Pauliina's fit world
Pauliina's fit world

Pitihän se ylikuntokin testata

Kerroin eilen lääkärille, että olen fitness kilpaurheilija ja olen tällä hetkellä kisadieetillä rasvaprosentin ollessa 15 paikkeilla.

Lääkärin ensimmäinen kommentti oli, että ”hittoon tuollaiset kisadieetit kipeänä, kyllä se oma terveys on tärkein”. 

Menin eilen uudelleen lääkärin vastaanotolle viime keskiviikkoisen käynnin jälkeen, koska olo oli vielä sen verran tukkoinen eilen, että aloin jo kehitellä mielessä kauhukuvia siitä, mikä mulla voisi olla. Sen lisäksi alan olla jo todella turhautunut tämän levon kanssa. Mulla on normaalisti energiaa viiden ihmisen edestä ja sen vuoksi jonkinlainen urheiluharrastus on parasta mulle ja mun lähipiirille ihan koko loppuelämän ajan 😀 Olen vaan sattunut valitsemaan lajikseni fitnessurheilun. 

Kerroin lääkärille tilanteestani rehellisesti ja tietysti jouduin heti ristikuulusteluun liikunnan määrästä ja ruokavaliosta.

Sitä tunsi itsensä tavallaan vähän tyhmäksi, kun selitin, että joo, mulla on oikeasti tosi fiksu valmentaja ja olen mennyt dieetin tähän asti yli 2000 kalorilla, kun nään lääkärin ilmeestä, että hän ei allekirjoita selityksistäni yhtään mitään. 

Oireet kerrottuani lääkäri heitti ensimmäisen epäilyksensä ylikunnon ensioireista ja seuraavassa hetkessä käsivarren ympärillä oli verenpainemittari, sormessa pulssia mittaava anturi, sormenpäästä otettiin tulehdusarvot, mitattiin kuume, tutkittiin nielu ja kurkku. Sain vastata jopa vähän kiusallisiinkin kysymyksiin, että käytänkö jotain lisäravinteita ja tottakai seuraava kysymys kuului, että käytänkö jotain hormoneita. Sain kuulla pelotteluita, miten rasvanpolttajat tulevat tuhoamaan mun maksan, vaikken sellaisia ole koko dieetin aikana käyttänyt. 

Tulehdusarvojen selvittyä tilanne vähän rauhoittui niiden ollessa alle 5, eli täysin normaalit. Pulssi oli normaalin rauhallinen ja verenpaine erinomainen. Kuumetta ei ollut, eikä korvatulehduksen oireita, joka mulle usein tulee flunssan jälkitautina. Täytyy tietenkin koputtaa puuta, että kaikki on kunnossa, mutta täytyy sanoa, että sain nyt rauhan itseni kanssa, kun kuulin, että kaikki on kunnossa. 

kesäkiloista eroonpaketti

Fysiologinen faktahan on, että liian kauan alhaalla ollut rasvaprosentti vaikuttaa pakostikin hormonitoimintaan.

Mä en huomaa oireita kierukan vuoksi, mutta normaaleista mielialanvaihteluista ja tiettyyn aikaan kuukaudesta olevasta vähän nesteisemmästä kehosta voin päätellä, että normaali kierto on edelleen käynnissä. Vähän näitä juttuja nykyään opiskelleena suurin vaikutus hormonitoimintaan on ruokavaliolla. On hyvin helppoa poksauttaa oma kilppari syömällä liian vähän katsottuna kulutukseen ja laiminlyömällä lepo. Faktojen valossa siinä ei ole mitään ihmeellistä. 

Lääkärin neuvosta hankin kuumemittarin ja hoidan tämän pöpön loppuun normaalien lääkkeiden ja levon voimalla. Lääkäri kehoitti pitämään muutaman päivän tauon ruokavaliosta ja syömään ”terveellisesti”. Olin liian väsynyt väitelläkseni tästä aiheesta. Mä kuitenkin saan kaikki tarvittavat ravintoaineet, vaikka hiukan miinuksella olenkin. Mun painoahan ei ole enää tarkoitus pudottaa, kuin muutama kilo, joten mistään näännytyksestä ei ole kyse. 

Mikään kilpaurheilu ei ole täysin terveellistä, kun mennään tällä tasolla.Toki monen vuoden treenitausta saa kehon rasvaprosentin pysymään luonnostaan alempana, jolloin rasvattomana kuntoon pääseminen ei välttämättä ole keholle niin suuri shokki. Mä olen kuitenkin onnellinen, että kaikki on kunnossa ja odotan jo innolla loppuviikon treenejä. Menen salille todennäköisesti huomenna tai torstaina. Torstaina on tarkoitus aloittaa aamuaerobiset rauhallisesti. Eiköhän se taas tästä lähde! 

Mikäli kesällä kertyi turhia kiloja ja haluaisit laihtua jopa 8 kiloa, niin kannattaa klikata edelliseen postaukseen, niistä on mahdollista päästä eroon!

Kommentit (2)

 1. Nanna

  Voi wau,sulla on kyllä todella kaunis kroppa!
  Kurjaa tuollainen sairastaminen ja pakkolepo. Itse olen samanlainen että sairastaminen on todella tuskaa kun ei saa harrastaa mitään liikuntaa.
  Itselläni meni kilpirauhanen (luultavasti) juuri tuollaisen kovan treenaamisen ja liian vähäisen syömisen takia. Se on loppuelämän lääkitys nyt päällä ja fiksu painonpudottaminen ja syöminen entisen rääkkäyksen sijaan.
  Pikaista paranemista sinne!!

  • pauliinafitworld

   Kiitos paljon! 🙂
   Voihan hitto, todella ikävää 🙁 Onneksi sen saa lääkkeillä jotenkin kuntoon. Itsekin pyrin miettimään fiksumman kautta näitä juttuja, vaikka kilpailija olenkin. Kiitos paljon, nyt on oikeastaan jo pöpö poissa! 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.