuden ja se on todella hyvä juttu. Tämän neljän viikon jälkeen reissussa tänä kesänä tunnen vihdoin oloni uudistuneeksi ja olen valmis katsomaan maailmaa jälleen vähän erilaisin sekä rauhallisemmin silmin. 

Edellisessä postauksessa: Miss Helsinki – karsinta

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

 

 

Kommentit (2)
  1. Itse asun kehä 3 ulkopuolella, tosi kaukana siitä. Täällä Savossa elämä on paljon leppoisempaa, kuin Helsingissä. Käyn pari kertaa vuodessa Hesassa, ja todellakin ahdistun siitä kiireestä ja väenpaljoudesta! Kaikki paahtaa hirveää kyytiä kohti metroa ja busseja. Miks? No siks että voi olla muutaman minuutin aikaisemmin perillä. Itse täällä tosin käytän omaa autoa. Mutta julkista liikennettä kun miettii, jossain täällä bussi kulkee kerran tunnissa, jos sitäkään. Täällä mennään pysäkille ajoissa odottaa, koska ei tahdo myöhästyä ja joutua odottaa tuntia =)

    1. pauliinafitworld
      4.8.2018, 10:11

      Olen miettinyt ihan samaa. Metroja menee parin minuutin välein ja silti ihmisillä on aina kiire? En kanssa ymmärrä tätä yhtälöä 😀 Joo se on kyl totta, että julkiset voi sitten kulkea tosi huonosti kauempana. Oon miettinyt, että jos muuttaa kauemmas niin sit pitää olla ehdottomasti auto että pääsee kulkemaan kun aikataulut tuppaa muuttumaan mulla nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *