PMS oireet – kun et tiedä itkeä vai nauraa

Nyt täytyy sanoa, että viime päivät ovat olleet aika kestämistä kun olen kärsinyt elämäni tähän mennessä varmasti kamalimmista PMS oireista. Tänään ne menkat sitten alkoikin ja oireet alkavat pikkuhiljaa helpottaa.

Tässä PMS oireita, joita mulla on ollut tällä viikolla:

 • unettomuus – kolmeen yöhön en ole nukkunut kunnolla
 • päänsärky neljän päivän ajan
 • itkuisuus
 • masentunut mieliala
 • suutun helpommin kuin normaalisti
 • pahoinvointi
 • paleleminen

Kolmen huonosti nukutun yön jälkeen alkaa kieltämättä jo hiukan pinnaa kiristää ja todella toivon, että olo alkaa tästä pian helpottaa. Yhtenä päivänä rehellisesti sanottuna purskahdin itkuun muutaman kerran täysin ilman syytä. Jälkeenpäin ajattelin, että mikä mua oikein vaivaa, koska kaikki on tällä hetkellä tosi hyvin.

pms oireet

On aika hurjaa, että hormonit ovat niin sekaisin, että et täysin pysty vaikuttamaan omaan käyttäytymiseen. Luin vähän artikkeleita PMS oireista ja useissa niissä sanottiin, että oireet voivat jopa pahentua kun ikää tulee 30 tai yli mittariin. En halua edes kuvitella, että miten pahoja oireet voivat silloin olla kun oikeasti mietin jo että olenko tullut vähintäänkin luulosairaaksi näiden oireiden kanssa 😀

Tuntuu myös siltä että oireet ovat nyt pahemmat kuin kesällä. En muista että olisin kesällä kärsinyt näin pahoista oireista tai sitten en ole vain kiinnittänyt siihen huomiota. Osaltaan voi varmasti olla vaikutusta sillä, että olen ollut viime aikoina stressaantunut, jolloin varmaan mikä tahansa tuntuu pahemmalta kuin normaalisti. 

pms oireet
Onneksi tätäkin asiaa auttaa huumori

Onneksi tällä viikolla olen saanut ottaa vähän rauhallisemmin, joten olen saanut suurimmat kiukut pidettyä sisällä. Ei ole helppoa meidän naisten elämä ja sitä on varsinkin miesten vaikeaa ymmärtää. Joskus nyt vain on niin, että omalle kiukulleen ei voi mitään ja silloin voi syyttää sitä kuuluisaa aikaa kuukaudesta! 😀 Toki yritän jonkin verran hillitä omaa käytöstä, koska syytönhän tuo toinen on mun kiukkuihin. 

Onko täällä muita naisia joita vaivaavat näkyvät ja tuntuvat PMS oireet? Kuulen mielelläni kohtalontoverieni tarinoita. 

Pakko muuten mainita näin lopuksi urheiluhieroja Niko Koskisesta, jonka luona olen nyt kohta parin kuukauden ajan käynyt hieronnassa. Mun on ollut vaikea löytää oikeasti hyvää hierojaa pk -seudulta, mutta nyt olen sellaisen löytänyt. Treenit ovat nousseet oikeasti ihan uudelle levelille, kun olen käynyt Nikolla. Niko on kovan tason yleisurheilija, joten tietämystä löytyy myös omasta takaa. Nikoon voit tutustua Instagramissa. Niko hieroo Myyrin Kuntokeskuksessa ja vuoden alusta Vantaan Kivistössä. Varaa aika Nikolle suoraan täältä.

Edellisessä postauksessa kerroin anemian oireista, jotka ovat vaivanneet tänä syksynä

 

Seuraa minua

Instagramissa: pauliinafit

Facebookissa: Pauliina Pakarinen

Löydät valmennukset täältä: Wellcamp

 

Kommentit (8)
 1. Kärsin itsekin hetki sitten elämäni pahimmasta pms:tä, tosin synnytyksen jälkeen hormonit ovat varmasti muutenkin vähän sekaisin. Keltarauhasehkäisyssä oli se kiva puoli että kuukautisia ei lopulta tullut ja mieliala oli paljon tasaisempi, mutta ehkä ne huiput jäi myös pois.
  Estrogeenitaso tipahtaa myös oviksen aikoihin jonkin verran, oletko huomannut että silloin olisi myös mielialanvaihteluita?

 2. Kohtalon toveri täällä, onneksi mulla on pillereiden lopettamisen jälkeen tasoittunut. Mulla oli pillereiden aikaan niin pahat PMS-oireet että ei tarvinnu ku mainita kavereille asia niin tapaamiset siirtyi suosiolla parempaan päivään… 😅
  Mä sain ihan tajuttomia raivareita ihan ihme asioista, ei auttanut vaikka kuinka yritti ittiä rauhotella ja järkeillä et tässä ei ole mitään järkeä. Raivarin jälkeen aloin yleensä pillittämään sitä kuinka kauhea ihminen oon ku vaan raivoan. 😂 Kierre oli valmis. Suosiolla välttelin seuraa nuihin aikoihin ku ikinä tienny mistä menee hermo/pillittää/naurukohtaus.
  PMS-oireet ei todellakaan ole mukavia kun ihan oikeasti jo omat reaktiot hirvitti. Kaikkein kamalinta oli se kun ei paljon ollut kontrollia, vaikka kuinka yritti. Todellakin tuntu et pää ihan sekasin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *