Pimeys tekee minut hulluksi – siis seuraava matka suunnitteilla!

Voikohan oikeasti olla, että tämä talven ja pimeyden sietäminen vaikeutuu mitä vanhemmaksi tulee? En muista, että se olisi ollut minään vuonna näin vaikeaa tai sitten aika kultaa muistot. Tuntuu nimittäin siltä, että voisin nukkua vaikka koko viikon putkeen, jotta voisin unohtaa tämän koko talven. Joskus haaveilen oikeasti siitä, että olisin muumi ja voisin herätä seuraavan kerran keväällä lintujen siritykseen ja auringonsäteeseen huurtuneesta ikkunasta 😀

Tässä talvessa on sekin huono juttu, että lämpötilat ovat laskeneet nyt pysyvästi alemmaksi ja sen vuoksi olen lähes jatkuvasti syväjäässä huonon ääreisverenkiertoni vuoksi. Viihtyisin mieluummin ilmastossa, jossa kroppa on mukavan notkea ja rentoutunut sopivasta lämpötilasta.

Olen huomannut viimeisimmän kolmen vuoden aikana, että kolme tai neljä kuukautta alkaa olla itselleni ihan maksimi ajaksi, jonka haluan tai voin viettää Suomessa putkeen ilman ärsyyntymistä. Olen matkustellut paljon viime vuosien aikana ja viimeksi olin Lissabonissa.

Terveiset Lissabonista

Ikimuistoisia kokemuksia matkalla (Lissabonissa)

Casinoa, viiniä ja aurinkoa (Lissabonissa)

 

 

estoril-ranta-beach-portugal-autumn

lissabon-alfama-kokemuksia
Ihana, ihana Lissabon!

Kesällä olin kaksi viikkoa Kreetalla ja niin ikään kaksi viikkoa Kroatiassa Splitissä.

Ensi kosketus Kreetaan

Kreetalainen ruoka – pelkkää rakkautta

Bikinielämää kiitos! (postausta Kreetalta)

Parasta Splitissä

Split muutamassa päivässä

 

hania-auringonlasku-vanha-kaupunki-kreeta
Ihana Kreetan Hania, suosittelen lämpimästi!

 

splitvanhakaupunki-kokemuksia-split-kroatia

intialainenruoka-lontoo
Matkoilla ruoka on ihan parasta! Nämä intialaisen ravintolan alkupalat olivat Lontoossa

Tammikuussa olin viikon Fuerteventuralla ja helmikuussa Lontoossa.

Ensimmäinen päivä Fuerteventuralla

Fuerteventuran Corralejo on rakkautta vain

It’s London baby!

Tämän kylmyyden ja talven iskiessä päälle on pakko alkaa suunnitella seuraavaa lomaa. Mun arkiviikot ovat yhtä myllerrystä kolmen duunin kanssa. Osa niistä vie vähemmän aikaa viikosta kuin toiset, mutta joka tapauksessa oma vapaa-aika on usein kortilla. Sen siitä saa kun on liian monta mielenkiinnon kohdetta.

Olen aina ollut kova tekemään töitä, mutta olen oppinut viime vuosien aikana sen, että liika on kuitenkin liikaa. Töillä ei kannata itseään tapattaa ja vaikka tuntuisi siltä, että ei tarvitse lomaa niin lomaa kannattaa ottaa ihan kenen tahansa säännöllisin väliajoin. Itselläni se on maksimissaan se kolme kuukautta, jotta pysyn tolkuissani. Varsinkin nyt kun tilanne on se, että teen kolmea työtä.

Viimeiset kaksi vuotta yrittäjänä ovat menneet niin, että periaatteessa lomallakaan en ole ollut lomalla eli täysin tavoittamattomissa. Kaksi viimeisintä lomaa ovat kuitenkin olleet sellaisia, että olen voinut sulkea laitteet ja keskittyä pelkkään lomailuun. On muuten ihan täysin eri tunne olla oikeasti lomalla kuin puolittain. Vaikka Lissabonin loma oli lyhyt niin antoi jo sekin energiaruiskeen tähän talveen. Kaipaan kuitenkin aurinkoa ja sen antamaa D-vitamiinia. Se on ihan ehdoton edellytys jaksamiselle talven läpi. Ja tietysti lämpöä!

kesa-lampo-matkustelu-d-vitamiini-hyvinvointi-loma
Olen kyllä niin kesäihminen henkeen ja vereen!

Olen pohtinut, että tammikuun matkakohde voisi olla tällä kertaa Dubai tai sitten Kanariansaarilla Puerto Rico. Jostain syystä tuo Puerto Rico on alkanut kiehtoa ja Dubaihin olen halunnut matkustaa jo vuosia.

Haluan nähdä sen utopistisen kaupungin omin silmin.  Fuerteventura Tammikuussa oli ihastuttava kokemus ja uskon, että ihastun varmasti myös Kanariaan. Jos en ole vielä maininnut niin rakastan Espanjaa yli kaiken. Olen matkustanut sinne useita kertoja eri puolille Espanjaa. Voisin myös kuvitella muuttavani sinne joku päivä.

Kyseeseen tulee ainoastaan viikon matka, koska jonkin verran joudun ottamaan sen vuoksi palkatonta. Tällä kertaa haluan lomalta totaalirentoutumista. Se tarkoittaa siis sitä, että haluan yöpyä laadukkaassa hotellissa. Sen verran monta kertaa olen asunut vaatimattomissa hotelleissa, että niiden aika alkaa olla ohi. Kun on muutaman kerran ollut kunnollisessa hotellissa alkaa arvostaa sitä, että kaikki toimii ja voi keskittyä olennaiseen eli lomailuun (vaikka en yleensä hotellissa aikaa paljon vietäkään).

Lomalla haluan nukkua jättimäisessä sängyssä ja herätä ilman selkäkipuja. Ne selkäkivutkin on tullut koettua muutaman kerran. Kerran yövyin kahdeksan hengen makuuhuoneessa kerrossängyssä, jossa heräsin joka yö erään nukkujan jäätävään hampaiden narskuttamiseen. Kaikkea on siis tullut lomaillessa nähtyä.

Dubai_Sunset_from_Burj_Khalifa
Olisiko Dubai seuraava matkakohde?

Onko teillä lukijoilla jo suunnitelmia talven matkalle? Tänne päin saa heittää vinkkiä. Sen sanon, että oi että kun olisi ihana matkustaa Punaisenmeren seudulle snorklaamaan (Israel, Egypti), mutta kieltämättä mietityttää se, että toisessa päässä maata on vaarallista ja toisessa turistit lomailevat. En ehkä pystyisi rentoutumaan sellaisessa maassa, vaikka niin ihanilta nuo kohteet vaikuttavatkin! Vai onko joku lukijoistani käynyt siellä ja todistanut, että matkustaminen on sinne turvallista? Niin ja onko täällä muita, jotka haluaisivat olla muumeja? 😀

Kommentit (12)
 1. Suosittelen noista vaihtoehdoista Puerto Ricoa, siellä nimittäin on hyvin tod.näk. lämpimämpää tammikuussa, kuin Emiraateissa. Vaikkakin Dubai kohteena olis muuten aivan eri luokkaa.
  Oltiin itse Abu Dhabi, Dubai, Doha-reissussa pari vuotta sitten lokakuun lopulla ja siellä oli silloin mukavan kuuma,
  mutta keskitalvella näkyy lämmöt olevan hädin tuskin 20c.

  Thaimaakin vois olla varteenotettava vaihtoehto, suorilla lennoilla pääsee muutamaankin kohteeseen ja laadukkaat hotellit sekä lämpö ja aurinko on melko takuuvarma. 🙂

  1. pauliinafitworld
   23.11.2018, 10:50

   Katsoin kanssa hiukan lämpötiloja totta tosiaan sellaista tropiikin lämpöä ei näköjään tammikuussa Dubaissa ole. Thaimaassa olen ollut Krabilla vuonna 2017 ja silloin oltiin siellä kaksi viikkoa. Pääsen irtoamaan duuneista vain viikoksi niin en ehkä tällä kertaa viitsi lähteä Thaimaahan vain viikoksi. Ihana kuulla, että suosittelet Puerto Ricoa, täytyykin jatkaa sieltä matkojen selaamista!

 2. Jeps, Puerto Ricohan on se Kanarian aurinkovarmin mesta. 😉 Ja sieltä ylhäältä on upeat näköalat ja muutenkin vähän ehkä rauhaisampi meininki kuin alhaalla laaksossa. Treenikin tulee siinä ”huomaamatta”, kun käy alhaalla esim.iltasella ja kipuaa rappuja pitkin takaisin hotellille, jos sinne rinteen yläosaan majoittuu.
  Rannalta päin katsottuna vasen puoli rinteestä on se, jonne aurinko paistaa lähes koko päivän, siinä päälaakson alueella siis. Amadorekseen päin mennessä siellä yläreunalla on myös tätä nykyä hiukan uudempia ja hienompia hotelleja.
  Sanottakoon nyt vielä se, että suomalaisiahan siellä sitten piisaa ja ruokalistat sekä suomeksi huutelevat kauppiaat ja tarjoilijat on ihan normimeininkiä. Toki tän ei tarvitse automaattisesti olla mitenkään negatiivinen juttu, riippuu ihan siitä, miten kukin asian kokee.

  1. pauliinafitworld
   25.11.2018, 13:23

   Totta, treenit tulee ihan itsestään kun kipuaa ylös hotelliin 😀 olen katsellut hotelleja ja kivoimmilta vaikuttavat siellä ”yläkaupungissa” olevat hotellit. En itse niin pidä suomimeiningistä, mutta vaihtoehdot ovat aika vähissä kun viikon voi vaan olla pois :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *